Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Project Happiness: 6η εκδρομή Δασκαλόπετρα-Παντουκειός-Λαγκάδα

Δευ, 26/08/2019 - 12:06

Βορειοανατολική αυτή τη φορά η κατεύθυνσή μας. Από την πόλη στο Βροντάδο, όπου σε μόλις επτά χιλιόμετρα η Δασκαλόπετρα. Ή αλλέως λεγόμενη πέτρα του Ομήρου, αφού κατά την παράδοση εκεί συνήθιζε να κάθεται και να διδάσκει τους μαθητές του. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένα ιερό αφιερωμένο στη θεά Κυβέλη. Εδώ επισκεφθήκαμε το πολυτελές ξενοδοχείο που συνδυάζει φιλικό περιβάλλον, καλή εξυπηρέτηση, υπόγειο πάρκινγκ, καφετέρια και πολλές ανέσεις στα 28 του δωμάτια, Pearl Bay, ιδανικό για να αποτελέσει εφαλτήριο εξερεύνησης του νησιού της Χίου, ενώ καθίσαμε για φαγητό δίπλα στην παραλία της Δασκαλόπετρας, στην ταβέρνα "Όμηρος".

Συνεχίζοντας την πορεία μας προς τα βόρεια φτάσαμε Παντουκειός, ένα μικρό παραθαλάσσιος οικισμό, φυσικό λιμανάκι, επίνειο της Συκιάδας, όπου αρχικά ήπιαμε καφέ στο καφέ Μουράγιο και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το εστιατόριο "Παντουκειός" για εξαιρετικό ποιοτικό φαγητό, ανεπανάληπτα μεζεδάκια, μοναδικές σπεσιαλιτέ ψαριών. Μετά το Παντουκειός η αμφιθεατρικά χτισμένη στον όρμο της Κολοκυθιάς, Λαγκάδα. Και εκεί δοκιμάσαμε φαγητό "στου Γέρου" και καταλήξαμε στο τυροκομείο του Γιάννη Γεωργούλη όπου μάθαμε όλη τη διαδικασία παραγωγής του "χιώτικου τυριού του τσοπάνη", από τη Δέσποινα Γεωργούλη.

Επιστρέφοντας στην πόλη κάναμε μία στάση για ουζάκι στα... "ουζομπερδέματα" της Δασκαλόπετρας και πραγματικά μπερδευτήκαμε στο τι να πρωτοδιαλέξουμε ανάμεσα στα εκπληκτικά μεζεδάκια που με περισσό μεράκι μας ετοίμασαν οι ιδιοκτήτες του.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο