Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Να την χαίρεστε την… κανονικότητα των Καθηγητών κ. Μητσοτάκη

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 10/12/2019 - 20:54

Επειδή οι… γραφικοί στάλθηκαν δια της λαϊκής ψήφου σπίτι τους και ήρθαν οι… κανονικοί, θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να θέτουμε… κανονικά ερωτήματα στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Όχι μόνο λόγω της ιδιότητος του, αλλά για το γεγονός ότι εξελέγη όλως προσφάτως με την υπόσχεση ότι θα επαναφέρει την χώρα στην… κανονικότητα.

Και επειδή σας έχουμε ήδη πρήξει με την έννοια ρωτάμε ευθέως.

Αυτό που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε κανονικότητα είναι;

Σήμερα το μεσημέρι, άνευ άλλης ανακοινώσεως, οι γονείς πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους ότι αύριο… ευτυχώς δεν θα έχουν μάθημα, γιατί οι Καθηγητές τους έχουν λέει Γενική Συνέλευση, η οποία ως γνωστόν με το… Νόμο γίνεται σε εργάσιμη μέρα και ώρες.

Παρομοίως η με τον… Νόμο επόμενη κοπάνα, θα γίνει το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν στον χώρο εκλογές, που σωστότατα δεν μπορούν να γίνουν το 15θήμερο της αργίας των γιορτών, που τα Σχολεία είναι κλειστά, επειδή είναι μέρες προσηλώσεως και… προσευχής.

Δεν μπαίνουμε στην ουσία της πράξης, που τους πρώτους που προσβάλλει είναι την πλειοψηφία των Καθηγητών, που είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι, αλλά στο πολιτικό της σκέλος, που δεν είναι θέμα των «συνδικαλιστών».

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους οδηγούς λεωφορείων, δεν το νοιώθουμε εδώ στη Χίο, γιατί δεν μας αγγίζει, να τραβούν χειρόφρενο, όποτε γουστάρουν για να κάνουν… Γενική Συνέλευση;

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους Καθηγητές να κλείνουν το… μαγαζί τους για να κάνουν Γενική Συνέλευση, επειδή το απόγευμα είναι ώρες… φροντιστηριακής εργασίας;

Ο Νόμος, αυτός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης της κανονικότητας, δεν τολμάει να αγγίξει.

Ελπίζουμε να μας διαψεύσει στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν τομείς, που θέλει να φτιάξει ομελέτα αλλά δεν θέλει να σπάσει αυγά.

Υ.Γ. Το μεσημέρι του Σαββάτου, την ιερή ώρα της σουμοποσίας με την παρέα, τα 2/3 αυτής βγήκαν τρείς φορές στο ψοφόκρυο για να… καπνίσουν. Δεν πίστευα στα μάτια μου.

Τελικά κύριε Μητσοτάκη η κοινωνία είναι πιο ώριμη απ’ ότι υπολογίζετε εσείς οι πολιτικοί.

Τολμήστε και στην υπόλοιπη κανονικότητα. Ας είναι η αυριανή πρόκληση των Καθηγητών η τελευταία.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 02/08/2020 - 21:51

Οι επισκέπτες μας είναι λίγοι. Δεν πρέπει να προσέχουμε δουλοπρεπώς κανέναν, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά για να μην κάνουμε το… χατίρι κανενός, ας προσέχουμε τους εαυτούς μας.

Πόσοι επισκέπτες μας έχουν μείνει; Η σωστή απάντηση είναι αυτοί που μας αγαπούν. Αυτοί βρήκαν τρόπο και ήρθαν, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επειδή όμως πιά δεν… ρωτάμε, ας θεωρήσομε βέβαιο ότι όσοι έρχονται, στην πλειοψηφία τους θέλουν να ξεκουραστούν και αυτό είναι δίδυμο αδελφάκι με την ησυχία, η οποία στο νησί μας είναι κάτι όπως τα… σκουπίδια, που είναι όλα… εισαγόμενα.

Υποτίθεται πως υπάρχει σεβασμός στις ώρες κοινής ησυχίας. Θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσει η Αστυνομία για τα ντεσιμπέλ θορύβων, για παράδειγμα των πολύ- καταστημάτων της Προκυμαίας, όποιος θέλει το εξηγώ τι σημαίνει… πολυκατάστημα.

Το ίδιο ενδιαφέρον έχει να αναρωτηθούμε γιατί θα πρέπει κατακαλόκαιρο να εκτελούνται έργα κομβικής σημασίας. Και επειδή εδώ το έχουν μερικοί να με πούν… γκρινιάρη, διαβάστε την παρακάτω επιστολή.

”Κύριε Διευθυντά

στις 26 Ιουλίου ήρθε για διακοπές 10 ημέρες ο γιός μου με την σύζυγο του και τα δύο παιδιά του από το Ηράκλειο της Κρήτης στο Πυργί, που είναι το χωριό καταγωγής της συζύγου μου.

Οι λόγοι επιλογής της Χίου για διακοπές ήταν καθαρά για συναισθηματικούς λόγους. Το καλωσόρισμα στο Πυργί, ήταν οι εργασίες στο πάρκινγκ του χωριού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μηχανήματα ,φασαρία ,σκόνες, φωνές κλπ. Υποθέσαμε ότι πέσαμε στα… τελειώματα και κάναμε υπομονή.

Αμ δε, ήρθε η άλλη Κυριακή και πάλι ήρθαν τα συνεργεία (προφανώς για το πρωινό ξύπνημα) δημιούργησαν τη σχετική φασαρία, έβαλαν ξανά τις κορδέλες και αποχώρησαν.

Τα παιδιά μου είχαν παρκάρει το αυτοκίνητο στη πίσω μεριά του σπιτιού μας επί του κεντρικού προκειμένου να φορτώσουν κάποια πράγματα και να πάνε στο μπάνιο. Πέρασε η Αστυνομία και μια και ήταν ενοικιαζόμενο να και η κλήση για παράνομη στάθμευση.

Μετά την παράθεση των γεγονότων μερικά ερωτήματα.

 

  1. Μήπως είναι τόσο μεγάλη η τουριστική περίοδος στη Χίο που οι όποιες εργασίες στο πάρκινγκ έπρεπε να γίνουν τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου;
  2. Ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της ρύπανσης της περιοχής;
  3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και ποιό είναι αυτό;
  4.  Υπάρχει άδεια και τηρούνται οι προϋποθέσεις για το πάρκινγκ?

 

και τέλος μια ερώτηση για την αστυνομία:

Έλαβαν καθόλου υπόψη τους την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα και ή ολιγόλεπτη στάση ενός "ενοικιαζόμενου" αυτοκινήτου ήταν το μείζον θέμα και μάλιστα κάτω από τις σημερινές συνθήκες κορωνοϊού

Επειδή θα αναρωτηθείτε γιατί την επιστολή δεν την στέλνει ο γιός μου σας ενημερώνω ότι ή αντίδραση του είναι διαφορετική.

Δεν θέλει να ξαναρθεί στη Χίο.

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και λυπάμαι ειλικρινά

 

Εμμανουήλ Αλεγκάκης

Λεβήνου 65 Ηράκλειο

6978447591

 

Υ.Γ. Σαν το πουλάκι έφυγε και ο γιατρός Γιώργης Καλλέργης.

Η… αραίωση συνεχίζεται.