Μία τομή, ασφαλτόστρωση όλου του δρόμου - Ο Δήμος ας δώσει το παράδειγμα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 03/12/2021 - 19:14

Έτσι είναι η ζωή, τα κάνει αυτά τα παιχνίδια.

Συνεπώς ο Δήμος Χίου καλείται αυτός να δώσει πρώτος το παράδειγμα.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το πρώτο θετικό γεγονός είναι ο Δήμαρχος Χίου γλύτωσε το… εγκεφαλικό, όταν το πρωϊ έμαθε από ραδιοφώνου ότι ο ΟΤΕ γκρεμοτσακίζει την νέα άσφαλτο απέναντι από το γραφείο του, για να τοποθετήσει οπτική ίνα!

Και το γλύτωσε, γιατί προσπαθώντας με… ξένες λέξεις να καταλάβει τι έγινε, του εξήγησαν… ελληνικά από τον ΟΤΕ, ότι εκτελούν εργασίες κατόπιν αιτήματος υπηρεσίας του Δήμου!

Πρόβλημα κανένα μέχρι στιγμής. Ο Σταμάτης Κάρμαντζης δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Δήμαρχος, που καταλαβαίνει ότι στον Δήμο άλλοι είναι τα… αφεντικά.

Αυτό δεν φτιάχνει και πάμε παρακάτω. Και το παρακάτω είναι ότι άσφαλτος που μπήκε τον Μάϊο, όταν είχε ποντιστεί η μία ίνα του ΟΤΕ, οι υπηρεσίες του Δήμου θυμήθηκαν ότι δεν τους φτάνει και έτσι η άσφαλτος (η… εξάμηνη ντέ) ξανάσπασε.

Άρα τώρα αφήνουμε το υπηρεσιακό, το οποίο είπαμε δεν φτιάχνει, θα το πάρει η Ελλάδα… μαζί της και πάμε στο πολιτικό.

Αυτό που συνέβη με την υπηρεσία του Δήμου, αύριο θα συμβεί και με έναν ιδιώτη.

Αυτό που είπε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, που μονίμως μπερδεύει την Γερμανία με τους… Ολύμπους, ότι έχουν ειδοποιηθεί όλες οι Υπηρεσίες, να προγραμματίζουν τα έργα τους, για να σταματήσει το αιώνιο βολοσήκωμα και η χρόνια ταλαιπωρία, χώρια τα έξοδα των υποζυγίων πολιτών, το καταπάτησε πρώτα ο Δήμος Χίου και έσπασε άσφαλτο έξι μόλις μηνών!

Συνεπώς περνάμε στο δεύτερο σκέλος της πολιτικής δέσμευσης Ξενάκη και κατ’ επέκταση Κάρμαντζη. Όποιος σπάει την άσφαλτο δεν θα κάνει μπάλωμα, αλλά θα αποκαθιστά ΟΛΟ το οδόστρωμα.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το ποιός θα πληρώσει την… βουδιά, τα υποζύγια είναι γνωστά, ο Δήμος Χίου οφείλει να δώσει το παράδειγμα.

Να αποκαταστήσει αμέσως ΟΛΟ το οδόστρωμα με νέο. Αν δεν το κάνει δεν θα έχει «τα μούτρα» να το επιβάλλει σε κανέναν άλλον και οι νέοι άσφαλτοι που όλοι καμαρώνουμε (υπάρχουν δρόμοι που έχουν να δούν άσφαλτο από την εποχή Δημαρχίας Πατελίδα, του… πατέρα Πατελίδα) δυστυχώς σε κανένα δίχρονο θα είναι υποψήφιοι για… ξαναφτιάξιμο και εμείς άξιοι της μοίρας μας και της τύφλας μας.

Τέλος με μια παρατήρηση. Καμαρώσαμε σήμερα τα παιδιά ενός Λυκείου, που πουλώντας πράγματα στην Απλωταριά ενίσχυαν την εκδρομή τους. Όπως είπαν στην συνάδελφο ετοιμάζονται για… Τρίκαλα, Ιωάννινα.

Τα συγχαρητήρια μας στους γονείς και καθηγητές τους, που πήραν τόσο σοβαρά υπόψιν τους την παραίνεση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, να αποφύγουμε όλοι Σχολικές εκδρομές σε επιβαρυμένες από τον κορωνοϊό περιοχές.

Υ.Γ.: Γιατί δεν πήγαν… Μυτιλήνη, που ψάχνουν τα κρούσματα με το… φανάρι; Υποθέτω γιατί είναι… κοντά και δεν έχει χιόνια. Και πάλι συγχαρητήρια.

 

Σχετικά Άρθρα