Και τώρα το ΠΑΣΟΚ τι λέει γι’ αυτή την διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Χίου;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 01/06/2023 - 21:43

«Μπρός στα κάλλη τι είναι ο πόνος;»

Παλιά… πολιτική παροιμία.

Η εποχή των συγκεντρώσεων βαβούρας υπάρχει, είναι στην Τουρκία. Μπορεί κανείς να πάει εκεί και να γυρίσει πίσω το ρολόϊ στην δεκαετία του 1980.

Βεβαίως την βαβούρα πολλοί μίσησαν, τους ψήφους κανένας, γι’ αυτό τα Κόμματα επέλεξαν και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να κουβαλούν στις συγκεντρώσεις τους «σειρινοφόρους» και πολύ θα το ήθελαν να είμασταν ακόμα στο 1980 αλλά δεν τους κάνει το χατίρι ο χρόνος.

Έτσι αρχής γενομένης από τον Σύριζα έκαναν κάτι άλλο. Επέλεξαν χώρους με στριμωξίδι, κλειστούς και στενούς. Για παράδειγμα 200 άνθρωποι μέσα στην Βουπάλου είναι κοσμοσυρροή, 400 μέσα στην Απλωταριά είναι κοσμοπλημμύρα.

Και τους δυό τώρα να τους ρίξεις στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, γίνονται αραιή διαδήλωση.

Αυτά για λόγους ψυχολογίας και αυτοικανοποίησης, για να μην το γράψουμε πιο… λαϊκά των οργανωτών.

Που χαμπάρι δεν παίρνουν ότι οι πολίτες ποσώς νοιάζονται για όλες αυτές τις βλακείες. Για άλλους λόγους εκτινάχτηκε ο Μητσοτάκης, για άλλους λόγους θα ξαναπάει σταδιακά στα κυβικά του ο Σύριζα, για άλλους λόγους παραμένει σταθερό στα δικά του το ΚΚΕ.

Παρά ταύτα οι έχοντες μυαλό και επαφή με το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου και του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ας υπολογίσουν αν τους συμφέρουν τέτοιου είδους αντιδράσεις, όπως η παρακάτω του Εμπορικού Συλλόγου.

Ξέρω, κάποιοι θα λένε τώρα, μεγάλη μας σκασίλα, όλη η Ελλάδα είδε τον Ανδρουλάκη να μιλάει σε μια… μεγαλειώδη συγκέντρωση.

Ξέρω ότι αυτοί όμως ανήκουν στο χθες και δεν το ξέρουν. Ένας πολιτικός χώρος, που στοχεύει στο αύριο δεν δημιουργεί τέτοιους εχθρούς στα καλά του καθουμένου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του προς την Δημοτική Κοινότητα Χίου αλλά και τους υπεύθυνους διοργανωτές της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου από τις 27/4/2023 είχε ενημερώσει τον Δήμαρχο αλλά και την Δημοτική Κοινότητα Χίου για την αποφυγή διοργάνωσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στον χώρο της αγοράς κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Στις 8/5/2023 ο Δήμος Χίου με την σύμφωνη γνώμη του, ενημέρωσε όλα τα κόμματα κάτι που έγινε απολύτως σεβαστό από όλους εκτός από τους υπευθύνους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ανακοίνωσαν το Σάββατο 27/5/2023 ότι θα πραγματοποιήσουν προεκλογική συγκέντρωση την Τρίτη 30/5/2023 8.30 μ.μ. ώρα λειτουργίας της αγοράς!!

Να σημειωθεί ότι η Δημοτική Κοινότητα Χίου τελικά έδωσε έγκριση την Δευτέρα κατά παράβαση της συμφωνίας και απόφασης του ίδιου του Δήμου Χίου!!

Ζητάμε συγνώμη από τις επιχειρήσεις μέλη μας που επηρεάστηκε η εύρυθμη λειτουργία τους.»

 

Για τον Εμπορικό Σύλλογο

Η πρόεδρος Βικτωρία Αμπάζη, ο Γεν. Γρ. Νίκος Χούλης.

 

Υ.Γ.: Πολλές φορές σε συνεντεύξεις, μη Χιώτες, μου επισημαίνουν ότι διακρίνουν σε μας, τους Χιώτες γενικά, μια ευγένεια. Αυτό ήταν για μένα ο Δικηγόρος Γιάννης Μεργές. Ένας ευγενής άνθρωπος, ένας πράος χαρακτήρας και αυτό δεν αφορά τα Δικαστήρια μόνο, αφού εγώ τον έζησα στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Σχετικά Άρθρα