Φώς περισσότερο φώς

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 08/04/2021 - 19:34

Το ξέρετε δα πως από την φύση της η δημοσιογραφία είναι μουτζούφλα.

Όλα μας ενοχλούν, όλα μας μυρίζουν, θίγουμε τα κακώς κείμενα και προσπαθούμε να τα λύσουμε.

 Για το καλό πασχίζουμε και εμείς αλλά κακά τα ψέματα, στην λακκούβα, για παράδειγμα… γυαλίζει το μάτι μας, ακούμε την σειρήνα της Πυροσβεστικής και μια πιάνει… ανατριχίλα, αφήστε δε που από τη φύση της η δουλειά μας έχει κάτι κοινό με τους… πεθαμενατζήδες. Όσο πιο κακή είναι η είδηση τόσο πιο πολύ κινείται αν είναι δε και… θάνατος; Ποιός την χάρη μας. Μιλάμε για την είδηση με την γρηγορότερη ταχύτητα.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν σας μιλώ για… φυσιολογικά πράγματα και αυτό το κάνω για να δικαιολογήσω τον… καλό μου λόγο.

Ε, ναι, και αυτός πρέπει να λέγεται.

Είναι πιά ώριμη η κοινωνία γι’ αυτό, και εμείς δημοσιογραφικά ωριμάζουμε μέσα από την ίδια διαδικασία.

Τα σκεφτόμουνα αυτά βλέποντας προχθές τον Σταύρο τον Παντελάρα, αν έχει ο Δήμος Χίου δυό καλούς εργάτες, που λέει ο λόγος, γιατί έχει πολλούς, αυτός είναι ο ένας, μαζί με τον Πάνο Αναγνώστου στην οδό Ροδοκανάκη και κατάλαβα ότι εκτελείται έργο ηλεκτροφωτισμού, μέχρι που χθες είδα το αποτέλεσμα και είπα να γίνω… καλός άνθρωπος.

Μα πω συγχαρητήρια στην Δημοτική αρχή γι’ αυτή την πρωτοβουλία και να ευχηθώ αυτό να συνεχιστεί.

Αδέλφια δεν ξέρω πόσο και πόσοι το έχουμε αντιληφθεί, ότι η πόλη είναι θεοσκότεινη, ίσως είναι από τις περισσότερο σκοτεινές, υπάρχουν δε κάτι, όχι κατ’ ανάγκην… γωνίες, που μιλάμε ότι «μοιράζουν οι κλέφτες τα ρούχα τους».

Την χάρηκα λοιπόν την Ροδοκανάκη, έστω στα πρώτα 200 μέτρα που την είδα ολόφωτη. Μπράβο!

Και μπράβο και στα Γιαλουράκια, γιατί στο αίτημα των καταστηματαρχών, του Δήμου Χίου και της ΔΕΥΑΧ, ανταποκρίθηκαν άμεσα και προκειμένου να εκτελεστεί το έργο στην Καλουτά, ρυθμίζουν από σήμερα την κυκλοφορία έτσι ώστε και το έργο να γίνει και τα μαγαζιά να δουλεύουν.

‘Όπως μας έκανε παιδιά η πανδημία ούτε λεπτό δουλειάς δεν πρέπει να φεύγει χαμένο. Όσο μπορούμε, όπως μπορούμε να δουλεύουν οι επιχειρήσεις.

 

Υ.Γ.: Mεγάλη δουλειά το συναισθηματικό δέσιμο. Άντε να ξεχάσει τώρα ο Αρχηγός, τον υπολοχαγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που υπηρετούσε καταδρομέας στις Καρυές και το Δελφίνι.

 

 

Σχετικά Άρθρα