Μήνυση των Αστυνομικών της Χίου στα ΜΑΤ για το… βρωμότουρκοι

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 29/10/2020 - 19:57

Θα μπορούσε να ιδωθεί το θέμα και ειδησεογραφικά αλλά κατά την γνώμη μου έχει και άλλες σοβαρότερες προεκτάσεις.

Ελάτε όμως να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και όσο μπορούμε συνοπτικά.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ στο προσφυγικό τα πάει τελικά καλά, σε σχέση πάντα και με το μπάχαλο της προκατόχου της, κάνει την βουδιά της δεκαετίας, θέλοντας να επιβάλλει τα Κλειστά ΚΥΤ δια ροπάλου.

Τα ΜΑΤ όμως, εκτός της ΜΑΤαίας επιβολής, αποχωρούν, πριν η Κυβέρνηση βάψει τα χέρια της με αίμα.

Φεύγοντας όμως όλη η χώρα και η Ευρώπη, γίνεται μάρτυρας μιας κατάστασης, που παραπέμπει ευθέως στην ζούγκλα.

Οι κάμερες στο Λιμάνι των Μεστών γίνονται οι αδιάψευστοι μάρτυρες, ότι τελικά αρκετοί, όχι όλοι ευτυχώς, Αστυνομικοί, συμπεριφέρονται αν όχι όπως τα πρεζόνια των Εξαρχείων, τουλάχιστον ως επαγγελματίες χούλιγκαν των γνωστών «Θυρών» ποδοσφαιρικών ομάδων.

Όλα γνωστά μέχρι εδώ, και γνωστή και η συνέχεια. Η Κυβέρνηση καταλαβαίνει επιτέλους ότι και ένα… μωρό, ότι δεν μπορεί να κάνει εμφύλιο για να επιβάλλει κάτι, και το υπουργείο, για την συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ κατά την αποχώρηση τους, διατάσσει ΕΔΕ, ή όπως θα μπορούσαμε να πούμε αλλιώς «πάρτ’ το αυγό και κούρεφτο».

Εδώ όμως αρχίζουν τα… παρατράγουδα.

Ενώ όλα πάνε για… κουκούλωμα, η σφαλιάρα έρχεται από τα μέσα.

Για την ακρίβεια και εδώ είναι η είδηση, ένας Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο νησί και ένας Αστυνομικός καταθέτουν μήνυση κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, για προσβολή του Σώματος και γιατί θεώρησαν ότι τους θίγει το γεγονός ότι συνάδελφοι τους βωμολοχούσαν, έσπαζαν αυτοκίνητα και κυρίως φεύγοντας, φώναζαν ως χούλιγκαν συνθήματα (!) όπου σ’ αυτά μεταξύ άλλων προκαλούσαν πολίτες, αποκαλώντας τους βρωμότουρκους, τουρκόσπορους και με άλλους παρομοίου… επιπέδου χαρακτηρισμούς.

Και ενώ η μήνυση πήρε κανονικά τον δρόμο της, πριν λίγες μέρες επισκέφθηκε τη Χίο Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που με βάση της ΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη αλλά και την μήνυση των δύο Αστυνομικών, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση καλώντας πολλούς Αστυνομικούς να καταθέσουν όσα γνωρίζουν επί του θέματος.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, αυτά που μάζεψαν από τις καταθέσεις, ωχριούν μπροστά σ’ αυτά που κατήγγειλαν με μηνυτήρια αναφορά οι δύο.

Σημειώνεται ότι όλα αυτά αποκτούν εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού μπορούν να ζητηθούν από τους Συνήγορους υπεράσπισης, όσων κατηγορούνται για βιαιοπραγίες κατά Αστυνομικών στο Ξενοδοχείο «Ερύθα» ώστε να μπορεί το δικαστήριο να καταλάβει ποιές συμπεριφορές προκάλεσαν την βίαιη αντίδραση ανθρώπων, που δεν είχαν χτυπήσει προηγούμενα στη ζωή τους ούτε κουνούπι.

Εκτός των άλλων βέβαια η εξέλιξη καταδεικνύει και το ήθος και το θάρρος των τοπικών Αστυνομικών, αφού η συμπεριφορά των συναδέλφων τους των ΜΑΤ παρ’ ολίγον να γυρίσει πίσω κατακτήσεις δεκαετιών, όσον αφορά τις σχέσεις Αστυνομικών πολιτών.

Όπως και νάχει, η εξέλιξη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Υ.Γ.: Πότε λήγει η θητεία Μανάρα στον Ιατρικό Σύλλογο; Γιατί δεν τον βλέπω πολύ να ηγείται ή να θέλει να ηγείται… πολιτικής οργάνωσης. Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση, για δεκαετίες ο συγκεκριμένος Σύλλογος, φύλαξε ως κόρη οφθαλμού την αποχή του από την πολιτική δίνοντας βάρος, με προσεκτικές και στοχευμένες παρεμβάσεις του, πάντα σε επιστημονικά και μόνο πεδία.

 

 

Σχετικά Άρθρα