Η ακριβότερη ομπρέλα με… χρονοδιακόπτη

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 18/08/2020 - 20:43
φωτο αρχείου

Από πεποίθηση ή από συνήθεια ή ίσως επειδή δεν έχω συνδέσει την παραλία με τον καφέ αλλά με την άθληση, δεν κάθισα ποτέ μου σε ξαπλώστρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω όσους έχουν ανάγκη για κάτι τέτοιο ή δεν καταλαβαίνω ότι ελεύθερη οικονομία έχουμε, οι επαγγελματίες που ενοικιάζουν τις παραλίες από τον Δήμο, έχουν επιλέξει τι τιμολόγιο θα έχουν ή τι πολιτική θα ακολουθήσουν.

Για παράδειγμα, πολλοί δεν έχουν κανέναν περιορισμό. Καθίζει κάποιος, παραγγέλλει και αυτό είναι. Μπορεί να καθίσει με τις ώρες. Άλλοι χρεώνουν την ξαπλώστρα, χρεώνουν και τον καφέ ( σε άλλες εποχές βέβαια) άλλοι έχουν δωρεάν την ξαπλώστρα, αλλά έχουν βάλει χρονικό όριο, ας πούμε δύο ώρες. Όταν περάσει αυτό ειδοποιούν ή να παραγγείλεις ξανά ή να αποχωρήσεις.

Όλα καλά λοιπόν και ανταγωνιστικά, με έναν μεγάλο αντίπαλο, όχι αυτούς σαν εμένα που βγαίνω από την θάλασσα κάνω ντούζ και εξαφανίζομαι, πρώτον επειδή δεν υπάρχει χρόνος και δεύτερον επειδή έχω μαλώσει με τον ήλιο, αλλά τον μεγάλο αντίπαλο της… στραβής.

Αυτό έγινε πριν λίγες μέρες σε παραλία του νησιού μας, δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, όπου ένας άγνωστος κύριος απολάμβανε τον καφέ του μετά τον μπάνιο του, όταν τον ενημέρωσαν ότι το δίωρο παρήλθε και έπρεπε να… παραγγείλει ξανά. Εκείνος απάντησε ότι δεν θέλει άλλη… καφεϊνη, τέλος πάντων κουβέντα στην κουβέντα, ο κύριος έφυγε αφού… αποστομώθηκε ότι αυτοί είναι οι κανόνες του μαγαζιού, υπήρχαν μάλιστα γραμμένες σε σχετική μικρή πινακίδα.

Η συνέχεια είναι η εξής. Ο κύριος έφυγε αλλά αφού του τονίστηκε το θέμα των… κανόνων, φρόντισε να τηλεφωνήσει στον Δήμο, ζητώντας να δεί με πιά λογική δίνονται τόσα τετραγωνικά σε ιδιώτες και αφήνονται ελεύθερα τόσα. Μετά τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, ζητώντας να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα περί κορωνοϊού αποστάσεις κ.λ.π όσα λένε δηλαδή οι… κανόνες.

Και ο μεν Δήμος, είπε εγώ νοίκιασα και ξεμπέρδεψα, αλλά οι άλλοι γιατί να χολοσκάσουν. Πήγαν στην παραλία έκαναν ελέγχους και πέσανε κάτι πρόστιμα, που 1000 καφέδες να έπινε ο κύριος τα έξοδα δεν βγαίνουν.

Βλέπετε ο κύριος ήταν ανώτερος Δικαστικός. Λεπτομέρειες άλλες δεν χρειάζονται.

 

Υ.Γ. Ας το δεί ο Δήμος του χρόνου πιο προσεκτικά. Δεν μπορεί σε μια παραλία ο ενοικιαζόμενος χώρος να είναι τα 2/3 αυτής. Θα έπρεπε να ισχύει το αντίστροφο. Όπως και οι δημοτικές ομπρέλες σκίασης θα έπρεπε να είναι περισσότερες.

 

 

Σχετικά Άρθρα