Η ναυαρχίδα του Καρά – Αλή και τα… πυρπολικά των γραφείων των Βουλευτών μας

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 02/06/2021 - 18:45

Επιτρέψτε μου να συσχετίσω τα άσχετα δύο γεγονότα, για δύο λόγους.

Γίνονται στον ίδιο χρόνο, αφορούν δύο σημαντικά θέματα.

Μόνο που έχουν μια μεγάλη αντίθεση. Το ένα κρύβει δημιουργία και το άλλο μιζέρια.

Και επειδή η πολιτική και οι πολιτικοί δεν μπορεί να είναι μίζεροι, θερμή παράκληση να το προσέξουν. Νότης Μηταράκης και Ανδρέας Μιχαηλίδης έχουν το επίπεδο να το καταλάβουν, δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα κακά δείγματα γραφής και αυτό ας είναι το τελευταίο.

Κατ’ αρχήν με το καλό.

Οι ναυτικές Μητροπόλεις της Ελλάδας είναι πολλές, θάλασσα πολύ γύρω μας, μέσα μας, παντού, στο αίμα και τις φλέβες του Έθνους.

Ναυτική όμως Μητρόπολη με τιμονιέρη ένα παιδί ναυτικού μία. Μία και η Ναυαρχίδα, που τινάχτηκε στον αέρα, σύμβολο αντίστασης, λάβαρο στους ώμους της ελευθερίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου λοιπόν, με αφορμή τις εκδηλώσεις 200 χρόνων ελευθερίας, διοργανώνει μια διήμερη επιστημονική εκδήλωση, με πλήθος ομιλητών, με αξιόλογες εισηγήσεις, με ομιλητές που τιμούν την επιστήμη τους, με αξιοποίηση του τοπικού επιστημονικού δυναμικού και με θέμα «Ὁ ἀγώνας τοῦ 1821 στὴ θάλασσα καὶ οἱ ἐπιτυχίες τῶν Ἑλλήνων ναυτικῶν καὶ πυρπολητῶν» https://www.alithia.gr/politismos/o-agonas-tou-1821-ste-thalassa-kai-oi-epityhies-ton-ellinon-naytikon-kai-pyrpoliton

Παρακαλούμε βάλτε αυτό από την μιά μεριά και κοιτάξτε μετά από την… άλλη.

 Τον καυγά των τοπικών Βουλευτικών γραφείων, για την οποία δεν φταίνε πάντως οι… μούτσοι και μην πείτε εσείς, ας μας πούν οι Βουλευτές. Τους τιμά;

Είναι προφανές ότι αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο. Είναι σαφές ότι το κουπί θα το τραβούσε και το τραβάει το Σκυλίτσειο. Είναι επίσης προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ένας… βολικός συνηθισμένος, δεξιός.

Και στο θέμα των Διοικητών Νοσοκομείων, συμπεριφέρθηκε ας πούμε όπως στα… εμβόλια. Ακούω όχι το Κόμμα αλλά τους γιατρούς, εμπιστεύομαι το Στρατό για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και όχι τον κρατικό μηχανισμό, που θα με φουντάρει.

Έτσι λοιπόν δεν κοίταξε το χρώμα και το Κόμμα της Κανταράκη, αλλά την Κανταράκη, που όχι μόνο κράτησε, αλλά την άφησε να τρέχει.

Ε, αυτό ενοχλεί, δεν έπαψε ποτέ να ενοχλεί τον Σύριζα και αυτό κατ’ ουσίαν είναι πίσω από τα λάθος στοιχεία, που εφοδιάστηκε ο Α. Μιχαηλίδης και με τα οποία άρχισε να… πυροβολεί το… άλλο στρατόπεδο.

Ευκαιρίας δοθείσης, πήραν οι…άλλοι τα «τζούφια πυρά» και άρχισαν να κατεβάζουν τον αντιπολιτευόμενο Βουλευτή από τον γάδαρο.

Επίτηδες δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Περιορίζομαι λοιπόν στο προφανές.

Ας σταματήσουν και οι δύο πλευρές εδώ και ας αντιπαρατεθούν σε θέματα ουσίας και κυρίως ας κρατήσουν την μέχρι σήμερα τοπική μας κατάκτηση.

Οι σχέσεις μεταξύ των Βουλευτών μας πάντα είχαν ένα επίπεδο και τις διέκρινε ο πολιτικός πολιτισμός. Πρωταγωνιστές σε όλη αυτή την κατάκτηση ήταν οι Νότης Μηταράκης και Ανδρέας Μιχαηλίδης. Δεν χρειάζεται να μπούμε  και εμείς ως τόπος στο… σωρό.

 

Υ.Γ.: Δεν εκπλήττει ότι κόπηκε με την μία ο… βήχας του ψυχίατρου Χρ. Παπαχρήστου για το άρθρο του. Δεν το γκρεμίζουμε εμείς το κτήριο της Λάδης. Εκτός των άλλων θα προσέθετα εγώ, που δεν είμαι και… Ψυχίατρος είναι ιδιαιτέρου αρχιτεκτονικού… κάλους, ναι με ένα λ.

 

Σχετικά Άρθρα