Κλείνει και το κατάστημα της Εθνικής στην Φάρκαινα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 12/11/2020 - 20:39

Δεν πάει πολύ καιρός, που με τον ήλιο να χτυπάει κατακέφαλα, έβαλα τον προβληματισμό τι στοιχίζει στις τράπεζες να τοποθετήσουν στον χώρο της Φάρκαινας κάποια σκίαστρα, για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, με δεδομένο ότι λόγω κορωνοϊού, μπαίνουν στα καταστήματα με… δόσεις, ανεξάρτητα αν με την είσοδο και την έξοδο μένουν αναγκαστικά στους κλωβούς… επώασης κορωνοϊού, που είναι οι είσοδοι επιβράδυνσης.

Αναφερόμουν κυρίως στην Πειραιώς αφού στις άλλες έχει κάπου να απαγκιάσεις.

Τότε ένας φίλος εργαζόμενος σε μια από τις τρείς, που διατηρούν υποκαταστήματα στην περιοχή, μου είχε πεί με νόημα. Δεν μπαίνουν σε έξοδα, γιατί δεν μας βλέπω πολύ καιρό εδώ…

Και όντως πριν αλέκτωρ λαλήσει, σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα autodioikisi.gr. η Εθνική αποφάσισε να κλείσει 41 καταστήματα της πανελλαδικά, ένα από τα οποία και εκείνο της Φάρκαινας.

Εννοείται βέβαια ότι είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες δύο ιδιωτικές, πράγμα που σημαίνει ότι κοντά στους 20 συμπολίτες μας, που μέχρι χθες λογίζονταν… προνομιούχοι τραπεζικοί υπάλληλοι θα είναι… συνήθεις άνεργοι.

Βεβαίως κάποιους θα απορροφήσουν τα κεντρικά καταστήματα, στην περίπτωση μας της Εθνικής, κάποιοι θα προτιμήσουν την εθελουσία έξοδο και οι… επιμένοντες θα πάρουν την αποζημίωση τους και θα τραβήξουν για αλλού.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η δουλειά εκεί βαδίζει εδώ και χρόνια. Το κλείσιμο των τραπεζών, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα, θα ακολουθεί αυτό της προόδου του διαδικτύου, ενώ ειδικά γι’ αυτές υπάρχει ένας κύριος πρόσθετος λόγος συρρίκνωσης τους, δεν υπάρχει χρήμα, τόσο απλό.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και χρόνια οι τράπεζες εργάζονται κυρίως ως… ΚΕΠ, αλλά η εξυπηρέτηση είναι υπηρεσία δεν είναι συναλλαγή και χωρίς αυτήν οι τράπεζες είναι νεκρές.

 

Υ.Γ.:  Κάνετε την σωστή ερμηνεία του απαγορευτικού που αρχίζει αύριο μετά τις 9.00 μ.μ.

Και αυτή είναι ότι η Αστυνομία θα σφίξει τα λουριά.

Σχετικά Άρθρα