Να το καθαρίσει ο σύνδεσμος φιλάθλων της ΑΕΚ

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 16/05/2023 - 20:14

Συγνώμη για την… παραξενιά, αλλά έτσι πρέπει να γίνουμε όλοι, παράξενοι… με την αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω μας και το δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα.

Γίνομαι σαφής.

Την Κυριακή το βράδυ, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στο νησί μας, πανηγύρισαν την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την ομάδα τους.

Είμαι υπέρ των πανηγυρισμών γιατί είναι μια αυθόρμητη ανθρώπινη, υγιής αντίδραση.

Όταν μάλιστα προέρχονται από ανθρώπους που τους ενώνει κάτι, στην περίπτωση μας μια ιστορική ομάδα, όπως αυτή της ΑΕΚ τόσο το καλύτερο.

Οι πανηγυρισμοί βεβαίως έχουν και τα παρελκόμενα τους. Δεν είναι λιτανείες. Και συνθήματα θα ακουστούν και κανένα βαρελότο θα πέσει και καμιά φωτοβολίδα θα ριχτεί και κανένα καπνογόνο θα ανάψει.

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να τα κάνουμε όλα… θερινά και να σηκωθούμε να φύγουμε η απόσταση είναι χιλιομετρική και εδώ έχω την ένσταση μου. Και επειδή δεν είμαστε στην… Ιαπωνία, μετά τους πανηγυρισμούς να αφιερώσουμε πέντε λεπτά στο καθάρισμα του χώρου, ζητώ να γίνουμε Ελλάδα και να επέμβουμε εκ των υστέρων.

Απευθύνομαι λοιπόν στους οπαδούς της ΑΕΚ και στον οικείο Σύνδεσμο τους, όπως θα το έκανα για οποιαδήποτε Ομάδα, Κόμμα κ.λ.π.

Ωραία, πανηγυρίσατε, αλλά ένα καπνογόνο άφησε το στίγμα αυτό στα μάρμαρα του συντριβανιού, που δεν είναι πολύς καιρός που στήθηκε με δημόσιο χρήμα.

Πηγαίνετε λοιπόν τώρα οι ίδιοι να το καθαρίσετε και αν δεν καθαρίζει αγοράστε ένα μάρμαρο να κάνετε αποκατάσταση. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να γράφουμε και να συζητάμε για αυτονόητα πράγματα;

Το αυτόν έχω να παρατηρήσω και για την καταγγελία του καπ. Αλέκου Καραμούζου για την κατάσταση που βρίσκεται το αρχείο του πρώην Δήμου Καρδαμύλων, που μπορείτε να το… καμαρώσετε στην ένθετη φωτογραφία.

Αλήθεια, τι περιμένουν οι Καρδαμυλίτες; Να ρθεί ο… Δήμος Χίου να καθαρίσει; Όχι, δόξα το Θεό καμιά δεκαριά Συλλόγους έχουν οι ίδιοι στο χωριό, ας αναλάβουν αυτοί την καθαριότητα. Διότι εκτός αυτής και η διατήρηση και σωτηρία του αρχείου του πρώην Δήμου από μόνο του είναι μια πράξη πολιτισμού.

Σε τελική ανάλυση, αυτό που πρέπει να δούμε είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε πράγματα στην τύχη τους.

Όχι, την ζημιά στο συντριβάνι την έκαναν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και οφείλουν να αποκαταστήσουν και το αρχείο στα Καρδάμυλα είναι γυφταριό επειδή οι ίδιοι οι φορείς το ανέχονται.

Για να μην γράψω ότι και γι΄αυτά ψηφίζουμε και… παρεξηγηθώ.

Υ.Γ.: Ποιος είπε τι σταγόνα του χρόνου είμαστε μέσα στο ποταμό της ιστορίας; Αυτοί που ψήφισαν απέναντι Τουρκικά μιλούν φυσικά αλλά πολιτιστικά είναι Ίωνες.

 

 

Σχετικά Άρθρα