Αυτό τουλάχιστον το περίπτερο - ερείπιο μπορείτε να το ξηλώσετε;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 13/06/2024 - 21:53

Σκέφτομαι και γράφω.

Για την ακρίβεια μυρίζω και γράφω. Έχω κλείσει τα πάντα ερμητικά με αυτό τον καύσωνα, αλλά το κλιματιστικό βάζει στον χώρο την σκατίλα του Βιολογικού.

Υπομονή λέω γίνεται… αναβάθμιση. Μέχρι να γίνει, ας είμαστε τυχεροί να φυσήξει Νοτιάς, να πάει η σκατίλα στην Ευαγγελίστρια.

Σε τελική ανάλυση μας ενδιαφέρει το Μυροβόλον του πράγματος.

Σας μεταφέρω εδώ μήνυμα συμπολίτη μας στο vider.

«Καλησπέρα, τα γράφετε και τα ξαναγράφετε, απλά σας επιβεβαιώνω. Χθες κατά τις 15.30 προσγειώθηκα με sky express από Αθήνα στη Χίο. Με το που ακουμπάει το αεροσκάφος στον διάδρομο μπαίνει η μπόχα της σκατίλας μέσα στην καμπίνα, προφανώς από τον αέρα που τραβάει το κλιματιστικό. Απίστευτο ρεζιλίκι δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα από την δυσοσμία».

Τέλος πάντων σε λίγο θα φύγω να τραβήξω για Φραγκομαχαλά, που τουλάχιστον εκεί μυρίζει αλλιώς. Αλλά ας μην είμαστε γκρινιάρηδες και ας δούμε την γενικότερη αναβάθμιση της Νήσου. Το πρωί για παράδειγμα είδα μια υπερμεγέθη μπουλντόζα να κατεβαίνει από τον ΠΕΛΑΓΙΤΗ και είδα ότι τράβηξε για το Αεροδρόμιο. Για να δούμε το πήρε ο Μητσοτάκης το μήνυμα;

Άσχετο. Ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ από τότε που βγήκε από τα Ναυπηγεία, πριν 30 χρόνια και βάλε υποθέτω, βάφτηκε ποτέ;

Συνεχίζουμε όμως την αναβάθμιση, αν και μια έζησα πριν λίγη ώρα. Υπήρχαν κάποιοι στην ΑΛΗΘΕΙΑ και αφού ρούφηξαν αρκετά τις μυρωδιές της φύσης, ας το δούμε έτσι, τηλεφώνησαν μετά στο 41111 να ρθεί ΤΑΧΙ να τους πάρει στη χώρα.

Σας μεταφέρω τον διάλογο.

 Ελάτε στην ΑΛΗΘΕΙΑ στην Λευκωνιά. Ποιά είναι η αλήθεια και ποια η Λευκωνία; Μα δεν ξέρετε την Λευκωνιά; Που να ξέρουμε κύριε μου, πείτε ακριβή οδό και διεύθυνση. Μα… Τι μα και ξεμά, ένας πριν λίγο ζήτησε την πρώτη στροφή του Αιπούς. Μας έκλεισε την γραμμή γιατί δεν καταλαβαίναμε. Έτσι τώρα και εσείς. Δεν ξέρουμε καμιά Λευκωνία κύριε, εδώ είναι Θεσσαλονίκη. Συγνώμη Χίο πήρα. Νομίζετε, το κέντρο κύριε είναι στην Θεσσαλονίκη. Εντάξει δεν πειράζει μην στείλεις. ΟΚ γειά σας.

Και έτσι ζήσαμε άλλη μια αναβάθμιση του νησιού που δεν ξέραμε. Προφανώς την ξέρουν τα ΤΑΧΙ, που χάνουν μια κούρσα στις δύο, αν και στην περίπτωση μας χάσανε δύο στις δύο.

Τέλος πάντων, επειδή τα πράγματα είναι περίπλοκα όπως φαίνεται, να ζητήσομε εμείς κάτι απλό και όχι τα πεζοδρόμια που απαιτούν δημότες στην Βερίτη, όπου ένα σκυλάκι άφησε την τελευταία του πνοή και πλήγωσε ανεπανόρθωτα την κυρία που το είχε συντροφιά και παρηγοριά;

Χθες έπεσε και η οροφή από το κλειστό εδώ και χρόνια περίπτερο ερείπιο στην γωνία Καλαμπόκα και Κουντουριώτου. Δεν κάνετε που δεν κάνετε τίποτα της ωφελιάς, τουλάχιστον αυτό μπορείτε να το απομακρύνετε πριν ΣΚΟΤΩΘΕΙ κάποιος άνθρωπος;

Αναμένομεν.

 

Υ.Γ: Ένα πουλάκι μας είπε, ότι η Κυβέρνηση, που βιάστηκε βεβαίως, άλλωστε δεν υπάρχει ματσολιά που να μην βιάζεται να την υλοποιήσει, κοπάνησε κατακέφαλα το χαράτσι των 5 ευρώ σε κάθε Τούρκο τουρίστα, μετά από αίτημα κάποιων στην Χίο. Θα βγούν να το πούν οι ίδιοι ή θα το πάρει αύριο το… ποτάμι;

 

Σχετικά Άρθρα