Λοιπόν τι λέτε, έχουμε… 50 ευρώ για τον ΝΟΧ;

Γιάννης Τζούμας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/05/2024 - 19:21

Νάτην λοιπόν η ωραιότερη είδηση της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Πήξαμε στην μπίχλα και τα προβλήματα, εξοικειωθήκαμε με την μιζέρια και τα ερείπια.

Αντισταθήκαμε όμως όλα αυτά τα χρόνια, και χρόνια κρίσης και κορωνοϊού αυτό είναι καλό να μην το ξεχνάμε και τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα.

Μας τα είπαν σήμερα Μελέκος και Σκαπινάκης στο Δημαρχείο. Τη Δευτέρα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV στις 8.00 μ.μ. και στις 12 τα μεσάνυχτα πάρτε και μια τηλεοπτική γεύση, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι» με ξεναγό μας αυτόν, που έφτυσε αίμα, και δεν είναι ο μόνος, τον Πολιτικό Μηχανικό Άγγελο Μελέκο.

Εκτός ότι θα δούμε τα σημερινά χάλια του ιστορικού κτιρίου του ΝΟΧ, πάρτε μια φωτογραφική γεύση, θα έχουμε την δυνατότητα αν αντιληφθούμε το μέγεθος της αντίστασης και το αντίστοιχο της αγάπης.

Γιατί περί αυτού πρόκειται ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Εμείς που μεγαλώσαμε μέσα στην πισίνα του ΝΟΧ, εμείς που ακόμα ακούμε το γέλιο του Λεόντιου, που φωνάξαμε στις κερκίδες του, που τσαλαβουτήσαμε στα νερά του, που ήπιαμε τον πρώτο μας φραπέ στα μπαλκόνια του, εμείς που πονάγαμε βλέποντας τον ένα σωρό ερειπίων, θα δούμε και την άλλη πλευρά. Τι μπορεί να κάνει το πείσμα, η αγάπη, το μεράκι.

Ο Άγγελος Μελέκος, επαναλαμβάνω όχι μόνος αλλά αυτά θα μας τα πεί τηλεοπτικά ο ό διος την Δευτέρα, πάλεψε 20 χρόνια, άσπρισαν τα μαλλιά του στην κυριολεξία για να αποσπάσει από το ΑΝΙΚΑΝΟ, προβληματικό, ότι νάναι και όπου την πάρει, Ελληνικό δημόσιο 35 ΑΔΕΙΕΣ, τόσες χρειάστηκαν, ώστε να αποκτηθεί η περιβόητη άδεια εκτέλεσης εργασιών.

Πάλεψαν όλοι μαζί να βρεθεί η πρώτη σιρμαγιά. Χιώτες με αγάπη για τον τόπο και τον ΝΟΧ, ΧΙΩΤΕΣ με κεφαλαία γράμματα έβαλαν το πρώτο εκατομμύριο από τα τέσσερα που χρειάζονται για να ξεκινήσει το έργο, για να ξαναζήσουμε το όνειρο για να παραδώσουμε στα παιδιά μας αντί ενός σωρού ερειπίων ένα ΚΟΣΜΗΜΑ, ένα ναυταθλητικό στολίδι.

Θα μας τα πεί ο Άγγελος, θα μας ξεναγήσει στους χώρους. Ναι, εδώ θα φτιαχτεί ξανά η πισίνα, εδώ θα φτιαχτούν ξανά οι κερκίδες, εδώ το Εστιατόριο, εδώ τα γραφεία, εδώ οι χώροι στάθμευσης εδώ το ΤΟΠΟΣΗΜΟ της Χίου, ο ΝΟΧ θα πάρει χρυσή διάσταση. Σε 16 μήνες από σήμερα μπαίνοντας το πλοίο στο λιμάνι δεν θα αντικρύζει την ΝΤΡΟΠΗ, τα ερείπια και την βρώμα, αλλά ένα ζηλευτό χώρο, άξιο της ιστορίας του ΝΟΧ, την ιστορίας του νησιού μας, την αίγλης της πατρίδας μας.

Βλέποντας την Δευτέρα τον Άγγελο να μας ξεναγεί στο όνειρο, ας δώσουμε την απάντηση που πρέπει. Αυτοί που πρέπει, έβαλαν το χέρι στην τσέπη και έβγαλαν ένα εκατομμύριο, εμείς όλοι, τι είναι να δώσουμε ένα πενηντάευρο;

 

Υ.Γ: Yπολόγισα τον ενεργό πληθυσμό και τους Χιώτες του εξωτερικού. Μην το υποτιμήσετε, τόσα βγαίνουν. Αύριο κιόλας ας βρούμε τρόπο να καταθέσουμε τα 50 ευρώ που μας αναλογούν. Για να έχουμε όλοι δικαίωμα και πρακτικά να καμαρώσουμε το όνειρο.

 

periigisi_sto_ayriano_stolidi_toy_noh_sti_mpella_vista

Σχετικά Άρθρα