Και αν προκύψει ξανά… Σούδα;

Δευ, 19/04/2021 - 20:59

Να σας πω και εγώ περίμενα αλλιώς τη συνέντευξη Μηταράκη.

 

Λέω, κάποιο περιθώριο θα αφήσει, κάποια συνέχεια του διαλόγου θα φανεί.

 

Τέλος πάντων, το τι περίμενα εγώ λίγη σημασία έχει μπροστά στο αποτέλεσμα και αυτό είναι ότι η Κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Μετανάστευσης, επιμένει στην πολιτική της, όπως επιμένουμε και εμείς.

 

Καμιά μόνιμη παραμονή, όχι στα κλειστά κέντρα στα νησιά, μόνο καταγραφή με χωρητικότητα 500 ατόμων. Προς τούτο μάλιστα και με επίκεντρο αυτή τη φορά τον Θόλο ετοιμάζεται νέα κινητοποίηση και εδώ λέω να γίνω πάλι… αιρετικός.

 

Διότι μπορεί όσοι υποστηρίζοντας τα παραπάνω να έχουμε δίκιο, αλλά αν έχουμε άδικο;

 

Και θέλω να γίνω σαφέστερος. Όταν άκουγα ότι τα σύνορα θα φυλαχτούν πίστεψα μόνο τον Αλκιβιάδη Στεφανή, λέγοντας μέσα μου πως δεν είναι όμως στο χέρι του. Άρα περίμενα να γίνει προσπάθεια φύλαξης χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 

Το τι έγινε στην πράξη το γνωρίζουμε. Φύλαξη γίνεται, επίθεση εισβολής (στη Λέσβο) έγινε και απέτυχε, οι ροές σχεδόν μηδενίστηκαν και δεν φταίει ο… κορωνοϊός. Υπάρχει και στην Ιταλία και όμως οι ροές εκεί καλά κρατούν.

 

Όταν ο Μηταράκης σε μια συνέντευξή του είπε ότι το Πάσχα η ΒΙΑΛ θα είναι άδεια, δεν το κρύβω ότι γέλασα, δεν το πίστεψα. Σήμερα όμως… γελάει ο ίδιος. Δεν είναι απίθανο το Πάσχα η ΒΙΑΛ να έχει 500 ανθρώπους!

 

Δεν θέλω να μακρηγορήσω. Αρέσει δεν αρέσει -ειλικρινά δεν καταλαβαίνω σε ποιον δεν αρέσει- το, ή μάλλον και το μεταναστευτικό καθίζει στην Κυβέρνηση, τα καταφέρνει.

 

Εδώ αξίζει μια μικρή παρένθεση από το μικρό στο μεγάλο. Και το μεγάλο δεν είναι μόνο η κατάσταση στην Ουκρανία, που μπορεί να φέρει και άλλον πόλεμο στη γειτονιά μας, είναι κάτι άλλο, που εδώ δεν υπάρχει μπορεί, θα γίνει στα σίγουρα.

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου -προσέξτε την ημερομηνία που διάλεξαν (οι Αμερικάνοι ή οι Ταλιμπάν;)- ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αποχωρούν από το Αφγανιστάν. Σημασία εδώ δεν έχει αν την πάτησαν όπως οι Ρώσοι, στο κάτω κάτω αν οι πολιτικοί διάβαζαν ιστορία θα γνώριζαν ότι προηγήθηκε μέχρι και ο Μέγας Αλέξανδρος (που μόνο αυτούς δεν μπόρεσε να υποτάξει).

 

Αυτό που έχει αξία είναι ότι μετά τις ΗΠΑ αναλαμβάνει το χατζάρι και αυτό που αναμένουν όλοι είναι ένα νέο κύμα μετανάστευσης, αυτή τη φορά όχι για οικονομικούς λόγους αλλά για να γλυτώσουν οι μισοί Αφγανοί από τους άλλους μισούς. Αλήθεια πού θα πάει αυτό το ανθρώπινο κύμα;

 

Ο παραπάνω προβληματισμός μπορεί να είναι φυσιολογικό να μη γίνεται από τον καθένα από μας, είναι όμως αφύσικο να μην γίνεται από μια Κυβέρνηση.

 

Τελικά οφείλουμε να σκεφτούμε. Και αν έχουμε άδικο; Αν όπως δεν περιμέναμε μηδενισμό ροών ή άδειασμα της ΒΙΑΛ, μήπως τελικά έχει δίκιο η κυβέρνηση και μας προκύψει νέο μεταναστευτικό ρεύμα;

 

Και αν γίνει αυτό, ποια προετοιμασία θα έχουμε; Τη Σούδα, τον Δημοτικό Κήπο, τα χωράφια του Χαλκειούς ή τον… αυτόματο του Σύριζα;

 

Και κάτι τελευταίο. Είμαστε οι πλέον αγωνιστικοί της… παρέας; Μα και οι παραδοσιακά σκληροί Μυτιληνιοί είπαν αντί του Καρά Τεπέ στη μύτη της Μυτιλήνης, νέο κλειστό κέντρο στην Βάστρια, που ούτε οι ίδιοι… ξέρουν πού είναι.

 

Εμείς τελικά θα πούμε ναι στο Θόλο; Γιατί συγνώμη, στο Θόλο δεν λέει μόνο ναι η Κυβέρνηση, που αναλύσαμε προηγούμενα ότι πολιτικά μπορεί να έχει και δίκιο.

 

Λέμε ναι και εμείς και ας λέμε ότι λέμε… όχι.

 

Υ.Γ.: Για λόγους επανεξέτασης της υγείας μου, μετά την τελευταία περιπέτεια, μέχρι και την Παρασκευή θα σας γράφω από την… «Ευρωκλινική».

Σχετικά Άρθρα