Στην οδό Απολλωνίδου στο Καστέλλο

Σάβ, 09/03/2024 - 11:36

ftoy_vgaino_-_stin_odo_apollonidoy_sto_kastelo

Τελευταία επίσκεψη μας στο Καστέλλο και με την περιήγηση μας στην οδό του αρχαίου ποιητή Απολλωνίδη, ολοκληρώσαμε την περιδιάβαση μας στην προσφυγική συνοικία του Βορρά της πόλης.

Η οδός αρχίζει από το κατέβασμα της Παλαιών Ψαρών, με ένα φύλακα στη γωνία, το όνομα της γραμμένο σε μια πινακίδα, που τα γράμματα… φαίνονται, να σημειώνεται αυτό παρακαλούμε, την ημέρα φυσικά, γιατί το βράδυ αποκλείεται, με την γνωστή ποιότητα των φωτιστικών, που ξέχασε στην περιοχή ο Δήμος Χίου.

Η κατηφοριά προς την θάλασσα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της και η εμπορική δραστηριότητα αφού εδώ υπάρχει ο μοναδικός Φούρνος της περιοχής αυτός των αδελφών Γιώργου και Ματθαίου Μαυρονικόλα.

Παρατηρούμε την σχετική με τον χώρο διακόσμηση στην είσοδο με την Ελένη Μαυρονικόλα να μας υποδέχεται με χαμόγελο, απασχολημένη με το φούρνισμα των παξιμαδιών της.

Μετά την «επίδειξη» των προϊόντων που μας κάνει, παρατηρούμε τον γενήτορα της επιχείρησης Αναστάσιο Μαυρονικόλα να εποπτεύει το χώρο, που είναι η ζωή του ή ίδια από το 1983, ενώ μέσα στους φούρνους στην ουσία είναι από παιδί.

Ο ίδιος μας δείχνει και εσωτερικά τον χώρο, που λάμπει στην κυριολεξία από την καθαριότητα.

Πρόσφατα βίντεο