Κυρία Εισαγγελέας, αν σκοτωθεί κάποιος η… πινακίδα γλυτώνει τον ιδιοκτήτη;

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 15/08/2019 - 21:01

Όχι, την απάντηση μπορεί να την δώσει και ένας πρωτοετής Νομικής, αλλά παρά ταύτα αντί οι πινακίδες… προειδοποίησης να αφαιρούνται, πολλαπλασιάζονται.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Βρισκόμαστε στο νησί, που σκότωσε ένα 19χρονο παλληκάρι επειδή έπεσε μια… μπασκέτα στο κεφάλι του.

Από τον οποίο σκοτωμό προφανώς κανένας δεν κατάλαβε τίποτα, όπως υποθέτω εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και οι νέοι αιρετοί δεν έχουν υπ’ όψιν τους τον νέο Ποινικό κώδικα, που ανά πάσα στιγμή τους καθίζει στο σκαμνί.

Εδώ κάνω μια πρόταση. Μετά τις ορκωμοσίες και μετά το μοίρασμα των θέσεων, ποιός για παράδειγμα θα γίνει Αντιπεριφερειάρχης… πρασίνου, χλόης και μολόχας ή ποιός θα γίνει Αντιδήμαρχος… ζαρντινιέρας, να ακολουθήσει αμέσως ένα σεμινάριο για το τι προβλέπουν οι νέοι Νόμοι, γιατί δυστυχώς θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα και γρήγορα θα φανεί ότι οι αιρετές θέσεις δεν είναι μόνο για τα… Ζήτω.

Επιστρέφουμε στην φωτογραφία.

Αυτή η πινακίδα εμφανίστηκε στην πρόσοψη παλαιού νεοκλασσικού στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 56, προφανώς μετά το… φυλλορόημα του άλλου κτιρίου πάνω από του Κοκκινάκη το Φαρμακείο, εκεί που ο Δήμος έφτιαξε μια πρόχειρη στοά, την οποία την κόβομε να κάθεται εκεί μια δεκαετία και όπου το στενό χρησιμοποιείται πλέον ως… ουρητήριο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που έχει να κάνει με το DNA μας.

Έτσι κατά την Χιακή μέθοδο, τσουκαράμε μια ταμπέλα και ησυχάσαμε, εμφανίστηκε και αυτή η… προειδοποιητική πινακίδα.

Προφανώς ο ιδιοκτήτης δεν καταλαβαίνει ότι αυτή ουδόλως θα τον διασώσει αν σκοτωθεί η τραυματιστεί κάποιος, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αυτή που εξετάζουμε σήμερα αφορά το μπλέξιμο των αιρετών και των υπηρεσιών.

Όταν γίνει η στραβή, επαναλαμβάνω ας διαβάσουν όλοι τον νέο Ποινικό κώδικα, στο σκαμνί δεν θα κάτσει μόνο ο ιδιοκτήτης αλλά και ο υπάλληλος του Δήμου, που τυχόν δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και ο Αντιδήμαρχος, που τυχόν δεν ενήργησε να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη για την ασφαλή περίφραξη του ετοιμόρροπου ή στην τελική να το κάνει ο Δήμος και να του χρεώσει τα διπλά, αφήστε τον Καπετάνιο, μιλάμε για τον Δήμαρχο, που αν δεν γίνονται όλα όπως πρέπει θα πρέπει να κλείσει ντιβανάκι στο αυτόφωρο.

Όμως προσέξτε εδώ, δεν χρειάζεται να γίνει η στραβή, επέμβαση μπορεί να γίνει και πριν γίνει η ζημιά και καλά είναι στο Σεμινάριο που προτείνω να διαβάσουν καλά όλοι την Σπυριδούλα Σταυράτη εκτός αν δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η Εισαγγελέας Χίου έχει πάρει… ανάποδες.

 

 

 

Κρατάει κανείς… τεμπεσίρι;

Τσιμπάει δημοσιεύματα και διατάσσει προκαταρκτικές εξετάσεις, θα κάτσει δηλαδή στο σκαμνί ανθρώπους, γιατί δεν μπήκε μια σχάρα της ΔΕΥΑΧ στο Λιθί, γιατί το Λούνα πάρκ ξεκίνησε χωρίς αδειοδοτήσεις, γατί στο Φρούριο και αλλού χάσκουν ερείπια και δεν γίνεται τίποτα. Προσέξτε, καλεί τις υπηρεσίες οι οποίες αν νομίζουν ότι ξεμπερδεύουν με το να πούν εμείς ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη είναι βαθιά νυχτωμένες. Επαναλαμβάνω τρίτη φορά. Ας διαβάσουν τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Συνεχίζουμε το Εισαγγελικό … διάβασμα;

Εκτός ότι έβαλε και ξηλώθηκαν όλες οι επικίνδυνες παιδικές χαρές, διέταξε έρευνα σε όλους τους αθλητικούς χώρους, με στόχο να κλείσει τους μη αδειοδοτημένους, δηλαδή θα μείνει ανοικτό το… τίποτα, αφού συνεχίζουμε να είμαστε μαλωμένοι με την σοβαρότητα και έχουμε στήσει τα περισσότερα με την μέθοδο "κουτουρού κακά ψυχρά".

Διέταξε ακόμα προκαταρκτική κατά της ΔΕΗ για την τελευταία φωτιά στο Πυργί, έδωσε εντολή στους Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων να της δώσουν ονομαστικά ποιός ειδοποιήθηκε και δεν καθαρίζει το χωράφι του, προφανώς για να πάνε αυτόφωρο, αλλά το μήνυμα είναι άλλο. Αν δεν ειδοποιείτε, αυτόφωρο θα πηγαίνετε εσείς και για του λόγου το αληθές είχαμε και αυτόφωρο για έναν εργολάβο, για ελλιπή σηματοδότηση σε δρόμο και για έναν Αντιδήμαρχο γιατί ξεκόλλησαν πλακάκια στην Απλωταριά και τραυματίστηκε ένας πεζός.

Κοντολογίς έτσι εμείς διαβάζουμε τα πράγματα, τα οποία επιτέλους φαίνεται να μπαίνουν σε μια σειρά. Μακάρι να διαβαστούν σωστά από όλους.

 

Υ.Γ. Προφανώς μαζί με εμάς, θα βλέπει και η Αστυνομία τους Ρομά, που έχουν τσαντιρώσει… πρώτη μούρη, πίσω από το Δημαρχείο, προς την μεριά του Κάστρου.

Αν δεν τους αρέσει ας τους φέρουν μπροστά, μεταξύ Δημαρχείου και Πλατείας.

 

 

Σχετικά Άρθρα