Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Το κατά… Μάρκον και… Νότη… Ευαγγέλιο του Ανδρέα Μιχαηλίδη

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 18/11/2019 - 21:03

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης δεν είναι άνθρωπος και πολιτικός των άκρων.

Στρογγυλεύει, είναι συναινετικός και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον ορυμαγδό των μέτρων της Κυβέρνησης Σύριζα, όχι μόνο… κυκλοφορούσε ελεύθερα, για πολλούς συναδέλφους του αυτό, σε άλλα μέρη της Ελλάδας δεν ήταν αυτονόητο, αλλά κατάφερε και να επανεκλεγεί στο ευκολότερο αλήθεια πόστο, αυτό του Βουλευτή της Αντιπολίτευσης.

Συνεπώς κάποια ερμηνεία πρέπει να δοθεί για την… μύγα που τον τσίμπησε σήμερα, να κάνει διπλή επίθεση ταυτόχρονα, στον συνάδελφο του της Ν.Δ. αλλά και στον Μητροπολίτη Χίου για το προσφυγικό.

Ας το προσπαθήσουμε, σημειώνοντας ότι δεν έγινε σε τυχαία ημερομηνία. Της συνεντεύξεως ακολούθησε ομιλία του Σύριζα, στο Χανδρής, κρατήστε κάπου σημειολογικά τον χώρο, όπου τις θέσεις του Κόμματος δεν παρουσίασε ο… Πολάκης ας πούμε, αλλά η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ο Κ. Ζαχαριάδης και ο ίδιος, συνεπώς οι νηφάλιες φωνές του Κόμματος, που δεν το θέλουν στο 3% εξ’ ου και το… Χανδρής, αλλά θα ασκήσουν αντιπολίτευση και συστημικά θα διεκδικήσουν ξανά την εξουσία.

Άλλωστε ο αρχηγός του Κόμματος συμμετείχε στην πορεία για το Πολυτεχνείο αλλά δεν προχώρησε στην… Αμερικανική Πρεσβεία.

Βεβαίως μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η Κυβέρνηση τα πάει καλά και όσο συμβαίνει αυτό ο Σύριζα είναι στριμωγμένος, άλλωστε ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει σε τόσο λίγο χρόνο.

Το τελευταίο ας το αφήσουμε ή οι πιο ψαγμένοι ας ξαναδιαβάσουν στον Μακιαβέλι πιο… θηλαστικό έχει την κοντύτερη μνήμη.

Όμως όσον αφορά το πρώτο, θα συμφωνήσουμε με μια Αχίλλειο πτέρνα, αυτή που σωστά έχουν εντοπίσει τόσο ο Σύριζα όσο και ο Α. Μιχαηλίδης και αυτό είναι το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Να λοιπόν το πρώτο στοιχείο της εξήγησης για την επίθεση του Α. Μιχαηλίδη στον συνάδελφο του.

Ας μην θυμηθούμε τι έκανε για το προσφυγικό ο Σύριζα. Σε τελική ανάλυση πλήρωσε και αυτό. Άλλος κυβερνά σήμερα και ο Βουλευτής του Σύριζα εντοπίζει το κενό και δεν χαρίζεται.

Λες ψέματα λέει ευθέως στον Νότη Μηταράκη για την ΒΙΑΛ, η κυβέρνηση σου δεν κάνει τίποτα.

Με δεδομένο ότι αυτή είναι η πραγματικότητα δεν πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να το αντιμετωπίσει. Όχι, αυτό που πρέπει να δούμε είναι ότι ο Μητσοτάκης φάνηκε πλήρως προετοιμασμένος να κυβερνήσει σε δεκάδες πράγματα, για τα οποία ακόμα και ο Στάθης Παναγούλης, θα τον ακούσετε την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV του βάζει άριστα, αλλά για το προσφυγικό μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι δεν γίνεται τίποτα.

Βεβαίως και δεν βοηθά ο Ερντογάν, βεβαίως και δεν βοηθούν οι Ευρωπαίοι, αλλά ούτε τον Σύριζα βοηθούσαν. Δεν μπορούμε λοιπόν να ρίχνουμε σφαλιάρες στον Σύριζα για το προσφυγικό και στην Ν.Δ. ροδοπέταλα.

Αυτό το πιάνει στον αέρα ο Α. Μιχαηλίδης, υπολογίζει ότι θα γιγαντωθεί το επόμενο διάστημα και πιάνει την μύτη της Κυβέρνησης στο σημείο ασφυξίας.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της επίθεσης, αυτό κυοφορείται πολύ καιρό και δεν είμαι σίγουρος αν ο Α. Μιχαηλίδης στην επίθεση του στον Μητροπολίτη, εκφράζει μόνο τον πολιτικό του χώρο ή το… σύστημα και όχι μόνο το πολιτικό, που προφανώς θέλει να βάλει «κόκκινες γραμμές» στον Χίου κ. Μάρκο, να μην μπαίνει στα δικά του χωράφια.

Αυτό γιατί το μη ενδιαφέρον του για το προσφυγικό δεν πολύ πείθει. Τα κελιά των Εκκλησιών δεν ξέρουμε αν θα τα ανοίξει αν χρειαστεί, αλλά τον καιρό τον τεράστιων ροών τα άνοιξε, μοίραζε αυτοπροσώπως με την «Αποστολή» της Εκκλησίας δέματα στους πρόσφυγες στο Μερσινίδι και μέχρι πρόσφατα, μπορεί και τώρα, προσφέρει επί μονίμου βάσεως πρόγευμα σε εκατοντάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Άρα το πρόβλημα με τον Μητροπολίτη δεν είναι… προσφυγικό είναι γενικότερο και δεν είναι τωρινό.

Ο Χίου από την αρχή της Ποιμαντορίας του κατέστησε σαφές ότι δεν θα είναι βουβός.

Προφανώς από κάπου ψηλότερα κρίθηκε ότι… παραμιλάει και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, ευκαιρίας δοθείσης  το κατέστησε σαφές και δημοσίως.

Η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμα και με την έννοια ότι το πόστο του Μιχαηλίδη, δεν έφυγε ποτέ από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, του επιτρέπει να κάνει όχι μόνο πολιτικές αλλά και… θρησκευτικές τρίπλες.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Χίου κατέχει από… ποδόσφαιρο.

Άρα το ζήτημα δεν είναι αν θα κάτσει στον… πάγκο αλλά σε ποιόν θα βάλει γκόλ εκεί που δεν το περιμένει.

 

Υ.Γ. Ο σχεδιασμός Σύριζα – Μιχαηλίδη για το προσφυγικό θα πάει περίπατο αν η Κυβέρνηση κουνήσει στον τομέα αυτό έστω το δακτυλάκι της.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… δάκτυλο.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 20/01/2020 - 21:56

Επειδή το νόμισμα ως συνήθως έχει δύο όψεις, σας καλούμε να δούμε την… δεύτερη.

Την πρώτη την έχουμε αναδείξει πολλάκις.

Δεκάδες ετοιμόρροπα, μέσα στο Κάστρο ειδικά, είναι έτοιμα να σκοτώσουν τον… τυχερό, που θα βρεθεί από κάτω τους.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που ο ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται, λόγω παλαιότητας μάλλον οι κληρονόμοι του, ή πολλές φορές αυτοί δεν υπάρχουν καν.

Τότε το πράγμα δυσκολεύει.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι… εύκολες περιπτώσεις, που ο ιδιοκτήτης υπάρχει, ενδιαφέρεται, και όχι μόνο ενδιαφέρεται, αλλά ζητά άδεια να επαναφέρει το κτίσμα στην προτέρα του μορφή.

Μια τέτοια είναι ετοιμόρροπο ακίνητο ιδιοκτησίας του Σωτήρη Σαραντή στο Κάστρο, πριν την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, φωτογραφία του οποίου είχαμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο σημείωμα μας.

Ο ίδιος λοιπόν επικοινώνησε μαζί μας εκθέτοντας την… Οδύσσεια του με έγγραφα, τα οποία δημοσιοποιούμε και εμείς με την άδεια του.

Προσέξτε λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου και μην απορείτε για τίποτα, ειδικά ότι υφιστάμεθα ακόμα ως χώρα.

Η Αστυνομία κάνει έγγραφο στον Δήμο για την ύπαρξη των επικινδύνων κτισμάτων στο Κάστρο. Καθάρισε… η Αστυνομία.

Ο Δήμος μέσω της Τεχνικής του υπηρεσίας κάνει έκθεση και την καταθέτει στην Πολεοδομία, σημειώνοντας ότι τα κτίσματα είναι επικίνδυνα και ετοιμόρροπα.

Καθάρισε… και η Τεχνική Υπηρεσία.

Η Πολεοδομία τώρα κάνει τη δική της έκθεση και καλεί τον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει  άμεσα το επικίνδυνο κτίσμα αφού πάρει την έγκριση όμως της Αρχαιολογικής υπηρεσίας αφού το Κάστρο είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος.

Καθάρισε… και η Πολεοδομία.

Με όλα αυτά τα χαρτιά στα χέρια ο ιδιοκτήτης υποβάλλει αίτημα κατεδαφίσεως στην Αρχαιολογική υπηρεσία Χίου, με την δέσμευση να αποκαταστήσει την οικία με νέα, που να είναι στα ίδια σχέδια κ.λπ. με την παλιά.

Η Αρχαιολογική υπηρεσία Χίου καθάρισε… και αυτή προωθώντας το αίτημα ως οφείλει στην Προϊσταμένη υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στη Μυτιλήνη.

Η Προϊσταμένη υπηρεσία καθάρισε… και αυτή στέλνοντας το αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το υπουργείο Πολιτισμού… καθάρισε και αυτό παραπέμποντας το θέμα στην αρμόδια κατά το νόμο Επιτροπή του Άρθρου 41, που όμως αυτή… δεν υπάρχει γιατί δεν έχει συσταθεί.

Συνεπώς τώρα μπορούμε να καθαριστούμε ήτοι να σκοτωθούμε ελεύθερα.

Η ελληνική Πολιτεία, δια της δημοσίας Διοικήσεως της, τέτοιας ποιότητας, σε τελική ανάλυση δεν μας απαγορεύει να κυκλοφορούμε πεζοί με… κράνος.

 

Υ.Γ. Οι πολιτικοί κρίνονται στην πράξη. Ο καθηγητής Κ. Μουτζούρης, είχε δεσμευτεί πως ως Περιφερειάρχης δεν θα ανακατεύεται στα τοπικά ζητήματα αφήνοντας το κουμάντο στους Αντιπεριφερειάρχες. Έτσι θα έχουμε με πρωτοβουλία Μπουγδάνου ΜΙΑ ενωτική συγκέντρωση. Μπράβο!