Δήμαρχε άκου αυτή την φωνή πριν γίνει…βροντή

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 24/06/2024 - 21:21

Όπου Δήμαρχος, να το διευκρινίσω, εννοώ όλη την Δημοτική αρχή Χίου, την πλειοψηφία δηλαδή που έχει την ευθύνη της διοίκησης και της επίλυσης των προβλημάτων.

Δεν το προσωποποιώ δηλαδή, όχι επειδή υποτιμώ τον Γιάννη Μαλαφή, κάθε άλλο, αλλά γιατί έχει μια ουσιώδη διαφορά με τον Σταμάτη Κάρμαντζη. Ο τελευταίος είναι ηγέτης, μπαίνει μπροστά εμπνέει και ακολουθείται. Ο Γιάννης Μαλαφής φυσικά εμπνέει, αλλά δεν θα πέθαινε αν δεν γίνονταν και Δήμαρχος Χίου. Υπήρχε μια μεγάλη ομάδα, που τον έβαλε μπροστά, γιατί ήθελε να αλλάξει πράγματα, μπήκε μπροστά και όλοι μαζί κέρδισαν τον Δήμο.

Τους θυμίζω λοιπόν την ρήση των αρχαίων. Το δύσκολο δεν είναι να νικήσεις αλλά να διαχειριστείς την νίκη. Νίκησαν λοιπόν και τώρα πρέπει να δουλέψουν, όχι μόνο ο Μαλαφής αλλά όλοι μαζί. Πρέπει να παράγουν έργο και κυρίως μετά από μια περίοδο χάριτος να παλέψουν με την σύγκριση. Διότι αναπόφευκτα σύγκριση υπάρχει, γίνεται και θα γίνεται.

 Δεν μου αρέσει να εξωραϊζω πράγματα, μπορεί να γίνομαι δυσάρεστος, αλλά καλά είναι να με ακούσουν τώρα. Η σύγκριση δεν είναι υπέρ τους και ξέρετε κάτι, δεν με νοιάζει κι’ αν μερικοί με «γράφουν» τουλάχιστον ο Γιάννης Μαλαφής ας τους ξυπνήσει και ας τους τρέξει. Εκείνος τουλάχιστον καταλαβαίνει αυτό που θα διαβάσει παρακάτω, ένα από τα εκατοντάδες που ακούμε καθημερινά.

Τον κύριο Γιώργο τον Κουγιούλη και ποιός δεν τον ξέρει. Η «γωνιά» εκεί πέριξ της Εθνικής Τραπέζης είναι όλη του η ζωή. Ακόμα και τώρα που τα παιδιά του συνεχίζουν άξια το Καφεκοπτείο, που παρέλαβαν, ο κυρ Γιώργης, όλο στο μαγαζί κλωθογυρίζει. Και είναι αυτό που λέμε Δήμαρχε μου στην πολιτική «στηθοσκόπιο».

Μέρες λοιπόν μου λέει για την κατάσταση στα παρτέρια απέναντι από την Εθνική τράπεζα, από τους δεκάδες που γκρινιάζουν, και μέρες και εγώ, όλο για κάτι άλλο γράφω, μέχρι που προχθές, με στριμώχνει με ένα χαρτί στο χέρι. Ξέρω πως πνίγεσαι μου λέει, ξέρω πως δεν με «γράφεις» αλλά να, έλα σου έγραψα εγώ και έλα και να σου τα δείξω.

Αντιγράφω Δήμαρχε μου το… χαρτάκι του και κατωτέρω το παρουσιάζω και φωτογραφικά.

«Στο παρκάκι απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, παρουσιάζεται εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης. Οι πρασινάδες σε διάφορους σχηματισμούς (κυκλικούς και άλλους) έχουν παραμείνει ακλάδευτες εδώ και μήνες και συγκεκριμένα αφ’ ότου ανέλαβαν νέα πρόσωπα στην Διοίκηση του Δήμου. Το σημείο αυτό είναι η είσοδος της πόλης και για κάθε επισκέπτη αντιαισθητική».

Αυτά από τον κύριο Γιώργη Κουγιούλη, που ότι είχε να πει ούτε το μουρμούρισε, ούτε το είπε «από μέσα του» αλλά το κατέθεσε δημόσια και θαρρετά.

Εγώ μετέφερα το σημείωμα του και αμαρτία ουκ έχω. Όποιος θέλει ας ακούσει. Τώρα που αυτό και άλλα πολλά είναι φωνές, προτού γίνουν… βροντές.

 

Υ.Γ: Τους θερμούς μου επαναστατικούς χαιρετισμούς σε άλλη μια μέρα «εθνικής λούφας». Εκτός κι’ αν καθίσαμε για να τιμήσομε το Άγιο πνεύμα, το οποίο πάντως ουδεμία σχέση έχει ούτε με την λούφα ούτε με την παραλλαγή.

 

 

 

  

Σχετικά Άρθρα