Ας μιλήσουμε για… άνθη στις νησίδες των δρόμων

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 18/08/2022 - 20:25

Ανοίξαμε θέμα ως γνωστόν με τις νησίδες στους Περιφερειακούς δρόμους και ως …γνωστόν επίσης, δεν θα το κλείσουμε μέχρι να σταματήσουμε να βλέπουμε και να ανεχόμαστε αυτό το χάλι.

Προς το παρόν διαβάστε την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη μας Παντελή Βρουλή.

«Αγαπητέ κ. Γιάννη Τζούμα, σχετικά με δημοσίευμα σας, την Τρίτη 16/08/2022, αναφέρεστε στην καθυστέρηση φύτευσης πρασίνου, ανθέων κ.λπ. στις νησίδες της Περιφερειακής Ενότητας, αρχής γενομένης από αυτήν του Περιφερειακού δρόμου του αεροδρομίου, σας κάνουμε γνωστό ότι:  

Όσον αφορά τα λουλούδια που θα τοποθετηθούν είναι έτοιμα εδώ και καιρό. Όμως, σύμφωνα με τους γεωπόνους, η καλοκαιρινή περίοδος του Αυγούστου δεν είναι κατάλληλη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και συνεπώς δεν μπορούν να φυτευτούν αυτή τη χρονική στιγμή.

Επίσης, προσφάτως αποφεύχθηκε τροχαίο εργατικό ατύχημα στα φανάρια του Παραλιακού με την Ροδοκανάκη λόγω της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης του Αυγούστου.

Παρόλα αυτά, θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες. Λίγο υπομονή και ο καλλωπισμός της Περιφερειακής οδού Χίου - Αεροδρομίου θα υλοποιηθεί».

Ωραιότατα και ευκαιρία δοθείσης να διευκρινήσουμε τα εξής.

Πρώτον δεν αγαπάμε το νησί περισσότερο από σας. Άρα να συμφωνήσουμε ότι αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει.

Δεύτερον δεν είπαμε εμείς, αύριο (το είπατε 11 Αυγούστου στο Ραδιόφωνο) θα αρχίσει η τοποθέτηση των φυτών.

Τρίτον η τοποθέτηση δεν αφορά μόνο το Αεροδρόμιο αλλά και την νησίδα του Βροντάδου.

Τέταρτον. Το θέμα δεν είναι μόνο η τοποθέτηση αλλά και η φροντίδα η οποία πρέπει να είναι συνεχής. Σε διαφορετική περίπτωση βάλτε… πλαστικούς θάμνους.

Πέμπτον. Περιμένουμε τις ενέργειες σας. Όχι μόνο εμείς, αλλά οι Χιώτες πολίτες.

Υ.Γ.: H φωτογραφία αφορά την νησίδα του Βροντάδου μετά την Μουριά προς το κέντρο. Όλο αυτό γίνεται με την φροντίδα κάποιας κυρίας, που φύτευσε Ήλιους και μαστιχάκια. Τόσο απλό αλλά συνάμα και… περίπλοκο, αφού κάποιος τα φύτεψε και κάποιος τα φροντίζει.

 

Σχετικά Άρθρα