Μετά τις 15 Αυγούστου θα ταξιδεύουμε… υπεράριθμοι;

Σάβ, 08/08/2015 - 10:00

Εκτός αν περιμένουμε το πλοίο για μετανάστες... που θα δρομολογούσε η αρμόδια υπουργός. Απλό ερώτημα ανάμεσα στα άλλα, μετά την υπό τον Πρωθυπουργό σύσκεψη για το μεταναστευτικό, που κατέληξε σε μια μέτρια έκθεση ιδεών. Αλήθεια ποιός θα αντιστρέψει την λογική των αριθμών; Πως θα φύγει όλο αυτό το κύμα που θα επιστρέψει στον Πειραιά μετά τις 15 Αυγούστου, με δεδομένο ότι η καθημερινή έλευση, άρα και αναχώρηση μεταναστών κυμαίνεται στα 500 άτομα; Προφανώς ή θα στριμωχτούν λίγο για 15 μέρες στον κλιματιζόμενο χώρο του νεκροταφείου Βροντάδου ή θα μείνουν απ’ έξω οι μόνιμοι καλοκαιρινοί μας επισκέπτες ή τα πλοία θα φεύγουν με 500 υπεράριθμους με τους Λιμενικούς να κάνουν ότι δεν βλέπουν, όπως έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν και στη θέα των δουλεμπορικών που πλησιάζουν.

Το πρόβλημα των μεταναστών μας ξεπερνά, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, λογικό αν δεν τους ξεπερνούσαν όμως όλα τα προβλήματα, αφού το επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο ένα πράγμα άλλαξαν, έδιωξαν τον Χρήστο Μπελλέ απ’ την Βιβλιοθήκη, για να επανέλθει η Κοραή στον συνήθη ρόλο της, αυτόν της γλάστρας. Το αυτόν επιχείρησαν και για τον Γιώργη Επιτροπάκη, αλλά δεν τους κάθισε και τώρα τους έφυγε τελείως αφού ένα από τα ζητήματα που έβαλε η Τρόϊκα με τέσσερα τ… είναι η μη διάλυση του όποιου Δημόσιου τομέα απέμεινε, συμπεριλαμβανομένων και των Διοικητών Νοσοκομείων, όπου απαίτησαν να επιστρέψει το 5 ευρώ ανά επίσκεψη, για τον απλούστατο λόγο ότι τα χρήματα αυτά έδιναν στα Νοσοκομεία 19 εκ. ευρώ το χρόνο, με κυριότερο ότι αυτά έμεναν στο ταμείο τους, οπότε αυθημερόν αντιμετώπιζαν επείγοντα λειτουργικά έξοδα, αφού τα τακτικά έσοδα πλέον δίνονται με τη μέθοδο του σπασμένου σταγονόμετρου. Το θέμα είναι πως το λέμε στον κόσμο, αφού ο λαϊκισμός έδωσε και πήρε, λες και θα ζημίωνε ο ασθενής αν αντί 50 ευρώ βοήθημα στον γιατρό, για να μην το λέμε φακελάκι, γιατί δίνεται ωμά άνευ φακέλου, έδινε ας πούμε 45 ευρώ. Δεν πειράζει όμως, απτόητο το Κουαρτέτο ζήτησε 19 εκ. ευρώ από αλλού, οπότε αμολήθηκαν τα λαγωνικά να πιάσουν τους φοροφυγάδες στα πανηγύρια, όπου είναι γνωστόν ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών έχουν τα ετήσια έσοδα τους, οπότε τους πήραν λίγο στο κυνήγι, αλλά ας μην το κάνουμε τώρα θέμα.

Συνεπώς άμυνα και επίθεση ταυτόχρονα ο καθένας στο χώρο του και όλοι μαζί, στο πνεύμα που το είδε ο Γιάννης Μανδάλας, που ερωτώμενος για το Διεθνές βραβείο στο λικέρ της ΕΜΧ και την εκδήλωση του λουκουμιού γίγας είπε: To βραβείο ανήκει στους χιώτες ποτοποιούς, το βγάζει ο Στουπάκης, το λουκούμι το επανέφερε στην χιακή επικαιρότητα ο Σαραντής και το συνεχίζουμε μαζί με το Citrys. Δηλαδή μέσα από το εγώ έδειξε το εμείς, με την ελπίδα να πιάσουμε όλοι το μήνυμα του και κυρίως εκτός από μας να το συλλάβει και το Κράτος… σύμφωνα και με το ακροτελεύτιο υστερόγραφο.

 

Υ.Γ. Από άρθρο του συγγραφέα – ιστορικού Σαράντου Καργάκου. «Το ελληνικό Κράτος είναι δύσκολο να ανασυγκροτηθεί, διότι ο λαός έχει εθιστεί στην ηλιθιοφαγία  και επί δεκαετίες τώρα τρέφεται με πιάτα αμαθείας».

 

 

Σχετικά Άρθρα