Η άμεση απάντηση του ΝΟΧ και η… «Ώρα καλή μπάρμπα» του Δήμου Χίου

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 19/07/2022 - 20:19

Πριν μερικές μέρες που λέτε, θα πρέπει να το θυμόσαστε, είχαμε επισημάνει την κακή κατάσταση της περίφραξης στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ στην Μπέλλα Βίστα.

Και επειδή η παρακολούθηση των γεγονότων είναι η ψυχή του ρεπορτάζ, οφείλουμε να πούμε ότι η ανταπόκριση υπήρξε άμεση.

Την επομένη ακριβώς άρχισαν οι εργασίες αποκαθήλωσης, η επικινδυνότητα έφυγε και απομένει να δούμε αν το Δ.Σ. του ΝΟΧ θα κρίνει αν χρειάζεται νέα περίφραξη, γιατί μπορεί και να μην χρειάζεται.

Το επισημαίνουμε με τις σχετικές φωτογραφίες για να ξεκινήσουμε με κάτι θετικό για να πάμε τώρα στα του Δήμου Χίου, να δούμε πως θα γλυτώσει ο Σταμάτης Κάρμαντζης το… εγκεφαλικό, με τέτοια συνεννόηση με τις υπηρεσίες του, εκτός κι΄ αν ο Δήμαρχος βγάζει άκρη και το πρόβλημα είναι σε μας.

Δημοσιεύσαμε λοιπόν μια φωτογραφία από το Παζάρι ρωτώντας τα εξής:

Επειδή οι πολίτες αναρωτιούνται.

Είναι πρόχειρη η ασφαλτόστρωση στην οδό Πασπάτη;

Γιατί αν δεν είναι, έγινε μια μικρή... παράκαμψη στους κάδους.

Είναι νέο σύστημα αυτό;

Τόσο δύσκολο είναι να γίνει μια μετακίνηση ώστε οι προχειδουλειές να μην βγάζουν μάτι;

Αναμένουμε μια απάντηση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου”.

 

Eίναι νομίζουμε προφανές ότι ρωτούσαμε αυτό που βγάζει μάτι, γιατί δηλαδή έπεσε η άσφαλτος χωρίς να μετακινηθούν οι κάδοι, να γίνει σωστή η δουλειά και να επιστρέψουν οι κάδοι στο ενιαίο ασφαλτοστρωμένο πεδίο.

 

Αντ’ αυτού πήραμε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χίου την φωτογραφία με το κιβώτιο συμπίεσης απορριμμάτων, που υπάρχει στο σημείο με την εξής απάντηση:

 

"Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί την θέση απόθεσης του PressContainer. Η απομάκρυνση του γίνεται με όχημα τύπου γάντζου το οποίο τραβάει το presscontainer ώστε να το ανεβάσει στην πλατφόρμα του. Η παραπάνω διαδικασία απαιτεί δάπεδο από σκυρόδεμα, που να αντέχει το βάρος του press container και την καταπόνηση που δημιουργεί ο τρόπος φόρτωσης του. Ασφαλτικό δάπεδο δεν ενδείκνυνται."

Mετά ταύτα ας μας απαντήσουν στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Γνωρίζουν την παροιμία που ένας χαιρετούσε τον… κουφό γεωργό, με την φράση «Ώρα καλή μπάρμπα» για να πάρει την απάντηση «Κουκιά σπέρνω».

Εν προκειμένω ο άνθρωπος ήταν… κουφός, εκείνοι τι ακριβώς πάθηση έχουν;

 

Υ.Γ.: Γ. Δανιήλ ενταύθα. Τι ακριβώς… κόλπο έκαναν οι Αιγνουσιώτες και… αυξήθηκαν;

 

Η... περίφραξη στον ΝΟΧ όπως ήταν
Η άσφαλτος, που... ξεχάστηκε στους κάδους
Η φωτογραφία που μα έστειλε ο Δήμος με το κιβώτιο συμπίεσης σκουπιδιών

Σχετικά Άρθρα