Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Ευτυχώς υπάρχουν Δικαστές στο… Βόλο

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 18/05/2019 - 10:25

Σύμφωνα με την παράδοση τον 18ο αιώνα στην Πρωσία, κοντά στο Πότσδαμ ο Βασιλιάς Φρειδερίκος ο Μέγας είχε δίπλα στα θερινά του ανάκτορα έναν ανεμόμυλο που έκανε θόρυβο και διατάρασσε τη γαλήνη του. Έτσι, ο Φρειδερίκος κάλεσε τον μυλωνά και απαίτησε να του τον πουλήσει. Όταν αυτός αρνήθηκε, ο βασιλιάς του απάντησε ότι μπορεί να πάρει έτσι κι αλλιώς το μύλο και μάλιστα χωρίς να τον πληρώσει. Η απάντηση του μυλωνά, όπως έμεινε παροιμιώδης. «Ναι, του είπε, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Τόση εμπιστοσύνη είχε δηλαδή στην δικαιοσύνη της χώρας του.

Το αφιερώνουμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που ζήτησε να αναιρεθεί, να εξαφανιστεί δηλαδή ως μη γενόμενη, η απόφαση των Δικαστών του Βόλου,   που δύο φορές ομόφωνα και με αντράνταχτα επιχειρήματα αρνήθηκαν άδεια στον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα, αφού προηγούμενα άλλοι συνάδελφοι τους του παραχώρησαν άδεια 6 φορές!

Και το αφιερώνουμε γιατί αν είχε τη δυνατότητα να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη, τους απλούς ανθρώπους, που δεν καταλαβαίνουν από αναιρέσεις και νομικές ορολογίες, δεν νομίζουμε να ενθουσιάζονταν για την γνώμη τους περί της εξουσίας που υπηρετεί.

Σ’ αυτούς όμως ακριβώς έχουμε να πούμε να κοιτάξουν προς την μεριά του… Βόλου.

Ισως αποδειχθεί, με την επανεξέταση της αιτήσεως του αμετανόητου δολοφόνου και καταδικασμένου από την δικαιοσύνη με 11 φορές ισόβια, χώρια… τις άδειες, ότι υπάρχουν δικαστές και αλλού στη χώρα μας.

Στο χέρι τους είναι δικαιώσουν στην πράξη και τον έλληνα... μυλωνά, γιατί αν ακούσουν αυτά που ψιθυρίζονται μετά την σπουδή της κας Δημητρίου μάλλον δεν θα ενθουσιαστούν.

 

Υ.Γ. Εννοείται πως η δικαιοσύνη δεν εκβιάζεται. Φάνηκε όταν απείλησαν τους δικαστές του Βόλου οι ομοϊδεάτες του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη. Ισχύει άραγε το ίδιο τώρα που τα σπάνε ανενόχλητοι… απαιτώντας άδεια στον Κουφοντίνα εδώ και τώρα;

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 20/08/2019 - 19:46

Για να φτιαχτούν λουκουμάδες χρειάζονται συγκεκριμένα υλικά. Απλά αλλά συγκεκριμένα.

Ο λαός μας λέει σοφά, πως με κάτι… άλλο λουκουμάδες δεν γίνονται.

Το αυτόν ισχύει και για τους Κομματικούς σχηματισμούς. Εκτός της οργανωτικής τους λειτουργίας, αν δεν υπάρχει στοιχειώδης σοβαρότητα, δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή διακυβέρνηση, τα οπίσθια του να χτυπάει κάτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμαστε στην Ν.Δ. γιατί σάρκα από την σάρκα της αποτελούν οι δύο Συνδυασμοί της Χρ. Καλογήρου και Κ. Μουτζούρη, που διαγωνίστηκαν πρόσφατα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές σε επίπεδο Περιφέρειας.

Κέρδισε ο δεύτερος, έχασε η πρώτη. Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Το δεύτερο το έδωσε σχεδόν αμέσως ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τοποθέτησε την Χρ. Καλογήρου στην θέση της Γεν. Γραμματέως Νησιωτικής Πολιτικής.

Χαμένος στις εκλογές δεν σημαίνει πας για πέταμα. Η πολιτική εμπειρία είναι πολύτιμη, η προσφορά αποδεκτή, άλλωστε ακόμα και ως εφεδρεία όλες οι μηχανές πρέπει να είναι αναμμένες.

Ποιοι έπιασαν το μήνυμα αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Πάντως όχι η Ν.Δ.

Έτσι την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε το θέατρου του παραλόγου σε επίπεδο Περιφέρειας.

Πετάει γέφυρα ο Μουτζούρης στον Χριστόφα, το συζητούν αλλά η δουλειά χαλάει.

Σιγά να μην άφηνε η Γεννηματά να … φτιάξει. Μα εδώ το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει ένα άλλο όνομα που μου διαφεύγει, αν δεν εμφανιστεί διαφοροποιημένο από την Ν.Δ. παντού και πουθενά, απλά δεν θα έχει λόγω ύπαρξης.

Τώρα έφυγε λέει η γέφυρα από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον Σύριζα. Είναι αυτό που λέμε απλά «Τώρα δέσαμε».

Και ενώ συμβαίνουν αυτά επανερχόμαστε στα… υλικά των λουκουμάδων. Το Κόμμα που κυβερνά δεν έχει την στοιχειώδη ικανότητα να φέρει σε επαφή τις δύο παρατάξεις της Ν.Δ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λες και τις χωρίζει άβυσσος.

Όντως άβυσσος η ψυχή του Νεοδημοκράτη. Η Καλογήρου, και καλώς, κρίθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χρήσιμη να συνεχίσει από άλλο πόστο, η Ν.Δ. θεωρεί ότι τα μισά της στελέχη δεν μπορούν να συνεργαστούν με τα άλλα μισά και ψάχνει να βρεί συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένουμε έστω την ύστατη στιγμή να σοβαρευτούν.

Η λαϊκή ψήφος ανέδειξε Περιφερειάρχη τον Κ. Μουτζούρη.

Ας στοιχηθούν μαζί του και οι υπόλοιποι και ας αφήσουν τα πειράματα.

Αλλιώς τσάμπα προσπαθεί ο Κυριάκος. Τα…υλικά δεν βοηθούν.

Υ.Γ. Από το άρθρο του Παύλου Καλογεράκη στην επιφυλλίδα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ με τίτλο «Για τη Χίο μας, τα μανίκια πάνω». «Έχει ξεχειλίσει η… εξυπνάδα μας και βρίσκεται σε ανεπάρκεια η πολιτισμένη συμπεριφορά μας στους δημόσιους χώρους».