Η δωρεά του Μαυρή και η απάντηση του Αραμπατζή

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 29/05/2024 - 20:09

Αν η αποστολή του δημοσιογράφου εκτός της προβολής της είδησης είναι και η ανάδειξη της ουσίας της, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές.

Τι κρατήσαμε από την δωρεάν Μιχάλη Μαυρή ολόκληρου Εργαστηρίου Πληροφορικής στο Δημόσιο ΙΕΚ; Μα αυτά που είπε ο άνθρωπος στον χαιρετισμό του. Εκεί που οι πολιτικοί βγάζουν δεκάρικους, πολλαπλάσιας διάρκειας των δέκα λεπτών (εξ’ ου και το δεκάρικος) εκείνος είπε σε ένα λεπτό.

 

«Η ζωή επίσης θέλησε να έχω μια οικονομική άνεση. Και τι είναι αυτή χωρίς υγεία και χωρίς προσφορά; ΤΙΠΟΤΑ. Από την αρχαία Ελλάδα γνωρίζουμε τον θεσμό της χορηγίας. Από την αρχαία Καρδαμύλη οι πρόγονοι μου πρόσφεραν στα κοινά. Και ποιοί προσέφεραν; Όλοι και όλοι σύμφωνα με το βαλάντιο τους. Όταν λοιπόν μια ψυχωμένη εκπαιδευτικός η κυρία Εβελίνα Αθανασοπούλου μου είπε τις ανάγκες του Σχολείου της για υπολογιστές αγόγγυστα είπα θα βοηθήσω. Μπορώ και θα βοηθήσω. Γιατί από τους προγόνους μου πάλι έμαθα τι σημασία να οργώνεις το μεγαλύτερο χωράφι της γης, έτσι ονομάτισε τη θάλασσα ο Άγιος Νικηφόρος ο Καρδαμυλίτης, όπως έμαθα ότι το όργωμα αυτό πάσης φύσεως και κατευθύνσεως θέλει μορφωμένα κεφάλια. Αν η θάλασσα είναι η ζωή μας, η μόρφωση είναι η μεγαλύτερη επένδυση μας στο μέλλον.»

Πάμε τώρα στο άλλο θέμα στην κατάσταση των Κρατητηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου. Αναδείξαμε το ζήτημα κρατάμε την ουσία. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Αραμπατζής, με την ιδιότητα όμως του Προέδρου της ‘Ενωσης Αξιωματικών Β. Αιγαίου μας γράφει.

«Επειδή βλέπω ότι συνεχίζετε τις αναρτήσεις σχετικά με τα κρατητήρια του ΑΤ Χίου, καλό θα ήταν να είχε προηγηθεί μια μικρή έρευνα για αυτά που καταγγέλλονται, πριν δημοσιευθούν.

Από ανοιχτές πηγές στο διαδίκτυο μπορούν εύκολα να βρεθούν οι προδιαγραφές των αστυνομικών κρατητηρίων, βάσει των οποίων κατασκευάστηκαν και αυτά του ΑΤ Χίου.

Ενημερωτικά, η διαδικασία που ακολουθήθηκε (σχηματισμός δικογραφίας, σύλληψη και παραμονή εντός του κρατητήριου, μεταφορά στο νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών όταν ζητήθηκε, μεταφορά στην εισαγγελία Χίου κλπ) ήταν η απολύτως προβλεπόμενη και χωρίς καμία παρέκκλιση από τις σχετικές διατάξεις, όσο και εάν ξενίζει τον συλληφθέντα, που λογικό είναι να μην έχει παρόμοια εμπειρία.»

Δηλαδή μετά ταύτα όλα καλά στο Κρατητήριο; Όχι και το ξέρει ο Γιάννης Αραμπατζής. Εμείς δεν είμαστε ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Εμείς είμαστε το ελεύθερο βήμα ανάδειξης των προβλημάτων, πολλές φορές και για τους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Συνεπώς ας φτιάξει η κατάσταση στα κρατητήρια και ας γίνει ανθρώπινη και αυτή που πρέπει.

Και μπράβο του, του Δημήτρη Καρδασιλάρη, δεκάδες μας είπαν τα ίδια πράγματα από… μέσα τους, που βγήκε και είπε ότι είπε, ευθαρσώς και επωνύμως.

Επιτρέψτε να τελειώσουμε με κάτι διαφορετικό, ένα σημείωμα του φίλου Γιώργου Πατεριμού.

«Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο τμήμα Οδοντιατρικής τον Ιατρό ΨΙΦΗ ΣΤΕΡΓΙΟ και στο Αναισθησιολογικό τμήμα την Διευθύντρια ΜΑΚΡΑ ΛΟΥΚΙΑ στην επιστημονική τους ομάδα καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό για το ειλικρινές ενδιαφέρον και τη φροντίδα που επέδειξαν στον γιο μας άτομο με αυτισμό, τόσο κατά την επέμβασή στην οποία υπεβλήθη για οδοντιατρική χειρουργική επέμβαση, όσο και στη μετεγχειρητική του πορεία.

Ευχαριστούμε για την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, την ευγένεια , την προσήλωση και την ανθρώπινη προσέγγιση καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο νοσοκομείο, αλλά και για την συγκινητική προσπάθεια των γιατρών και της ομάδας τους να είναι δίπλα στο παιδί μας.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο το έργο όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τις ατελείωτες ώρες που καλούνται να υπηρετούν το καθήκον τους σε περιστατικά που αφορούν σε ΑμεΑ.

Με ειλικρινή ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες».

 

Υ.Γ: Μπράβο στον Δήμο για την προχθεσινή υποδοχή του Κρουαζιερόπλοιου. Μην το κάνετε ξανά όμως… έλεος.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα