Γιατί για να επενδύσει ο καπ. Π. Τσάκος 20 εκατ. στην Μαρίνα χρειάζεται 18 μήνες;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 12/08/2019 - 19:01

Συγνώμη για τα… αφελή ερωτήματα, αλλά επειδή ο Κυριάκος φιλοδοξεί να επανεκκινήσει το Κράτος, προφανώς θα θεωρεί ότι… υπάρχει, θα θέλαμε να θέσουμε το εξής προβληματισμό, έτσι για να μην… τρελαθούμε τελείως, γιατί όσο να ναι ένα…χλέ, που λένε και οι Πυργούσοι το έχουμε.

Το… άχρηστο κατάλαβε επιτέλους ότι δεν είναι επιχειρηματίας, έπρεπε να χρεωκοπήσουμε ξανά για να καταλάβει το πολιτικό σύστημα το αυτονόητο, και έτσι έβγαλε στο σφυρί την έκταση δίπλα στο Νοσοκομείο για να γίνει επιτέλους Μαρίνα από ιδιώτες.

Ωραία μέχρι εδώ. Έγινε ο διαγωνισμός και τον κέρδισε εταιρεία συμφερόντων του καπ. Π. Τσάκου, που επενδύει στη Χίο από ρομαντισμό, γιατί όποιος θεωρεί πως ένα παγκόσμιο οικονομικό μέγεθος, του επιπέδου του Καρδαμυλίτη εφοπλιστή, επενδύει στη… Χίο με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος, απλά παίρνει… ληγμένα.

Αλήθεια, γιατί από την ώρα που κέρδισε τον διαγωνισμό έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ για να υπογράψει μαζί του να περάσουν, σύμφωνα με συνέντευξη του Μιχάλη Μπελέγρη στο Ράδιο – αλήθεια 8 μήνες;

Μιλάμε ότι υπογραφή πιο αργή και από τον… θάνατο δεν υπάρχει.

Και άντε και χρειάστηκαν 8 μήνες να υπογράψουν, το άλλο το… κουφό που είπε ο Μπελέγρης, πως δικαιολογείται;

Για να γίνει η επένδυση, που δεσμεύτηκε ο καπετάνιος, για την οποία θα πληρώσει το τίμημα που συμφωνήθηκε και στην οποία θα απασχοληθούν άμεσα και έμμεσα καμιά εκατοστή άτομα, και για την οποία θα δαπανηθούν γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ, θα φάνε δηλαδή ψωμάκι πολλοί άνθρωποι, θα χρειαστεί να περάσουν 12 με 18 μήνες που υπολογίζεται πως θα χρειαστούν για τις… άδειες διαφόρων υπηρεσιών και υπουργείων.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα όχι στο… ανύπαρκτο, αλλά στο πολιτικό προσωπικό που κυβερνά για να αλλάξει την χώρα, πριν πάθει τυμπανισμό το πτώμα.

Γιατί δεν τσακίζονται και οι άδειες να δοθούν το πολύ σε μια εβδομάδα;

Πόσο χρόνο κάνει στο εξωτερικό μια τέτοια διαδικασία;

Μα, θα γίνουμε αυτομάτως Αμερική;

Όχι, αλλά με την ελπίδα να γίνουμε τουλάχιστον… Τουρκία (γνωστή Ιχθυοκαλλιέργεια, επειδή αν έστηνε εδώ δραστηριότητα της, θα πάθαιναν στείρωση οι γλάροι και μετά εμείς τρώγοντας γλαρόσουπα, οπότε… λογικόν την κυνηγήσαμε, επένδυσε στον Τσεσμέ και σε μια εβδομάδα οι Τούρκοι είχαν βάλει στην περιοχή, φως, νερό, τηλέφωνο, είχαν φτιάξει δρόμο και προσκάλεσαν και τον επενδυτή να παραλάβει το… βραβείο του) ας μην κάνουν μια εβδομάδα οι αδειοδοτήσεις της Μαρίνας ας κάνουν ΕΝΑ μήνα και ούτε μια μέρα παραπάνω.

Το θέμα είναι σοβαρότατο και αν θέλετε το πρωτεύον.

Ξεχάστε την περίπτωση Τσάκου, που έχει 10% επιχειρηματικότητα και 90% συναίσθημα.

Άλλη τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει, ήδη προσπαθεί κοντά δύο δεκαετίες τώρα και μιμητές δεν βρίσκει.

Συνεπώς ό όποιος επενδυτής ακούσει ότι για να βγάλει άδειες χρειάζεται κοντά δύο χρόνια, απλά σηκώνεται και φεύγει. Τα χρήματα ξέρει πως όταν κάθονται… στερνιάζουν, το χρήμα πρέπει να κινείται, διαφορετικά μας κουνάνε όλοι μαντήλι και δεν πα να ψοφήσουμε.

Υπ’ όψιν για όλα τα παραπάνω που γράφω, άλλωστε δεν γράφω ποτέ κατά παραγγελίαν, ιδέα δεν έχει ο καπ. Παναγιώτης, που από χαρακτήρα δεν γουστάρει τις κόντρες και είναι υπομονετικός σαν Καρδαμυτίτης… όνος. Συγνώμη καπετάνιε για το παράδειγμα.

 

Υ.Γ. Ανεφέλετο… το πούλησες το «Ξενία» δεν χρειάζεται να πληρώνεις, πληρώνουμε δηλαδή, ιδιωτική Εταιρεία να το… φυλάει. Εκτός και αν από τον διαγωνισμό, την συμφωνία και την… υπογραφή περάσουν άλλοι… 8 μήνες και τις αδειοδοτήσεις 18, οπότε παιδιά όσοι δείτε τα έργα ενημερώστε και εμάς που πιθανά θα θωρούμε τα… ραπανάκια ανάποδα.

Σχετικά Άρθρα