Από τα… Ουρητήρια στις… παρκαρισμένες καρέκλες

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 04/11/2021 - 20:18

Μην περιμένετε να φτιάξουμε ή να λύσουμε μεγάλα προβλήματα, μην περιμένετε να ανοίξει κανείς το κεφάλι μας, να μας βάλει το… εμβόλιο ας πούμε, από την ώρα που δεν λύνουμε απλά θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς.

Δεν πρόλαβα να δημοσιεύσω χθες τα… Ουρητήρια της οδού Θεοτοκά στο Κάστρο και συμπολίτης μου έστειλε την φωτογραφία που βλέπετε.

Δεν… μπανά, που λέμε στα… Χιώτικα να προβλέπει ο ΚΟΚ πρόστιμο 800 ευρώ (τι άλλο να κάνουν, να παίρνουν κεφάλια;) ο άλλος απτόητος, βάζει τις καρεκλίτσες του και… κατσικώνει το ατομικό του πάρκιγκ έξω από τον Άγιο Ιάκωβο.

Δεν… μπανά, νάτο πάλι, να υπάρχουν γύρω δεκάδες ιατρεία και ένας άνθρωπος να έχει ανάγκη βρε αδελφέ να εξυπηρετηθεί, απτόητος ο δικός μας. Τις καρεκλίτσες του, καραούλι μην τις κουνήσει κανείς και… ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Και γιατί να μην πάει η Αστυνομία να τον «γράψει» να του ρίξει το 800άρι να τελειώνουμε;

Όποιος ρώτησε ξέχασε σε πιά φυλή απευθύνεται.

Να πάει ο Αστυνομικός να κάνει τι; Να γράψει τις… καρέκλες;

 Γιατί μόλις εμφανιστεί το περιπολικό, δεν εμφανίζεται και ο καρεκλο…ιδιοκτήτης, άρα, άρα αρχίζει το κρυφτούλι.

 Ή πρέπει οι Αστυνομικοί να φυλάνε καραούλι, λες και δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν οι άνθρωποι, ή πρέπει να… κατάσχουν τις καρέκλες να τις κουβαλήσουν στο Τμήμα και αν πάει να τις ζητήσει ο ιδιοκτήτης τους, να του πούν ότι κοστίζουν… 800 ευρώ, ή να ανεβάσουν τις καρέκλες στο πεζοδρόμιο και να πάνε παρακάτω.

Ε, μόλις γίνει αυτό, οι καρέκλες… κατεβαίνουν ξανά αυτομάτως, μέχρι να ρθεί επιτέλους ο… ιδιοκτήτης του πάρκιγκ και ούτω καθ’ εξής.

Στο τέλος θα νικήσει ο καπάτσος και ο βλάκας.

Ένας καθημερινός αγώνας με τον παραλογισμό και την μιζέρια σε μικρά καθημερινά πράγματα, που σε γεμίζουν θλίψη. Ένας λαός με ανεξάντλητη εφευρετικότητα, με σπιρτάδα, που την μετατρέπει σε μαγκιά και πονηράδα.

 

Υ.Γ: Στη δεύτερη φωτογραφία τα… Ουρητήρια κλειστά. Διάβασε το σημείωμα μας ο Αντιδήμαρχος Γιώργης Μπελέγρης και αντέδρασε τάχιστα και… Χιώτικα. Κάρφωσε την πόρτα μπας και τα… κάνουμε απ’ έξω.

Σχετικά Άρθρα