Χίος, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Μην... ανησυχείτε, η στρατιωτική θητεία δεν θα αυξηθεί !

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 16/09/2019 - 18:49

Ξεθαρέψαμε αλλά δεν πειράζει. Συνήθως οι προσγειώσεις είναι ανώμαλες. Δεν ξέρω αν μας παίρνει για άλλη μια, αλλά δεν βλέπω να το δοκιμάζουμε, βαδίζουμε πάνω στα βράχια… ντουγρού, για να χρησιμοποιήσουμε μια… ελληνική έκφραση.

Αφορμή για τις σκέψεις που θα ακολουθήσουν είναι μια συνέντευξη που έδωσε στον Alpha 98.9 ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, όπου ερωτώμενος για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας, το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αναγραφόμενα εντός εισαγωγικών ο υπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια αύξησης της στρατιωτικής θητείας επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς».

Ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Γι’ αυτό το ζήτημα δεν έχει υπάρξει κάποια μελέτη και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανησυχίας».

Κατ’ αρχήν είχα την εντύπωση πως η στρατιωτική θητεία είναι τιμή και υποχρέωση στην πατρίδα, αλλά προφανώς είμαι της παλιάς σχολής, ενώ μάλλον η σύγχρονη, που προφανώς υπηρετούν και κάποια Κυβερνητικά στελέχη, έχουν μια γεύση… αντιρρησιών συνείδησης.

Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό το περί… ανησυχίας. Δηλαδή αν έχει αποδοθεί σωστά η φράση του κυρίου Υπουργού, τώρα με την σημερινή… προσκοπικής διάρκειας θητεία, οι μεν νέοι είναι… ήσυχοι, η δε πατρίδα πιο πολύ ακόμα, οι δε κυβερνώντες, ελπίζω όχι όλοι στην καρακοσμάρα τους.

Και αυτό γιατί όλα μπροστά μας δείχνουν ότι έρχεται ένα τεράστιο κύμα παγκόσμιας ύφεσης, που τους πρώτους που θα καταπιεί είναι τους μικρότερους. Έρχεται μια νέα διαίρεση της Δύσης με την Βρετανία να κουνάει το μαντήλι στην Ευρώπη, που βαδίζει πιθανά σε διάσπαση. Έχουμε μπροστά μας μια νέα φάση του προσφυγικού που απειλεί να μας γονατίσει και τέλος έχουμε μπροστά μας το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, που μπορούν ανά πάσα στιγμή ή να μας βάλουν σε ανυπολόγιστες περιπέτειες.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα ακούμε ότι οι νέοι δεν πρέπει να… ανησυχούν και ότι αύξηση της θητείας αποκλείεται.

Δεν πειράζει. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Με αυτά τα μυαλά, η εναπομείνασα Ελλάδα, γεωπολιτικής αξίας των Σκοπίων, θα αναγκαστεί να στρατεύσει υποχρεωτικά και τις γυναίκες, για να μην περιοριστεί στην… Πελοπόννησο αφού θα έχει χάσει το Αιγαίο.

Υ.Γ. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Ν.Δ. στο προεκλογικό πρόγραμμα της δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 18/10/2019 - 20:35

Αντί του δικού μας... Χρονογραφήματος, ας το ονομάσουμε έτσι, σήμερα διαβάστε αυτή την επιστολή.

Την υπογράφει η Ευσεβία Βιγκάκη.

 "Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ 

Καλησπέρα,δεν είναι μόνο οι μπασκέτες που... σκοτώνουν.

Δείτε αυτό το... κτίριο. Βρίσκεται στην οδό Ευαγγελινού, ο δρόμος στο πέταλο του Αεροδρομίου, που από τους γερανούς του Νταϊκου βγαίνει μετά τις στροφές του Ατσάλη.

Οι... αρχές ξέρουν.

Το υπόλοιπο κτίριο έπεσε ενα πρωϊ πριν 3 χρόνια και από τότε μόνο τα μπάζα μάζεψαν απ το δρόμο. Νάναι καλά οι άνθρωποι.

Από τότε έχουμε επισκεφτεί όλες τις υπηρεσίες, η μια στέλνει το μπαλάκι στην άλλη.

Ο δρόμος αυτός ειναι μονόδρομος και αναγκαστικά περνάμε απο κάτω μην έχοντας άλλη επιλογή.

Αν εσείς κάνετε κάτι ίσως ενδιαφερθούν και οι αρμόδιοι γιατί όλο και κάτι πετρούλες πέφτουν και χειμωνιάζει θά 'ρθουν βροχές.

Καλό βράδυ."

Η απάντηση μας.

Κυρία Βιγκάκη και κάθε κυρία Βιγκάκη, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πηγαίνετε σε λάθος... υπηρεσίες.

Επισκεφθείτε την Εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη στον οδό Βενιζέλου, καταθέστε εγγράφως αυτή την καταγγελία σας, και η παρούσα επιστολή σας... πιάνεται, και αφήστε την θα βρεί εκείνη την άκρη.

Θα την διευκολύνατε υποθέτω, το λέω όχι μόνο για την δική σας περίπτωση αλλά και για τις μελλούμενες, αν τις καταθέτατε τα έγγραφα που υποβάλατε στις υπηρεσίες (τα λόγια δεν πιάνονται, θα σας βγάλουν τρελή) και τις απαντήσεις που πήρατε.

Εκεί να δείτε πόσο ευκολότερα βρίσκει η Εισαγγελέας την άκρη.

Ακούστε μας και μη χάνετε άδικα τον χρόνο σας.

 

Υ.Γ. Γενικόν προς όλους. Ακολουθήστε αυτό τον δρόμο. Δημοσιότητα και Εισαγγελέας.