Την Πέμπτη η μεγάλη γιορτή του Στίβου

Τρί, 03/07/2018 - 20:33

i_giorti_toy_stivoy_tin_pempti_sto_nisi_mas

Το νέο «αίμα» των αθλητών και των αθλητριών του στίβου από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα δώσει το παρών την προσεχή Πέμπτη 5/7/18, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. Το νησί μας θα φιλοξενήσει τη 2η Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιείται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ.

Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες από 17 σωματεία, από τη Λέσβο (ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ Γ.Σ., ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΑΛΚΑΙΟΣ ΓΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, Α.Ο. ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΡΙΩΝ ΓΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΗΘΥΜΝΑΣ, ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΠΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ), τη Λήμνο (Α.Ε. ΛΗΜΝΟΣ, Α.Ο. ΗΦΑΙΣΤΙΑ ΛΗΜΝΟΥ), τη Σάμο (Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ), την Ικαρία (Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ, ΠΑΝΙΚΑΡΙΑΚΟΣ Α.Σ.) και τη Χίο (ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ Γ.Σ., Φ.Ο. ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ, Α.Σ. ΕΦΗΒΟΣ ΧΙΟΥ, Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΙΟΥ) θα αγωνιστούν στη γιορτή του στίβου για το Βόρειο Αιγαίο που έχει επίκεντρο τις αναπτυξιακές ηλικίες.

Συνολικά θα διεξαχθούν 32 αγωνίσματα για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, στις κατηγορίες Παίδων- και Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ και Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’.

Οι αγώνες, μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγιναν για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017 και φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με σκοπό να αξιοποιηθεί μια δράση για τα παιδιά των αναπτυξιακών ηλικιακών του στίβου που θα συνδυάσει εκτός από τον αθλητισμό και πολιτιστικά δρώμενα. Φέτος είναι η σειρά της Χίου να φιλοξενήσει τη 2η Συνάντηση Βορείου Αιγαίου, ενώ το 2019 η διοργάνωση έχει ανατεθεί στη Σάμο και θα γίνει στο Καρλόβασι.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο