Κυριάκος… Μηταράκης

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 12/05/2021 - 18:04

Ε, να κάνουμε… αντιπολίτευση στον εαυτό μας.

Αυτό απάντησα στο ερώτημα συναδέλφου, που σκέφθηκε το όντως επιτυχημένο «Νότης… Μητσοτάκης».

Υπάρχει είπα και καλύτερος τίτλος. «Κυριάκος… Μηταράκης».

Ελάτε να τα απλοποιήσουμε και όσοι κατάλαβαν - κατάλαβαν. Οι υπόλοιποι είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις έναν Παναθηναϊκό να χαρεί για την νίκη του Ολυμπιακού.

Επειδή όμως πολιτική δεν μπορεί να γίνει με ποδοσφαιρικούς όρους σήμερα είδαμε τα εξής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πιο πολύ ενθουσιάστηκε από το «Κτίριο Κεράνης» παρά για την διαχείριση του προσφυγικού. Ο Νότης Μηταράκης μιλάει στην ψυχή του γιατί μιλούν την ίδια γλώσσα. Το Δημόσιο παραπαίει, το παράδειγμα το ζήσαμε στο νησί μας, που ο ΕΟΠΥΥ χρειάστηκε τέσσερις κυβερνήσεις για να κουνηθεί από το ενοίκιο της Κουντουριώτη στο τσάμπα του ΙΚΑ. Ύπ’ όψιν η Επιθεώρηση Εργασίας ακόμα ενοικιάζει και στο… ΙΚΑ εξακολουθούν να παίζουν μέσα μπάλα!

Άρα ο Μηταράκης έκανε το ακατόρθωτο. Πήρε τη χελώνα και την έβαλε να τρέχει, στεγάζοντας ολόκληρο Υπουργείο σε χώρους του Δημοσίου, που μπορεί να παρέμεναν αποθήκες μέχρι την επέτειο των 400 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Κατά τα άλλα οι επιμένοντες στην κατά… Μηταράκη προσωπική πολιτική, μπορούν να επιμένουν ότι στο Γουέμπλεϊ το 1971 με τον Άγιαξ, έπαιξε ο… Ολυμπιακός.

Ο Κυριάκος όχι μόνο διάβασε τα έξι σημεία, που έχει μάθει απ’ έξω ο Μηταράκης αλλά δεν άλλαξε καν την σειρά.

Το πρόβλημα είναι αλλού, όχι στην πολιτική της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, ούτε στα θετικά της σημεία, που αναλύθηκαν άλλωστε. Είναι σ’ αυτά που δεν ανέλυσαν ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Μηταράκης.

 Γιατί για παράδειγμα με μηδενικές ροές μονιμοποιήθηκε η ΒΙΑΛ; Για να δούμε το τοπικό μας παράδειγμα.

 Γιατί ενώ οι πιθανές αναγκαιότητες είναι συγκεκριμένες, σχεδιάζονται Δομές μαμούθ; Τι φοβάται η Ν.Δ. μην επιστρέψει ο Σύριζα και δεν βλέπει την συνοριακή θαλάσσια γραμμή Ελλάδος – Τουρκίας;

Γιατί ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να κάνει το κορόϊδο, η Ελλάδα δέχεται να σηκώσει όλο το βάρος του προβλήματος; Για παράδειγμα τι γίνεται με την πρόταση Μηταράκη, να κυνηγάει το προσφυγικό ο Frontex, μέσα στα Τουρκικά νερά;

Εκτός του… καναπέως της Ούρσουλα, τι επέγινε η υποχρέωση της Τουρκίας να δέχεται τις επιστροφές όσων απορρίπτεται το άσυλο τους;

Και κάτι τελευταίο, που κάνουν ότι δεν βλέπουν και οι δύο. Πως θα πυροδοτηθεί ένταση με νέες Δομές σε Μυτιλήνη και Χίο, με δεδομένη την «βουδιά» των ΜΑΤ σε προεκλογική περίοδο; Εκτός αν οι εκλογές γίνουν το… 2023.  

 

Υ.Γ.: Oι πονηρές γλώσσες λένε και για ένα άλλο κοινό Μητσοτάκη – Μηταράκη. Από εδώ το έχουν από εκεί το τραβούν, τελικά μόνιμη προσφυγική Δομή δεν έχει γίνει μόνο στη… Χίο και την… Κρήτη.

 

Σχετικά Άρθρα