Γι’ αυτό είμαστε άνθρωποι

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 03/08/2021 - 18:08

 

Τι μας ξεχωρίζει από τα ζώα;

 

Πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων και τα συναισθήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ζώα δεν έχουν, απλά εκφραζόμαστε με διαφορετικό τρόπο.

 

Και για να μην παρεξηγηθώ. Τα ζώα για παράδειγμα δεν… αρθρογραφούν, κάτι που κάνουμε συχνά τα… ζώα της δημοσιογραφίας, όπως η αφεντιά μου.

 

Υπάρχουν λοιπόν φορές, που πέρα από τα δικά μας, μας προτρέπετε εσείς να γράφουμε.

 

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση που ακολουθεί. Είναι όμως γραμμένο τόσο καλά, που ότι και να προσθέσουμε εμείς, μάλλον κακό θα κάνουμε αντί για καλό.

 

Διαβάστε και κρίνετε.

 

Για παράδειγμα πήραμε το πρωί το παρακάτω σημείωμα.

 

Κρίναμε σκόπιμο να το δημοσιεύσουμε ως έχει.

 

Εσείς θα προσθέτατε μια λέξη;

 

Δώστε βάση:

 

«Καλημέρα.

 

Είμαι ο ΝΤΑΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ. Ευαισθητοποιήθηκα και πήρα την πρωτοβουλία για να σας παρακαλέσω να βοηθήσετε με κάποιο δημοσίευμά σας, για την περίπτωση ενός καρκινοπαθή Χιώτη, "φιγούρα" και " μορφή" του λιμανιού για αρκετά χρόνια!

 

Αναφέρομαι στον Παντελή Μαγγανά, όπου εδώ και αρκετό καιρό δοκιμάζεται και δίνει άνιση μάχη με την επάρατο νόσο. Τα οικονομικά του είναι άθλια και έχει και την μητέρα του, που επίσης έχει καρκίνο. Συνάδελφοί μου και εγώ προσωπικά τον βοηθούμε, σε ότι μπορούμε.

 

Ο Παντελής, φιγούρα του λιμανιού, που με το ποδήλατό του και το ραδιοκασετόφωνο του στο αυτί, μας χάριζε χαμόγελο, έχει πλέον ανάγκη προκειμένου να του δοθεί δικαίωμα να παλέψει με αξιοπρέπεια για τη… βόλτα της ζωής του. Έχει λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα του και θα παρακαλούσα αν αφιερώνατε λίγο χώρο στη στήλη σας!

 

Παρακαλεί ο ίδιος, γεμάτος αξιοπρέπεια να μη δημοσιευτεί φωτογραφία του, αλλά να πράξετε αυτό που μπορείτε.

 

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

IBAN: GR 8201727020005702058532102

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

 

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να το διαβάσετε ως τέλους».

 

Υ.Γ.: Mόνο η… ανθρωπιά δεν έχει τέλος.

 

Σχετικά Άρθρα