Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Ή θα μπορεί να δεί μια εκδήλωση ο… Πολύκαρπος ή να μην γίνεται

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 14/08/2019 - 17:58

Αλήθεια, που στο δαίμονα είναι ο πολιτισμός μας;

Τι είναι αυτό, τρώγεται;

Το βλέπεις στις άκρες των δρόμων, όπου το μάτι έχει συνηθίσει στην… γουρουνιά.

Μιλάμε σε απόσταση 50 -100 μέτρων είναι διασκορπισμένα τουλάχιστον ένας κάδος πλαστικά μπουκάλια – μπουκαλάκια.

Το βλέπεις στα κλεμμένα λουλούδια του Καρφά. Η γλάστρα είναι ακριβότερη απ’ το φυτό αλλά το δίποδο έχει… γλάστρα.

Το βλέπεις στην αχαμνοσύνη των καταστηματαρχών. Από όλη την αγορά μόνο ο Πούλος στην Προκυμαία και ο Αυγουστάκης δίπλα στην ALPHA πλένουν έξω από τα μαγαζιά τους, αν μου ξεφεύγει κανένας άλλος ζητώ συγνώμη. Οι άλλοι δεν έχουν πρόβλημα να τους πάνε τα σκατοκούραδα μέσα στο μαγαζί.

Το βλέπεις τέλος στις βλαστήμιες που άκουσα να ρίχνει κάποιος, γι' αυτές οι μαλακίες που βάλανε, έτσι χαρακτήρισε τις ανάγλυφες πλάκες για τους τυφλούς, που μας υποχρεώνει και βάζουμε η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια μάταια προσπάθεια να γίνουμε άνθρωποι.

Τις βλαστήμαγε λοιπόν τις πλάκες γιατί τον εμπόδιζαν να απλώσει… τραπεζάκια.

Τέλος το διαβάζεις όχι μόνο στα μάτια των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αλλά και στα γραπτά τους.

Επιτρέψτε μου να αντιγράψω ένα από σχόλιο του Πολύκαρπου Σκαπινάκη, από σχετική ανάρτηση, του αγαπητού Καθηγητή, που διδάσκει με πάθος εφήβου καθήμενος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το σχόλιο του είναι κάτω από την είδηση για τις εκδηλώσεις της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

«Τι ωραία! Εγώ βέβαια δε θα πάω στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως δε πήγα και στη πολύ όμορφη μουσική εκδήλωση που είχε πριν μερικές μέρες, γιατί εδώ και χρόνια είναι χαλασμένο το ασανσέρ που εξυπηρετεί τους ανθρώπους με αναπηρία. ΔΕΝ επιθυμώ να θέσω σε επιπλέον  κίνδυνο τη σωματική μου ακεραιότητα, ούτε να υποχρεώσω τους φίλους μου και το προσωπικό του Μουσείου να με κουβαλάνε σε σκάλες ή επικίνδυνες ανηφόρες.
Η αλήθεια είναι ότι με τέτοια ζέστη δε θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς στο μουσείο. Αν ήταν καμία όμορφη συναυλία στο Εμποριό όπως αυτές που γίνονταν παλιά θα πήγαινα σίγουρα.
Αλλά ΞΈΧΑΣΑ ότι και στον Αρχαιολογικό χώρο στο Εμποριό το ειδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την μεταφορά των ΑΜΕΑ είναι χαλασμένο εδώ και χρόνια.»

Γιατί επέλεξα την ανάρτηση του Πολύκαρπου;

Μα γιατί εδώ αφορά το Δημόσιο και εάν δεν ξεκινήσουμε από εκεί ας μην περιμένουμε οι πολίτες να ανταποκριθούν. Βεβαίως ισχύει το κατά τη σάλα και τα έπιπλα αλλά ισχύει και το αντίστροφο του.

Συνεπώς ιδού η Ρόδος για την κυβέρνηση αν θέλει να λέει σε λίγο ότι δεν άλλαξε απλά τους παλαβιάρηδες.

Πως δεν δίνεται άδεια σε κτίριο χωρίς πρόσβαση σε ΑμΕΑ; Έτσι να μην γίνεται καμιά εκδήλωση από την ώρα που αποκλείονται απ’ αυτήν τα ΑμΕΑ. Ή κύριοι θα βλέπει την εκδήλωση ο Πολύκαρπος, αυτός είναι σήμερα αύριο θα είμαι εγώ, ή δεν θα την βλέπει κανείς.

Τι θα πεί είναι χαλασμένο το ασανσέρ ή το αυτοκινητάκι μεταφοράς ΑμΕΑ.

Να τα φτιάξουν, αν δεν τα φτιάξουν εκδήλωση να μην γίνεται. Τελεία και παύλα.

Είναι από τα ζητήματα που μπορεί να λύσει η Κυβέρνηση άμεσα. Και αυτό δεν αφορά εν προκειμένω την Αρχαιολογική υπηρεσία του νησιού μας, με την τόσο αξιόλογη παρουσία, την ανάδειξη μνημείων κ.λ.π. Δεν μπαίνει... προσωπικά δηλαδή, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι έχουν κάνει σχετικές αναφορές προς τα πάνω αλλά τους... γράφουν κανονικά. 

Άρα πρέπει να θεσπιστεί ως γενικός κανόνας. Εκδήλωση και δη απ' το Δημόσιο, το παράδειγμα δηλαδή, και δεν υπάρχει πρόσβαση σε ΑμΕΑ; Να μην γίνεται η εκδήλωση.

 

Υ.Γ. Όποιος θεωρεί ότι είναι μακριά απ’ το να γίνει ΑμΕΑ απλά κοιμάται όρθιος. Προχθές είχα τη μέση μου και για να ανεβώ στο ποδήλατο, έκανα… μαθηματικούς υπολογισμούς.

Όχι, στον γιατρό δεν πήγα. Είμαι της άποψης του αείμνηστου Καθηγητή Βορίδη, του γιατρού του γερο – Καραμανλή, που έλεγε: «Στον γιατρό δεν πας, σε πάνε».

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 21/08/2019 - 21:01

Τα ερωτήματα αυτά θα γίνονται έως ότου γίνομε κανονική χώρα και όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι δεν πρέπει διεθνώς να φερόμαστε ως τον… χαζό του παγκόσμιου χωριού.

Αναφερόμαστε στην μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας να βάλει χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς και να εξιχνιάσει 14 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια συμπατριωτών μας.

Η υπόθεση είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή, άλλωστε πώς να κρυφτεί όταν χτυπήθηκαν 14 σπίτια, αλλά από την Αστυνομία ζητήθηκε και το σεβαστήκαμε να μην υπάρξει δημοσιοποίηση  μέχρι να «δεθεί» η υπόθεση όπερ και εγένετο.

Έτσι μας παρουσιάστηκαν τα κλοπιμαία και οι τρόποι κρυψίματος της λείας από τους δράστες και άλλες λεπτομέρειες.

Προσπαθώντας τώρα να φανταστούμε το σόκ των ανθρώπων, που βρήκαν τα σπίτια τους παραβιασμένα, τα χρυσαφικά κυρίως που έχασαν ή τα αναγνώρισαν και τους παραδόθηκαν, την ψυχική αλλά και σωματική ταλαιπωρία, τις εργατοώρες που δαπάνησαν οι Αστυνομικοί για να πιάσουν τους δράστες κ.λ.π. θερμή παράκληση να πάμε τώρα στο ζητούμενο και στην ουσία.

Ε, και…τι έγινε, πιάστηκαν, θα δικαστούν θα καταδικαστούν αν είναι ένοχοι, θα πάρουν μερικά σεμινάρια στις διακοπές των Φυλακών και θα επιστρέψουν δριμύτεροι σε μερικούς μήνες.

Και εδώ πάμε τώρα στην επαναφορά της κανονικότητας, παίρνοντας αφορμή από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, πως αντιλαμβάνεται το παλαβό του πράγματος, θα φτιάξει νέες Φυλακές κ.λ.π.

Αν πούμε ότι αυτό θα γίνει, θα μας πάρει κάποιες… δεκαετίες αλλά στο μεταξύ γιατί δεν γίνεται κάτι απλό;

Να μπεί αύριο σε ένα Νόμο μια τροπολογία που να λέει πως η ποινή του Δικαστή δεν θα μειώνεται, ΤΕΛΟΣ.

Κανείς δεν εμποδίζει την νομοθετική εξουσία να θεσπίσει ήπιες ποινές αν για παράδειγμα οι σημερινές είναι αυστηρές, όμως δεν μπορούμε να πουλάμε τρέλα και να εξευτελίζουμε και τον Δικαστή, που λέει για παράδειγμα δεκαετής φυλάκιση και όλοι και κυρίως οι καταδικασμένοι γνωρίζουν ότι εννοεί… δύο.

Και επειδή αναφερθήκαμε στον… χαζό του πλανήτη, δεν ξέρουμε πόσοι και πόσο έχουμε αντιληφθεί τον εξευτελισμό της χώρας μας διεθνώς και κυρίως στην Αγγλία με την υπόθεση του γνωστού «Βιαστή του Κάβου» το τέρατος της Κέρκυρας, που κι’ αυτός έχασε τον λογαριασμό πόσες γυναίκες και κυρίως Αγγλίδες βίασε.

Για να μην τα πολύ λέμε, καταδικάστηκε σε 52χρόνια φυλάκιση και βγήκε προχθές αφού έμεινε στη Φυλακή 9 χρόνια!

Και επειδή δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, όλες οι χώρες έχουν… μπόνους για να κρατούν τους κρατούμενος ήρεμους π.χ. μείωση ποινής για προσφορά εργασίας, αλλά άλλο να γίνεται το 10, 9 και άλλο το 52, 9!!!

Άρα για να ‘ρθούμε στο ζητούμενο, μπράβο για άλλη μια φορά στην Αστυνομία, αλλά να μην χαιρόμαστε και τόσο έως ότου γίνομε κανονική χώρα.

 

Υ.Γ. Καλή η Ορκωμοσία των αιρετών μας και σιδεροκέφαλοι αλλά καλού κακού ας διαβάσουν και το άρθρο του Παύλου Καλογεράκη «Για τη Χίο μας, τα μανίκια πάνω».