Μέχρι να φτιαχτεί το REX, μετά το Φράγμα κ.λπ. προσοχή μην φάτε κανένα κομμάτι στο κεφάλι!

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 31/03/2026 - 20:59

Ε, να, δεν κακομελετάμε τώρα, μέρα που έρχεται… αύριο, αλλά καμιά φορά κανείς δεν ξέρει.

Ή μάλλον ξέρει, αυτός που σταυροκοπήθηκε τις προάλλες, γιατί το κομμάτι του REX, αυτό που βλέπετε ότι λείπει, έπεσε δίπλα στο αυτοκίνητο του και όχι πάνω του.

Άσχετον, αλλά λόγω και στενότητος οδού, το κομμάτι, που θα πέσει απέναντι από τα ενοικιαζόμενα «Ενδότερα» εντός του Κάστρου, θα προσγειωθεί όχι σε σταθμευμένο Ι.Χ. αλλά σε κεφάλι! Αλλά… υπάρχει πάντα ένα αλλά, αν παρατηρήσετε καλά, στην φωτογραφία εις τον πάτο του κειμένου, το κομμάτι, που θα πέσει είναι ξύλινο, άρα το πολύ – πολύ να πραγματοποιήσει άλλο ένα χειρουργείο ο Νευροχειρουργός μας Δημ. Δρόσος.

Ο οποίος μπορεί παραλλήλως να φανεί πολλαπλά χρήσιμος, όταν καταλάβουν στα χωριά, και προκύψουν τα εγκεφαλικά σαν τις καρδιακές προσβολές ένα πράγμα, τι ετοιμάζουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τα νέα Χωροταξικά σχέδια στα νησιά μας.

Αλήθεια, υπάρχει απονομή βραβείου του πλέον ηλίθιου υπουργείου; Αν ναι, έχω μια πρόταση. Διότι μόνο ηλίθιος μπορεί να είσαι όταν ζητάς τουριστική ανάπτυξη, ας πούμε, και δεν αφήνεις ΠΟΥΘΕΝΑ να γίνει νέο Ξενοδοχείο. Ή να ζητάς συγκράτηση πληθυσμού και να λες στον χωρικό, τον ήρωα, που θέλει να χτίσει στο χωριό του, ότι το οικόπεδο εντός του οικισμού, δικό του βεβαίως είναι, αλλά για να φυτεύει… κουκιά. Όταν στην ουσία δεν θέλεις να γίνει τίποτα, όταν, όταν, ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Αν πάντως ο Κυριάκος ψάχνει ένα υπουργείο, που λειτουργεί ως… ψηφοδιώκτης, ας μην προβληματιστεί πολύ. Το έχει στα πόδια του.

Στο μεταξύ, για να επιστρέψουμε στα κατάδικα μας, όλα τα περίμενε κανείς, αλλά και ότι ο Μαλαφής θα «ξυπνήσει» τους Δημοτικούς υπαλλήλους, ε, αυτό ήταν από τα… άγραφα. Καταλαβαίνουν πάντως ότι σε λίγο θα ψάχνουμε με το φανάρι τα μη ιδιωτικοποιημένα τμήματα της Αυτοδιοίκησης. Πράγμα για το οποίο, για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν φταίει μόνο η στραβή πινακωτή.

Η οποία πάντως έχει καταφέρει να εξαγριώσει και τους Καρδαμυλίτες, σε βαθμό κακουργήματος, διότι δεν είναι απίθανο ο… ιός να μεταδοθεί, εκτός και αν μας προλάβουν τα γεγονότα. Ας πούμε στο τέλος της Δημοτικής θητείας Μαλαφή, σύμφωνα με ρήση του ιδίου, θα πίνουμε νερό από τις βρύσες, άρα, μια τέτοια υπηρεσία αξίζει να την χρυσοπληρώνεις.

Να μην ξεχάσουμε, πριν τελειώσει ο χώρος, να συγχαρούμε το Λιμεναρχείο για την σημερινή άσκηση στην Ιχθυόσκαλα. Ήταν ευκαιρία να δούμε και το νέο σκάφος της υπηρεσίας, αλλά και τα νέα οχήματα που παρέλαβε, γεγονός στα οποία η Υπηρεσία έκανε μηδενική προβολή, γιατί είναι… σεμνή. Πως διέφυγε αυτό του υπουργού μας;

Αυτό που δεν διαφεύγει πάντως, είναι η δράση των Δημάρχων υποδειγμάτων δραστηριότητας. Άλλα 380.000 ευρώ «τσίμπησαν» τα Ψαρά, για να αναδείξουν ένα ανεμόμυλο στο νησί. Ότι κάνουμε εμείς για τους Μύλους, που είναι απέναντι σ’ αυτούς στο Νοσοκομείο, που έχουν γίνει τοπόσημο. Από την μία το τοπόσημο και απέναντι του τα… ερείπια.

 

ΥΓ. Πώς το είπε αυτό ο εν Αθήναις συνδικαλιστής των Δημοτικών υπαλλήλων, Π. Πετρίδης, που παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Χίου, μετά την συνάντηση του με τον Γιάννη Μαλαφή; «Ο Δήμαρχος μιλούσε σαν να μην είναι εκείνος Δήμαρχος». Αποκλείεται…

Σχετικά Άρθρα