Αυτός και αν είναι χώρος στάθμευσης Ι.Χ. στο Αεροδρόμιο!

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 18/01/2024 - 21:13

Πριν να αρχίσετε να γελάτε, σας λέω, ρωτήστε και Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους κ.λπ. ότι αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος για να μην μας στρίψει τελείως.

Την ιδέα, μου την έβαλε το πρωί Ραδιοφωνικά ο Δήμης Μυλωνάδης, γνωστός ενεργός πολίτης και εραστής των κυκλικών κόμβων.

Επειδή λοιπόν εγώ πρότεινα να αξιοποιήσουμε, πριν να ολοκληρωθούν τα έργα του Αεροδρομίου, τους χώρους στάθμευσης του Βιολογικού, αναρωτήθηκε γιατί πάμε τόσο μακριά και δεν αξιοποιούμε τον χώρο, που θα γίνει η επέκταση προς Βορρά, μέχρις ότου βρούμε... πέτρες στην πεδινή νήσο μας.

Πραγματικά, επισκέφθηκα τον χώρο και τον βρήκα και εγώ τέλειο.

Αεροπλάνα πάνω στα Ι.Χ. αποκλείεται να πέσουν αφού ο διάδρομος προσγείωσης τελειώνει πολλά μέτρα πριν την απλάδα, που δημιουργήθηκε.

Εδώ ολόκληρη Συνοικία, η Φάρκαινα υπήρχε εκεί και την ισοπεδώσαμε προκειμένου να γίνει η επέκταση και δεν έπεσε πάνω της κανένα αεροπλάνο, τώρα θα πέσουν;

Επίσης, ο χώρος αντικειμενικά γειτνιάζει με το Αεροδρόμιο, άρα αφήνεις εκεί το Ι.Χ. σου και πάς στο Αεροπλάνο σου με τα πόδια.

Τα έργα στην περιοχή σταμάτησαν, γιατί είπαμε η Χίος είναι πεδινή περιοχή, τόσο που η Εταιρεία, που ανέλαβε το έργο και ψάχνει τις πέτρες με το… κιάλι, πήρε άδεια να αξιοποιήσει διάφορα παλιά νταμάρια εντός της πόλεως σχεδόν, με τους κατοίκους και γειτόνους αυτών να είναι έτοιμοι να δεχτούν το γεγονός τουλάχιστον με ενθουσιασμό.

Ταυτόχρονα ο χώρος είναι σχεδόν απομονωμένος καθώς η οδός Ιωάννου Χρήστου, λόγω χρονίου κατάρας έχει τον ατέλειωτο. Τώρα σε αυτή την κατηγορία εντάχθηκε και ο δρόμος του Γηροκομείου, όπου για να μην ενοχλούνται οι τρόφιμοι, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, είπε το Δημόσιο, να σταματήσει να πληρώνει τον Εργολάβο, να την κοπανήσει από το έργο, να μην ενοχλούνται οι ηλικιωμένοι άνθρωποι από την κίνηση των οχημάτων.

Όλα αυτά τώρα θεωρούνται σοβαρά και συνεχίζουμε να τα ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα. Για παράδειγμα εκτός της ταλαιπωρίας εκατοντάδων οδηγών, εκτός της επίσης ταλαιπωρίας δεκάδων μονίμων κατοίκων, κανείς δεν ρώτησε πως την βγάζουν ένα Βενζινάδικο, ένα κατάστημα έκθεσης επίπλων, άλλο ένα έκθεσης αυτοκινήτων, που τους ανθρώπους τους έχουν κλείσει σαν ποντίκια στην φάκα και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους.

Και επειδή ακούω, πως χαρακτηρίζετε την χώρα και τους μηχανισμούς που τους φέρονται έτσι αναγκάζομαι να γράψω ότι κανένα μπορντέλο δεν θα λειτουργούσε, χωρίς τουλάχιστον να αποζημιώσει επιχειρήσεις που στην ουσία έχει καταστρέψει με την συμπεριφορά του.

Επειδή όμως, επαναλαμβάνω, αυτά όλα τα θεωρούμε φυσιολογικά, γιατί να μην προχωρήσουμε και στην πρόταση του Δήμη, την οποία υιοθετώ και εγώ, αφού σταμάτησε που σταμάτησε το έργο της επέκτασης προς Βορρά, τουλάχιστον να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα πλατεία που έχει δημιουργηθεί ως πάρκινγκ.

 

Υ.Γ.: Αφήστε που και… γήπεδο ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει. Βάζω ιδέες τώρα.

 

 

Σχετικά Άρθρα