Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Να την χαίρεστε την… κανονικότητα των Καθηγητών κ. Μητσοτάκη

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 10/12/2019 - 20:54

Επειδή οι… γραφικοί στάλθηκαν δια της λαϊκής ψήφου σπίτι τους και ήρθαν οι… κανονικοί, θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να θέτουμε… κανονικά ερωτήματα στον Πρωθυπουργό της χώρας.

Όχι μόνο λόγω της ιδιότητος του, αλλά για το γεγονός ότι εξελέγη όλως προσφάτως με την υπόσχεση ότι θα επαναφέρει την χώρα στην… κανονικότητα.

Και επειδή σας έχουμε ήδη πρήξει με την έννοια ρωτάμε ευθέως.

Αυτό που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε κανονικότητα είναι;

Σήμερα το μεσημέρι, άνευ άλλης ανακοινώσεως, οι γονείς πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους ότι αύριο… ευτυχώς δεν θα έχουν μάθημα, γιατί οι Καθηγητές τους έχουν λέει Γενική Συνέλευση, η οποία ως γνωστόν με το… Νόμο γίνεται σε εργάσιμη μέρα και ώρες.

Παρομοίως η με τον… Νόμο επόμενη κοπάνα, θα γίνει το διήμερο 16 και 17 Δεκεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν στον χώρο εκλογές, που σωστότατα δεν μπορούν να γίνουν το 15θήμερο της αργίας των γιορτών, που τα Σχολεία είναι κλειστά, επειδή είναι μέρες προσηλώσεως και… προσευχής.

Δεν μπαίνουμε στην ουσία της πράξης, που τους πρώτους που προσβάλλει είναι την πλειοψηφία των Καθηγητών, που είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι, αλλά στο πολιτικό της σκέλος, που δεν είναι θέμα των «συνδικαλιστών».

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους οδηγούς λεωφορείων, δεν το νοιώθουμε εδώ στη Χίο, γιατί δεν μας αγγίζει, να τραβούν χειρόφρενο, όποτε γουστάρουν για να κάνουν… Γενική Συνέλευση;

Ποιός δίνει το δικαίωμα στους Καθηγητές να κλείνουν το… μαγαζί τους για να κάνουν Γενική Συνέλευση, επειδή το απόγευμα είναι ώρες… φροντιστηριακής εργασίας;

Ο Νόμος, αυτός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης της κανονικότητας, δεν τολμάει να αγγίξει.

Ελπίζουμε να μας διαψεύσει στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν τομείς, που θέλει να φτιάξει ομελέτα αλλά δεν θέλει να σπάσει αυγά.

Υ.Γ. Το μεσημέρι του Σαββάτου, την ιερή ώρα της σουμοποσίας με την παρέα, τα 2/3 αυτής βγήκαν τρείς φορές στο ψοφόκρυο για να… καπνίσουν. Δεν πίστευα στα μάτια μου.

Τελικά κύριε Μητσοτάκη η κοινωνία είναι πιο ώριμη απ’ ότι υπολογίζετε εσείς οι πολιτικοί.

Τολμήστε και στην υπόλοιπη κανονικότητα. Ας είναι η αυριανή πρόκληση των Καθηγητών η τελευταία.

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 17/01/2020 - 22:21

Μα είναι ερωτήματα τώρα αυτά;

Αναφερόμαστε στην κινητοποίηση της Τετάρτης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ή μόνο για το… μεταναστευτικό, όπως σημειώνει η εικονιζόμενη αφίσα κάλεσμα της Περιφέρειας;

Να μια πρώτη επισήμανση με σημασία. Όταν κινητοποιείσαι για κάτι, πρέπει να είναι σαφές το πλαίσιο της διαμαρτυρίας σου.

Γιατί φωνάζεις, τι αιτήματα έχεις, απέναντι σε ποιόν, τι επιδιώκεις και αν εκτός από αρνητικός σε κάτι έχεις και προτάσεις, που δεν εισακούγονται.

Με αυτά τα δεδομένα ας μην έχουμε αυταπάτες. Κοινό πλαίσιο δεν υπάρχει. Άλλα λέει η Περιφέρεια, άλλα οι φορείς, για παράδειγμα η ΑΔΕΔΥ, άλλα οι… Χαλκούσοι και άλλα οι… Βρονταδούσοι.

Ας μην το αναλύσουμε παραπέρα το θέμα, νομίζω είναι κατανοητό.

Όμως κατανοητό είναι και ένα βασικό άλλο. Κατά καιρούς αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε, έστω και με διαφορετικούς τόνους, δεν μπορούμε να μην στείλουμε προς το πανελλήνιο το αίτημα μας, ότι δεν αντέχουμε άλλο.

Αυτό και θα διαμηνύσει η κινητοποίηση της Τετάρτης.

Όχι δεν έχουμε αυταπάτες, όχι δεν μας τσιμπάει κατά καιρούς μύγα, όχι δεν περιμένουμε να μας ακούσουν και αύριο να στείλουν καράβια να αδειάσουν τα νησιά, όχι δεν θα λύσουμε αύριο το πρόβλημα, όμως με άλλη μια δυνατή, ειρηνική πάντα έκρηξη μας, πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν.

Και αυτό δεν συμβαίνει γιατί μας κούρασε μόνο η πολυκοσμία, αυτών που οι μισοί λέμε πρόσφυγες – μετανάστες και οι άλλοι μισοί λαθρομετανάστες, μας κούρασε ο ερασιτεχνισμός μέχρι εξοντώσεως της κεντρικής εξουσίας.

Μιας εξουσίας που έχει και χρώμα και όνομα. Μιας εξουσίας που μας ξεκίνησε με τα παλαβά ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και άφησε το υπ’ αριθμόν ΕΝΑ πρόβλημα της χώρας στον αυτόματο, με μια άλλη εξουσία, που ήρθε μόλις χθες από τα χείλη του Πρωθυπουργού να μας πεί, συγνώμη λάθος η κατάργηση του υπουργείου.

Που; Στο Μεταναστευτικό!

Δηλαδή ας πάει και το παλιάμπελο με τους Συριζαίους ήρθε ο… μαθητής Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε διαβάσει τόσο καλά στις πανελλήνιες, γιατί μέχρι τώρα δείχνει επιτυχία και σοβαρότητα παντού, να μας πεί ότι, λάθος δεν διάβασα καλά… Μαθηματικά και… Αρχαία.

Βέβαια από μιας πλευράς είναι θετικό ότι το λέει, αλλά έλεος, όχι πιά άλλα λάθη ή αδιάβαστα μαθήματα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, οι νησιώτες δεν αντέχουν άλλο.

Εμείς λοιπόν θα κινητοποιηθούμε και ας γνωρίζουμε ότι άμεσα δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Η κανονικότητα μας, που λέει και η αφίσα της Περιφέρειας δεν θα γυρίσει ως δια μαγείας, η Κυβέρνηση όμως αντιλαμβάνεται ότι είναι καταδικασμένη να επιτύχει;

Και ας προσέξουν όλοι κάτι, αν επιτύχει σ’ αυτό δεν θα φορά μόνο τα νησιά, θα φανεί διαβασμένη και έτοιμη στα βασικά μαθήματα, θα έχει επιτύχει συνολικά.

 

Υ.Γ.  Εννοείται ότι το πρώτο που πρέπει να δούν, είναι που θα πηγαίνει ο 4001, διότι δεσμεύτηκαν για 4000 στο Φλώρι. Αν οι αριθμοί μείνουν ως έχουν, απλά θα έχουμε δύο… ΒΙΑΛ!