Κτηματολόγιο ή χαρατσο… λόγιο;

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 13/02/2019 - 17:24

Αν την εποχή της δραχμής, δεν είναι μακριά και κανείς δεν αποκλείει την επιστροφή της, έλεγες σε έναν πάππου να πληρώσει παράβολο 12.000 δραχμές περίπου, για να δηλώσει το χωράφι του στο κτηματολόγιο, θα σε έστελνε τουλάχιστον στο διάολο αφού το… κολοχώραφο δεν αξίζει ούτε τα μισά.

Όμως αυτό είναι παλιό, τώρα βρισκόμαστε στην εποχή του ευρώ και του Google Map που σημαίνει ότι από τον δορυφόρο μπορεί κανείς να δεί ακόμα και την μετατόπιση μιας ξερολιθιάς.

Άρα εδώ ποιος δουλεύει ποιον;

Θα αντιτείνει κανείς, μα δεν πρέπει να έχουμε κτηματολόγιο;

Βεβαίως και πρέπει και γι’ αυτό άλλωστε η Ελλάδα χρυσοπληρώθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια, για να έρχεται σήμερα ο δήμαρχος Χίου να λέει για το παλιό κτηματολόγιο του Δήμου Ιωνίας και ότι όποιοι το έφτιαξαν, «σχημάτισαν» άλλη περιοχή.

Προσοχή δεν έκαναν λάθη, οι άνθρωποι πήραν για παράδειγμα την Βολισσό, και έβαλαν τους Καλλιμασιώτες και τους Νενητούσους, να τους δείξουν στο χάρτη τις περιουσίες τους.

Μα θα πεί πάλι κάποιος. Τώρα θα γίνει καλύτερα. Καμιά αντίρρηση να γίνει και να τους κάνει τη χάρη ο κάθε πολίτης, γιατί χάρη τους κάνει να τους υποδείξει την περιουσία του.

Από αυτή όμως την διαδικασία, μέχρι να ζητάνε απ’ το σπιτάκι στο χωριό, μέχρι το τάδε «κολοχώραφο» 35 ευρώ, δηλαδή 12.000 δραχμές αυτό παρά πάει. Αυτό δεν είναι Κτηματολόγιο, χαρατσο… λόγιο είναι.

Έτσι είναι προφανώς δικαιολογημένες οι απορίες των υπαλλήλων του κτηματολογίου, που δεν φταίνε σε τίποτα νόμους εφαρμόζουν, νόμους που ψηφίστηκαν στην… γυάλα της Βουλής, που διαπιστώνουν ότι οι πολίτες προσέρχονται, ακούνε και εξαφανίζονται.

Αλήθεια γιατί να μην εξαφανιστούν;

Κατ’ αρχήν είναι σοβαρότητα κράτους αυτή, να έχει μονίμως το χέρι απλωμένο στην τσέπη των πολιτών του και το μυαλό του προσανατολισμένο επίσης μονίμως πως θα τους κλέψει;

Πριν λίγο διάστημα ήταν τα πηγάδια, όσοι πλήρωσαν - πλήρωσαν, όσοι τους αγνόησαν τελείως απλά γλύτωσαν την κλοπή. Μετά ήταν κάτι άλλο. Οι τύποι λες και έχουν ένα GPS και αντί μ’ αυτό να βρούν με κλειστά μάτια τα χωράφια του καθενός, το έχουν προσανατολίσει, μόλις δεί ένα ευρώ βγαλμένο με ιδρώτα και με κουτουλιές στους σχίνους, από την τσέπη των αγροτών να πάνε να τους το βουτήξουν.

Το αυτόν γίνεται σήμερα και με το κτηματολόγιο και κακώς οι αιρετοί ζητούν μόνο παράταση.

Παράταση πρέπει να δοθεί και αν δεν δοθεί μεγάλη σκασίλα των πολιτών, αλλά δεν φτάνει αυτό. Πρέπει να μην υπάρχει και η κλοπή των 35 ευρώ ανά αίτηση, και αναζητήστε την περιπέτεια της Ξένιας Κορακάκη, που εκείνη απλά το δημοσιοποίησε ενώ οι άλλοι σαν κλασικοί χιώτες τα είπαν από… μέσα τους, να δείτε ότι στον καθένα έχουν κόψει ένα κοστούμι που πλησιάζει τα 500 ευρώ.

Όχι λοιπόν και πάλι όχι. Κανένα ευρώ στην κτηματογράφηση, το κράτος είναι πληρωμένο.

Κτηματολόγιο ναι, αλλά όχι χαρατσώνοντας τους πολίτες. Να βοηθήσουμε όλοι τους άχρηστους εκεί που τους συμφέρει, αλλά όχι να πληρώσουμε και από πάνω απ’ αυτά που δεν έχουμε.

Και είναι άχρηστοι εκεί που τους συμφέρει γιατί τώρα δεν ξέρουν και δεν μπορούν να βρούν με απλούστατους τρόπους την κτηματική κυρίως περιουσία των πολιτών.

Όταν είναι όμως να στείλουν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας γνωρίζουν μέχρι και τα… εμβόλια του κάθε πολίτη.

Και επιτέλους κόψτε τις μπούρδες. Οι Βουλευτές δεν μπορούν να ψηφίζουν παράνομους νόμους.

Η μπούρδα ότι όποιος δεν δηλώσει το χωράφι του το χάνει είναι αντισυνταγματική, κανείς δεν μπορεί να δημεύσει καμιά ιδιωτική περιουσία.

 

Υ.Γ.: Το πιο ωραίο πάντως είναι ότι όποιος λέει δεν το δηλώσει το… κολοχώραφο θα το πάρει το κράτος, ωραία, αν το βρεί να μαζεύει και τις… ελιές.

Σχετικά Άρθρα