Η "Χρυσή αυγή"... πέθανε, τα... αυγουλάκια της ζούν και βασιλεύουν

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 12/10/2020 - 20:34

Μέρες σκεπτόμουνα να γράψω αλλά άφησα να… κάτσει η σκόνη και ειδικά να σταματήσουν οι διθύραμβοι για την εξαφάνιση της «Χρυσής αυγής» και για την νίκη της Δημοκρατίας.

Τώρα λοιπόν που αναμένεται η απόφαση των ποινών, από τις οποίες οι κατηγορούμενοι θα εκτίσουν το 1/3 όπως κάνει κάθε… αξιοπρεπής κακοποιός σ’ αυτή τη χώρα, που αλληλο δουλευόμαστε μεταξύ μας, είπα να καταθέσω και την δική μου ταπεινή γνώμη.

Κατ’ αρχήν δεν νίκησε καμιά Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν νικάει, ΥΠΑΡΧΕΙ ή δεν υπάρχει.

Δεν αντιμάχεται κανέναν, δεν εκδικείται, δεν θριαμβολογεί, συνεπώς το ΥΠΑΡΧΕΙ στη χώρα μας είναι η μεγαλύτερη των κατακτήσεων.

Ένα από τα συστατικά της Δημοκρατίας, ανεξάρτητη εξουσία μάλιστα, είναι η Δικαιοσύνη. Άργησε αλλά λειτούργησε και αυτό ήταν αρκετό για να καθίσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί, που θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη είναι πιο… ανεξάρτητη αν συγκεντρώνεσαι κάτω από το παράθυρο της και της φωνάζεις τι να… αποφασίσει, αλλά ένα χαρακτηριστικό επίσης της Δημοκρατίας είναι ότι ο καθένας την αντιλαμβάνεται όπως θέλει.

Ας έρθουμε όμως στο ζητούμενο. Η «Χρυσή Αυγή» πήρε το μάθημα που της όφειλε η Δημοκρατία. Αυτό και τίποτα άλλο, γιατί αυτό είναι υπέρ αρκετό.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να θριαμβολογούμε ότι ξεμπερδέψαμε με το φασιστικό αυτό εγκληματικό μόρφωμα, η απόσταση είναι τεράστια, όση η πραγματικότητα με την αυταπάτη.

Θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα ή θα κάνουμε την… στρουθοκάμηλο;

Η «Χρυσή αυγή» δεν είναι οι … Ουρακοτάγκοι, που θα καθίσουν για λίγο στης φυλακής τα σίδερα, είναι οι 536.913 Έλληνες που την ψήφισαν.

Και αφήνω τα προηγούμενα, για να μην μπερδευτούμε με τα νούμερα. 536.913 την ψήφισαν στις Ευρωεκλογές του Μαϊου 2014, δηλαδή 8 μήνες μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

Ήτοι 9,39% της λαϊκής ψήφου, πήγε σ’ αυτά τα ανθρωποειδή και αυτό όσο και να το ραντίζουμε ροδόνερο βρωμάει και ζέχνει.

Εδώ χρειάζεται να κάνουμε μια παρένθεση. Ένα κομμάτι των πολιτών έλκεται ιδεολογικά από τα άκρα, συνεπώς είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, αποποιείται την Δημοκρατία και μετά απ’ αυτήν δεν υπάρχει ολίγον έγκυο πολιτικό σύστημα, υπάρχει ο Φασισμός.

Είναι όμως Φασίστες 500.000 Έλληνες; Όχι βεβαίως αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό, ούτε το πρόβλημα μας πρέπει να είναι οι ταμπέλες, ούτε αν Χρυσή Αυγή του σήμερα που… πέθανε, αναστηθεί αύριο σαν Χρυσή Κότα. Το πρόβλημα μας είναι ότι το ποσοστό των Ελλήνων, που έλκεται από αυτή την αισθητική και αυτές τις αντιλήψεις δεν είναι λιγότερο και εδώ οι ευθύνες δεν είναι μόνο στους ίδιους, αλλά στο πολιτικό σύστημα, που τους απογοήτευσε και τους άφησε να πέσουν στο στόμα του φιδιού και να υπνωτιστούν απ’ αυτό.

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται την… ύπνωση ας διαβάσουν τι τερατολογία, τι υπό του μηδενός επίπεδο, τι οργή, τι ύβρης ξεχειλίζει καθημερινά από το F.B.

Τι θα κάνουν αύριο όλοι αυτοί οι Χαχόλοι, θα γίνουν αρνάκια; Τι θα εμποδίσει τον ανθρωποφάγο, που θέλει να φάει, από τον μετανάστη, μέχρι τον διπλανό του, μέχρι τον συνάδελφο του, μέχρι την μάνα του την ίδια;

Θα γίνει άνθρωπος αυτός που πέταγε κοτρόνες από τα τείχη του Κάστρου στη Σούδα να σκοτώσει ή αυτοί, που βάραγαν γυναικόπαιδα με σιδηρολοστούς, κι’ αν δεν ήταν η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, να τους μπουτζουριάσει, θα… βάραγαν ακόμα;

Πειράζει που εγώ τους βλέπω να κάνουν τους φυλακισμένους ήρωες και να θεωρούν τις ποινές ως ένα ακόμα παιχνίδι του συστήματος, που σ’ αυτό συμμετέχει και η Δικαιοσύνη;

Πειράζει που εγώ θεωρώ ότι όλη αυτή η υποστάθμη θα εκφραστεί και πάλι, για τον απλούστατο λόγο, όχι μόνο ότι το επιτρέπει η Δημοκρατία, που πυροβολούν και βρίζουν, αλλά γιατί απλούστατα επίσης, κανείς δεν τους πείθει, επειδή πλέον δεν ακούν;

Γι’ αυτό επιτρέψτε μου εμένα να μην συμμετέχω στα πανηγύρια. Η «Χρυσή αυγή» έχασε μια μεγάλη μάχη τα… αυγουλάκια που άφησε και υπάρχουν και θα γεννοβολήσουν.

 

Υ.Γ.: Ο Σύριζα φεύγοντας έβαλε δύο μαγνητικές νάρκες, δεν κουτουλάει το πλοίο πάνω τους, εκείνες κολλάνε σ’ αυτό. Η μια είναι  το εκλογικό σύστημα στις Δημοτικές εκλογές, που παρέλυσε τους Δήμους με στόχο να τους διαλύσει και ο νέος Ποινικός Κώδικας, που θα ρίξει στα… πούπουλα την Χρυσή Αυγή.

 

Σχετικά Άρθρα