Η… γιαλαντζί αύξηση της θητείας και η Ν.Δ. που γίνεται… ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 25/01/2021 - 14:56

Η λέξη… γιαλαντζί είναι μια από τις αμέτρητες ελληνοτουρκικές και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει και στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Όπως αμφότεροι γνωρίζουμε και στις δύο χώρες γιατί συνεχίζουμε τις… διερευνητικές συνομιλίες για 61η φορά.

Κερδίζουμε χρόνο. Εμείς νομίζουμε ότι θα την… γλυτώσουμε, η Τουρκία νομίζει ότι μπορεί να κάνει βιασμό διατηρώντας όμως το… μόριο στα αχαμνά της.

Δύσκολα και τα δύο.

Στην παρούσα φάση, εμείς περιμένουμε μήπως ο Μπαϊντενόπουλος δεν γίνει Μπαϊμέρογλου, χωρίς να αποδεχόμαστε ότι ο άνθρωπος είναι απλά Μπάιντεν και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του, που είναι, με τίποτα η Τουρκία να μην πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας, οι δε Τούρκοι περιμένουν ότι με τις δήθεν συνομιλίες, θα κατευνάσουν τους Ευρωπαίους εν όψει της Συνόδου του Μαρτίου.

Τέλος πάντων, όλα είναι προσωρινά.

Το μόνιμο είναι ότι επιτέλους η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε πράξη την υπόσχεση της και αύξησε την… Προσκοπική θητεία των 9 μηνών σε Στρατιωτική των 12, κάτι επώδυνο εκλογικά, αφού αυτό είναι το επίπεδο δυστυχώς της κοινωνίας μας.

Όμως να που και αυτό το θετικό το έκανε αλά… ΠΑΣΟΚ, για να μην το χαρακτηρίσουμε πάλι… γιαλαντζί.

Και να εξηγηθούμε.

Θητεία, στην παρούσα φάση κάτω των 18 μηνών είναι απαράδεκτη, σήμερα, γιατί αύριο η Ελλάδα με την πληθυσμιακή συρρίκνωση που έχει, θα αναγκαστεί να στρατεύσει υποχρεωτικά και τις γυναίκες, εκτός αν βαφτίσει τον αναμενόμενο βιασμό σε… πλατωνικό έρωτα.

Ας έρθουμε όμως στην… αύξηση των τριών μηνών, που παραμένουν 9 αν οι στρατεύσιμοι υπηρετήσουν σε παραμεθόριες περιοχές.

Να θέσω το… αγαθό ερώτημα; Και οι… αποσπασμένοι; Και αυτοί που θα δηλώσουν Χίο, θα έρθουν εδώ ένα μήνα και τους άλλους οκτώ θα αποσπαστούν στο φυλάκιο… Κηφισίας;  

Και μετά τι σόι διάκριση είναι αυτή; Αντί να πούμε θαρρετά 18μηνη θητεία και υποχρεωτικά οι 12 στην παραμεθόριο, αποφασίζουμε να δώσουμε κίνητρο τριών μηνών… έκπτωσης σε όσους κάνουν το αυτονόητο;

Θα σταματήσουμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας; Που πρέπει να βρίσκεται ο Στρατός στα σύνορα ή στην… Πελοπόννησο, αν και μάλλον η περιοχή είναι για πολλούς…παραμεθόριος;

Και άλλη μια απορία και όποιος θέλει την λύνει. Γιατί χωρίς να αυξήσουμε στην ουσία την θητεία αυξάνουμε τον αριθμό εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές; Γιατί έχουμε ανάγκη περισσότερων Αξιωματικών; Για να διοικούν ποιούς στρατιώτες; Αυτούς που απαλλάσσονται επειδή έχουν ευαισθησία στην… γλουτένη; Αυτούς που βγαίνουν Ικανοί 5 και παίρνουν απολυτήριο, γιατί έχουν… αλλεργία στην σκόνη;

Όποιος τυχόν γελάει να ξέρει ότι γελάει για τα χάλια μας, γιατί μια ΕΣΣΟ το χρόνο από αυτές που δεν έχουμε, την χάνουμε γιατί δεχόμαστε απαλλαγή θητείας για ψύλλου πήδημα, αλλά το κυριότερο επειδή αυτό δεν μας ενοχλεί σαν κοινωνία.

Αλήθεια γιατί μαζί με την… γιαλαντζί αύξηση δεν ψηφίζεται η αυστηροποίηση μέχρι μηδενισμού των απαλλαγών;

 

Υ.Γ.: Το 1970, ήμουνα 10 χρόνων και θυμάμαι, όλοι οι σημερινοί 60ντάρηδες το θυμούνται και οι μεγαλύτεροι, πως κοιτάζοντας στον Τσεσμέ μετά βίας έβλεπα το βράδυ δυό άντε τρία φώτα. Ας κοιτάξουμε τώρα ένα βράδυ απέναντι. Η Τουρκία στην απογραφή του 1965 είχε 31.391.421 κατοίκους. Σήμερα ξεπερνά τα 83.000.0000 πληθυσμό.

Άντε καλή… 9μηνη, γιατί αυτή παρέμεινε η θητεία μην γελιόσαστε, και προσοχή μην σπάσουν τα παιδιά κανένα αυγό.

Σχετικά Άρθρα