Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Project Happiness: 2η εκδρομή-Μεστά

Παρ, 26/07/2019 - 10:47

project_happiness_2i_ekdromi-mesta

Σε αυτή τη δεύτερη εξόρμησή μας στη Χίο φτάνουμε Μεστά, στο μεγαλύτερο και πιο καλοδιατηρημένο καστροχώρι της νότιας Χίου, 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης. Το ιδιαίτερο στοιχείο του χωριού είναι η αρχιτεκτονική του, με αρκετά αξιοθέατα εντός του. Επισκεφθήκαμε τα πανέμορφα διαμερίσματα της "Εργάνης", όπου εκτός του όμορφου περιβάλλοντος σε κατασκλαβώνει η φιλοξενία της Μαριάννας Φιλοπούλου και της Μαρίνας Μουστρίδου.

Μετά από μια βόλτα στα σοκάκια του χωριού διψάσαμε και σταματήσαμε στο Κελάρι, ένα espresso wine & cocktails bar του Τάσου Τσέκουρα για έναν καφέ ή για ένα δροσιστικό κοκτέιλ, ενώ διαθέτει και δωμάτια, τα γνωστά «Lida Mary».

Τα Μεστά μπορεί να τα επιλέξει ένα ζευγάρι και για το γάμο του, ενώ οι νύφες μπορούν να διαλέξουν και... νυφικό, από τη Ζολώτας Legacy Boutique, που επέστρεψε στο νησί απ' όπου ξεκίνησε η ιστορία του.

Πριν επιστρέψουμε στην πόλη και αφού κολυμπήσαμε στις παραλίες πέριξ των Μεστών πήγαμε για έναν απογευματινό καφέ αλλά και γλυκό στο καφεποτοπωλείο «Το μικρό», στην πλατεία του χωριού.

Αν βρεθείτε στη Χίο μην παραλείψετε με τίποτα τα Μεστά!

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο