
Με ευχές για ένα δημιουργικό πολιτιστικά 2026 πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της η κοπή της αγιοβασιλόπιτας για το νέο έτος του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου «Λέων Αλλάτιος», στο ξενοδοχείο «Χανδρής».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της αγιοβασιλόπιτας από τον Πατήρ Νικόλαο Μακρή, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς κέρδισε και το φλουρί της πίτας.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ομίλου, Κώστα Τριαντάφυλλο, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη διαχρονική στήριξή τους.
Στη συνέχεια, κομμάτια βασιλόπιτας προσφέρθηκαν στο κοινό και στους αιρετούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Μεταξύ αυτών ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Νύκτας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού Αναστασία Γαλάνη, ο Αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας Αργύρης Γιαμάς, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Γιάννης Αραμπατζής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ τα «αλλατάκια» τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και παινέματα, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Δώρα μεγάλης αξίας προσφέρθηκαν, συμβάλλοντας στο γιορτινό κλίμα της βραδιάς.


























































