Το ΑΤΜ της Εθνικής στα… Καρδάμυλα λειτουργεί;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 13/10/2021 - 17:48

Τις Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές τις λέμε… ελληνικά ΑΤΜ.

Το πόσο βοηθούν είναι γνωστότατο και μάλλον με την αναφορά αυτή δεν κομίζω «γλαύκαν εις Χίον» αλλά όπως επίσης είναι γνωστό, με τα Μηχανήματα γενικώς υπάρχει μια προϋπόθεση εξυπηρέτησης, να… λειτουργούν.

Θα ρωτήσετε τώρα γιατί διάλεξα να ρωτήσω για το ΑΤΜ της Εθνικής στα Καρδάμυλα;

Μα γιατί επειδή εκείνο της Χώρας, ας ονομάζουμε έτσι αυτό που είναι έξω από το μοναδικό Κατάστημα της Εθνικής στην Κεντρική Πλατεία, έχει μονίμως μια ουρά ανάλογη των τέστ για κορωνοϊό την… καλή εποχή, συνεπώς δεν έχει νόημα η μη εξυπηρέτηση, λέω να πεταχτώ μέχρι τα… Καρδάμυλα για να εξυπηρετηθώ, αν και εκεί δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά.

Θα μου πείτε γιατί δεν πήγα στα άλλα ΑΤΜ της Εθνικής, στην Πόλη πάλι.

Να σας εξηγήσω. Αυτό έξω από του Μηταράκη, ας τα λέμε Χιώτικα να συνεννοούμεθα το αποφεύγω, γιατί ευτυχώς η μόνιμη παρουσία εκεί ενός Αστυνομικού με εμπόδισε να το σπάσω δυό -τρείς φορές, αφού τα κουμπιά του δουλεύουν… επιλεκτικά.

Πήγα λοιπόν σε εκείνο που βρίσκεται έξω από το My Market που είναι στο δρόμο μου, αλλά μια πινακίδα με πληροφορούσε ότι είχε… βλάβη.

Ε, μηχανήματα είναι πρέπει να δείχνουμε… κατανόηση, άρα τράβηξα βόρεια πηγαίνοντας σε εκείνο που είχαν αφήσει στη θέση της Καταστήματος της Φάρκαινας που έκλεισε

Φεύ η λογική έλεγε αφού έκλεισε το Κατάστημα, οι πελάτες έπρεπε να εξυπηρετούνται αλλά ποιός μου είπε ότι οι Τράπεζες και δη η Εθνική θέλουν… πελάτες.

Αποχαιρέτησα την… τρύπα που άφησαν την θέση του παλιού ΑΤΜ απ’ όπου και η φωτογραφία και υπομονετικά συνέχισα σε εκείνο στην Αίθουσα Επιβατών στο Λιμάνι. Ευτυχώς έχω ποδήλατο, γιατί άλλοι κινούμενοι με Ι.Χ. για να εξυπηρετηθούν από αυτό το ΑΤΜ σταθμεύουν στην… Αλλατίου, στην… Αγίων Αποστόλων, άντε και στη… Σούδα.

Ας μην κολλήσουμε όμως εκεί, στο ποδήλατο, γιατί μια πινακίδα πληροφορούσε ότι και αυτό το ΑΤΜ δεν λειτουργούσε λόγω… βλάβης.

Συνεπώς, να που κολλάνε τα… Καρδάμυλα. Είπα να ριβάρω κατά κεί, μήπως και εξυπηρετηθώ. Εκτός αν μέχρι να φτάσω, ποδηλατικώς είπαμε, η Εθνική φιλοτιμηθεί να φτιάξει τα ΑΤΜ που είτε τα έχει είτε όχι ένα και το αυτό μας κάνει.

 

Υ.Γ.: Ξέρω, έχω και την επιλογή να πάω στο ΑΤΜ της Εθνικής στα Αρμόλια, αλλά είπαμε τράβηξα... Βόρεια.

Σχετικά Άρθρα