Εγώ λέω πρώτα να κάνουμε Ανάσταση και μετά να βγάλουμε τον… Επιτάφιο

Πέμ, 22/04/2021 - 09:28

Θα μου πείτε, εγώ γιατί ανακατεύομαι τώρα, τη στιγμή που, πρώτον στην αλλαγή ώρας της Αναστάσεως, που αποφάσισε η Κυβέρνηση, συμφώνησε η Ιερά Σύνοδος, και δεύτερον τι με νοιάζει εμένα, που και στον Επιτάφιο και στην Ανάσταση, πάντα ήμουν εκτός Ναού πετώντας… μπομπάκια;

Ναι, αλλά που να πάρει και να σηκώσει, ποτέ δεν θυμάμαι η Ανάσταση να προηγείται του… Επιταφίου, άρα κάτι δεν μου καθίζει καλά, που θα πούμε «Χριστός Ανέστη» στις 9.00 το βράδυ.

Και επειδή όλα αυτά δεν είναι μόνο θέματα λατρείας και συμβολισμών, αλλά και εθίμων και συναισθημάτων, θα ήθελα να προβληματιστούν οι Κυβερνώντες. Καταλαβαίνουν ότι τραβάνε το σχοινί μέχρι γελοιοποιήσεως;

Με την περιπέτεια της εγκεφαλίτιδας που πέρασα, επηρεάστηκε για λίγο η βραχύβια μνήμη μου, συνεπώς τα παλιά τα θυμάμαι και αν δεν κάνω λάθος μας είχαν πει να κάνουμε υπομονή που δεν θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, για να κάνουμε Απόκριες. Μετά, να την βγάλουμε χωρίς Μόστρα και Αγάδες για να κάνουμε 25η Μαρτίου. Μετά, να κάνουμε υπομονή για να κάνουμε Πάσχα. Τώρα, αφού αποφάσισαν ότι ο Χριστός θα Αναστηθεί στις 9.00 μ.μ. (Χριστούλη μου ότι θα σου βάλουν και… χρονοδιακόπτη, αυτό δεν το περίμενα) μας λένε ότι είναι απαιτούμενη θυσία για να κάνουμε Καλοκαίρι.

Ξέρω, θα πει κανείς, μα αυτά ήταν προαπαιτούμενα για να την γλυτώσουμε από τον κορωνοϊό. Σωστά, αλλά το παραμύθι θέλει και δράκο και ο δράκος είναι το εμβόλιο. Όλα αυτά γίνονται για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και εδώ η αποτυχία είναι πλήρης και κανείς, ή σχεδόν κανείς, δεν το λέει.

Σήμερα, αφού τα έκαναν θάλασσα πανευρωπαϊκώς με τα εμβόλια της Astra,  με αποτέλεσμα ο κόσμος να… διαλέγει εμβόλια, έχει εμβολιαστεί μόνο το 8% του πληθυσμού!

Αλήθεια, με το ρυθμό αυτό του χρόνου θα κάνουμε Ανάσταση ή μήπως να ξεχάσουμε για λόγους… οικονομίας την… Αποκαθήλωση;

Και κάτι καίριο. Γιατί θα ανοίξει ο τουρισμός από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Αγγλία; Μα γιατί εκεί έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Εκεί είναι το μεγάλο μυστικό και η κυβέρνηση το ξέρει. Ας σταματήσουν λοιπόν να κυνηγούν τους νεαρούς στις πλατείες και να κάνουν Ανάσταση… click away και ας επιταχύνουν και ας οργανώσουν τους εμβολιασμούς. Αν δεν κάνουν αυτό θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

 

Υ.Γ.: Νότη, στο Στρατό το λέγαμε, κάν’ την με ελαφρά πηδηματάκια. Μέχρι να ξεκαθαρίσει ο Θόλος δεν γίνεται μια έφεση για τη ΒΙΑΛ; Ίνα δικαιωθεί ο αείμνηστος Γέρος της Δημοκρατίας, που είπε το αμίμητο «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»…

Σχετικά Άρθρα