Αυτό το… σήμα τι σημαίνει στις παραλίες;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 16/06/2023 - 21:33

Συγνώμη που γίνομαι κουραστικός και συγνώμη που στεναχωρώ την δημοτική μας αρχή και τον Δήμαρχο μας που είναι και σε… κρίσιμη ηλικία, αλλά επειδή μάλλον πρέπει να αφήσει την αρθρογραφία και να αρχίσει να ρίχνει… σφαλιάρες, τρόπος του λέγειν για να μην παρεξηγηθώ, ας ζητήσει να του εξηγήσουν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου, αυτό το ρημάδι το σήμα στις παραλίες τι είναι;

Ότι υπάρχει… χαλί για να μην πληγώνουν τις πατούσες τους οι… γλάροι;

Μέρες τώρα παρακολουθώ μια κυρία στον Μέγα Λημνιώνα να βαστάει τον ανήμπορο άντρα της κάνοντας την… μπάρα για να μπεί στη θάλασσα.

Μέρες τώρα βλέπω τον Γιάννη Τσουμπαριώτη να προσπαθεί να μπεί στο νερό στηριζόμενος σε μια… μαγκούρα. Και αυτά τα βλέπω εγώ, πόσα άλλα συμβαίνουν και τα βλέπει όλος ο κόσμος;

Ωραία, το τοποθέτησαν στην συγκεκριμένη παραλία τον τάπητα για ΑμΕΑ, το σήμα πάντως υπάρχει, η αναθεματισμένη η ράμπα πότε θα μπεί;

Το ίδιο είδα και στην Λευκωνιά. Ήρθαν από τον Δήμο και… πέταξαν τις αλαξιέρες στην παραλία. Και γράφω πέταξαν γιατί αυτό έκαναν. Καμιά περιποίηση καμιά διαμόρφωση. Δίπλα ακριβώς… πέταξαν και τις ντουζιέρες. Και ξαναγράφω πέταξαν, γιατί δεν τις συνέδεσαν με το νερό! Πάει Δήμαρχε μας ένας λουόμενος να κάνει ντούζ, έχει ντουζιέρα αλλά δεν έχει νερό!!!

Θα πεί τώρα κάποιος, μα τι κάνει ρε φίλε ο Δήμαρχος, να νταντεύει… μωρά; Ε, αν δεν νταντεύονται ας τους ρίξει καμιά σφαλιάρα, πάλι τρόπος του λέγειν, αλλά στην ώρα σου βλαστήμησε που λέει και ο μη… βλάστημος λαός μας.

Αλήθεια ωρέ αδέλφια, τι νόημα έχει να βάζετε τον τάπητα και ξεχνάτε την ράμπα; Τι νόημα έχει να «πετάτε» την ντουζιέρα και να ξεχνάτε να συνδέσετε το νερό; Τι νόημα έχει να τα κάνετε αυτά σε δόσεις και αφού «καντηλιάσουν» οι δημότες τον κάθε Δήμαρχο, που… φταίει για όλα και πρώτα απ’ όλα γιατί δεν μπορεί να διοικήσει… μωρά;

Περιμένοντας να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρίν την λήξη του θέρους, περνάμε σε ένα άλλο θέμα, επειδή διατύπωσα εγώ μια απορία για τις «τρύπες» που έγιναν κατόπιν εορτής στο Φράγμα.

Υπεύθυνα λοιπόν με ενημέρωσαν τα εξής και σας τα μεταφέρω διότι δεν είμαι… ξερόλας.

«Τέλος, έγραψα χθές, ένα ηλίθιο ερώτημα. Όταν έφτιαχναν το δάπεδο στο Φράγμα δεν ήξεραν ότι θα τοποθετήσουν σωλήνες με εσωτερικά όργανα μέτρησης; Έπρεπε να τελειώσει και να αρχίσουμε πάλι το… τρύπημα; Και όχι τίποτα άλλο, το έχουμε και… εγκαινιάσει το έργο».

Τι μου απάντησαν λοιπόν.

Το δάπεδο από σκυρόδεμα στο Φράγμα φτιάχτηκε το 2016 και η ασφαλτόστρωση του το 2017.

Τα όργανα της αρχικής σύμβασης έχουν ήδη τοποθετηθεί στο παρελθόν .

Τα συγκεκριμένα για τα οποία γίνεται αναφορά, συμπεριελήφθησαν στο 4ο Πρωτόκολλο διαπίστωσης εργασιών αποκατάστασης, μετά από τις τελικές εκθέσεις του καθηγητή Γιώργου Γκαζέτα στο τέλος του 2022 .

Είναι 3 ψηφιακοί επιταχυνσιογράφοι, που μπαίνουν σε γεώτρηση και αποτελούν μέρος της συνολικής εγκατάστασης των 8 συνολικά νέων επιταχυνσιογράφων με κεντρική καταγραφική μονάδα .Θα παρακολουθούνται online από ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

 

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.

 

 

Υ.Γ.: Δεν είναι δικό μου. Απλά μετά το ναυάγιο στην Πύλο και την στάση του Αλέξη Τσίπρα, προσυπογράφω το σχόλιο του Κώστα Μαρδά.

«Τρία... φορτηγά με ανθοδέσμες από Μητσοτάκη προς Κουμουνδούρου με θερμές ευχαριστίες»

 

Σχετικά Άρθρα