Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Nα τους χαίρεστε τους αλήτες σας κύριοι Μητσοτάκη, Χρυσοχοϊδη, Μηταράκη

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 27/02/2020 - 15:34

Μονάδες αποκατάστασης τάξεως (ΜΑΤ) για να μην ξεχνιόμαστε.

Αφού εκτέλεσαν την αποστολή τους, ας την λέμε έτσι εκτελώντας πολιτικές εντολές, εκτέλεσαν μαζί και την νομιμότητα και την τάξη, φέρθηκαν ως Πραιτοριανοί, ας μη το αναλύσουμε πολύ, αφού τα ζήσαμε στο διήμερο της κατοχής του νησιού μας, αποχώρησαν.

Θα ήθελα λοιπόν να καταθέσω τα εξής στην Βουλή των Ελλήνων και στους έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν το Σώμα αυτό.

Κατέγραφα με την κάμερα στο Λιμάνι Μεστών την διέλευση των οχημάτων τους, όταν σε μερικά απ’ αυτά χτύπαγαν εσωτερικά με μανία τα τζάμια, λες και είχαμε προηγούμενα.

Το προσπέρασα και πέρασα στο εσωτερικό της χερσαίας ζώνης περιμένοντας την αναχώρηση του πλοίου.

Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν 30 περίπου θερμόαιμοι αλήθεια συμπατριώτες μας, που άρχισαν να τους βρίζουν, να κάνουν χειρονομίες κ.λ.π

Προς έκπληξη μου είδα οι άνδρες των ΜΑΤ, που υπ’ όψιν φόραγαν πολιτικά, να απαντούν και εκείνοι με χειρονομίες και ύβρεις.

Στράφηκα στον επικεφαλής τους σημειώνοντας ότι είναι επαγγελματίες και δεν είναι δυνατόν να απαντούν έτσι. Το ίδιο έκαναν και οι παριστάμενοι Λιμενικοί, που σε τελική ανάλυση είχαν την ευθύνη του χώρου. Εξήγησαν δε στον επικεφαλής ότι ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση των υψωμάτων και του εξωτερικού δρόμου με το σημείο που βρίσκονταν τα Λεωφορεία των ΜΑΤ, ώστε κατ’ ουσία ούτε οι ύβρεις ακούγονταν, ούτε οι λίγες μικρές πέτρες, που έπεφταν απειλούσαν κανέναν.

Πράγματι μπροστά μας τους έδωσε εντολή απομάκρυνσης.

Είδα λοιπόν κύριοι Βουλευτές τα εξής που σας καταθέτω.

Η εντολή του Διοικητή τους είχε ισχύ 5 λεπτών. Στο… 6ο στις ύβρεις που άκουγαν απάνταγαν με τον ίδιο τρόπο και ξαφνικά στις πέτρες από τις οποίες δεν κινδύνευαν απάντησαν ως εξής.

Σαν αφιονισμένοι, με όσα είδα δεν είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν, έβαλαν τα κράνη τους, πήραν τα γκλόπ τους, και με πολιτική περιβολή άρχισαν να πετάνε δακρυγόνα στους 30 περίπου… αντίπαλους, δεν ήταν παραπάνω και να τους κυνηγάνε στα βουνά και ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού του Λιμένα Μεστών.

Αν έπιαναν έναν πολίτη θα τον σκότωναν. Αφού αυτό δεν έγινε, ξέσπασαν πάνω σε αυτοκίνητα σπάζοντας τα τζάμια τους, προκάλεσαν πυρκαγιά πίσω από τον Λιμενικό Σταθμό, έβρισαν τους Αστυνομικούς Χιώτες συναδέλφους τους, χαρακτηρίζοντας τους άχρηστους, προπηλάκισαν Λιμενικούς, που τόλμησαν να τους εμποδίσουν να φέρονται σαν ζώα. Όλα αυτά έγιναν παρουσία του Προϊσταμένου του Λιμενικού Σώματος Βορείου Αιγαίου Γιώργη Σκανδάλη και της Λιμενάρχη Χίου Ειρήνης Αργύρη.

Επίσης έγιναν σε ένα χώρο στον οποίο βρίσκονται δεξαμενές καυσίμων.

Φεύγοντας κύριοι Βουλευτές αυτοί οι επαγγελματίες Αστυνομικοί του Σώματος Τάξης, σκεφτείτε να ήταν διαιτητές και να άφηναν το παιχνίδι παίζοντας γροθιές με την κερκίδα, έφυγαν φωνάζοντας από το πλοίο, τα εξής. Θα ξαναγυρίσουμε ρε κολότουρκοι να σας γαμήσουμε, γαμημένοι νησιώτες, τουρκόσποροι και άλλα ισχυρά και με επίπεδο επιχειρήματα.

Η αίσθηση που αποκόμισα και σας την καταθέτω είναι ότι αντίκρυσα απείθαρχους χούλιγκανς, που απλά φορούν μια στολή, με τα διακριτικά Ελληνική Αστυνομία, που αντί να τους πληρώνει η προεδράρα της τάδε ομάδας, τους πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος.

 

Υ.Γ. Κάποια στιγμή που έκανα την δουλειά μου με πλησιάζει ένας αφιονισμένος στην ηλικία του γιού μου.

Τι τραβάς ρε αρχίδι, μου λέει. Του απαντώ. Ξέρεις πιο αρχίδι είμαι; ( Η φωνή μου κάτι του θύμισε και πάγωσε). Αυτός που έσωσε χθες από το λιντζάρισμα δυό συναδέλφους σου στο Ερύθα. Έβαλε το κεφάλι κάτω και έφυγε.

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Σάβ, 11/07/2020 - 19:37

Είναι από τα ζητήματα που αισθάνεσαι δέος.

Ποιός είμαι εγώ, που θα μιλήσω για κάτι τόσο μεγάλο, κι΄ αν το κάνω είναι επειδή θέλω να καταθέσω τη δική μου θεώρηση όχι για την πολιτική διάσταση του θέματος, αλλά για κάτι πιστεύω βαθύτερο, αυτό που στην ουσία κυριαρχεί και τα σκεπάζει όλα, σαν σκιά που μπορεί να ξεκουράσει από τον ήλιο αλλά και σαν βάρος όταν κυρίαρχο μέσα σου είναι το σκοτάδι.

Δεν θα σταθώ στο πολιτικό ζήτημα, έχει πολλάκις αναλυθεί. Το πολιτικό ακροατήριο του Ερντογάν. Η προσπάθεια του να κυριαρχήσει στον χώρο των φανατικών Μουσουλμάνων. Το διαζύγιο που μέσω αυτού και όσων τον ανέχονται παίρνει η χώρα του από τον κοσμικό πατέρα των Τούρκων, τον Κεμάλ Ατατούρκ. Την σκιά που ο τελευταίος ρίχνει πάνω στον Ερντογάν, αλλά εν τέλει την σκιά του ίδιο του Μνημείου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, την Αγιά Σοφιά.

Αυτή είναι η δική μου διάσταση και με βαραίνει τόσο, που την γράφω ακριβώς γι’ αυτό, γιατί διαπιστώνω μέχρι στιγμής ότι το θέμα το βλέπουμε… κοσμικά γι’ αυτό και μας ξεπερνά.

Τι κάνει σήμερα ο νεοΣουλτάνος; Θριαμβολογεί για την επιστροφή του καθεστώτος μιας πρώην, την εμβληματικότερης Χριστιανικής Εκκλησίας σε Τζαμί. Το ίδιο και οι φανατικοί στην χώρα του, μαζί με τους ομοίους τους σε όλο τον Μουσουλμανικό κόσμο.

Και τι έγινε; Το ίδιο δεν ίσχυε 499 χρόνια πριν ο Κεμάλ Ατατούρκ αποφασίσει να την κάνει Μουσείο;

Κανείς δεν σκέπτεται ότι ο Κεμάλ, κάνει ότι τώρα και ο Ερντογάν;

Ο ένας το 1934 χρησιμοποίησε την σκιά του μνημείου, για να σηματοδοτήσει την στροφή της χώρας του στο φώς. Ο άλλος το 2020 κάνει πάλι το ίδιο για να γιορτάσει την επιστροφή της χώρας του στο σκότος.

Στην ουσία συνθλίβονται και οι δύο κάτω από το βάρος της Αγιάς Σοφιάς.

Αυτό ισχύσει για όλα τα έθνη, που δεν έχουν ιστορία ή αυτή που έχουν είναι βασισμένη στο γιαταγάνι και όχι στο πνεύμα και την γραφίδα.

Θριαμβολογεί ο νέοΣουλτάνος, θριαμβολογούν όλοι και είναι τόσο τυφλοί που δεν βλέπουν ότι αυτό γίνεται κάτω από την σκιά, την θεόρατη σκιά της ιστορίας.

Αλήθεια, ας απαντήσουμε όλοι σε ένα απλό ερώτημα.

Στις 24 Ιουλίου 2020 ο Ερντογάν θέλει να γιορτάσει την σωτηρία του από τους Στρατηγούς του (ποιοτικά δεν διαφέρουν) που παρ΄ ολίγον να τον στείλουν στον Αλλάχ πριν την ώρα του. Γιατί δεν το κάνει αυτό σε ένα από 3272 Τζαμιά της Πόλης; Γιατί δεν το κάνει στο Μπλέ Τζαμί, που έφτιαξε ο Σουλτάνος Αχμέτ για να ξεπεράσει σε αίγλη την Αγιά Σοφιά, που τι είναι μπροστά στο φαντασμαγορικό Μπλέ Τζαμί; Μια… θεοσκότεινη…μουντή… Εκκλησιά.

Και όμως 404 χρόνια βρίσκονται απέναντι και στο τέλος νικητής είναι αυτή.

Εκεί λοιπόν θα πάει να γιορτάσει την σωτηρία του ο Ταγίπ. Και χωρίς να το θέλει, θα αναδείξει κι’ αυτός τον κυρίαρχο. Αυτόν τον… μουντό και… σκοτεινό όγκο, ίδιον με το βάρος της ιστορίας.

Η Αγιά Σοφιά για άλλη μια φορά θα πάρει την εκδίκηση της.

 

Υ.Γ. Ότι ισχύει για τον Ερντογάν ισχύει και για τον… Πάπα. Η Αγιά Σοφιά του παρέλυσε την γλώσσα.