Ο δρόμος στο Αεροδρόμιο θα είναι έτοιμος της Αγίας Μαρκέλλας του… χρόνου

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 21/07/2023 - 21:43

Πάμε πάλι από την αρχή χρονιάρες μέρες.

Έργα χωρίς προβλήματα δεν υπάρχουν. Αυτά πρέπει να ελαχιστοποιούνται και να έχουν χρονοδιάγραμμα, που σημαίνει πέρα από τον έλεγχο και ημερομηνίες έναρξης και λήξης.

Το τι συμβαίνει στο Αεροδρόμιο το έχουμε καταλάβει όλοι. Η πολιτική ηγεσία βιάζεται, οι εργολάβοι έχουν μαλώσει με αυτή την έννοια, τα καταστήματα προσπαθούν να γλυτώσουν από την καταστροφή και οι πολίτες να απαλλαγούν από την ταλαιπωρία.

Χθες δεν δεδομένες τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη ότι ο δρόμος παραδόθηκε 10 μέρες νωρίτερα, τονίσαμε ότι κακώς γίνεται αυτό αφού η περιοχή είναι εργοτάξιο και… πονηρά αναρωτηθήκαμε αν υπάρχει Εισαγγελέας.

Αυτό μπορεί οι πολιτικοί να μην το έπιασαν, αλλά το έπιασαν οι Υπηρεσίες, που σ’ αυτά έχουν… ντοκτορά.

Έτσι σήμερα το πρωϊ πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση. Δώστε βάση. Οι υπογραμμίσεις δικές μας.

«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Τα έργα στην παραλιακή οδό Λεωφόρος Ενώσεως - οδός μετατόπισης- περιοχή Κοντάρι, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο να ολοκληρωθούν εντός των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και με την προβλεπόμενη σήμανση και ασφάλεια (πινακίδες, διαγραμμίσεις, φωτισμός).

 Με αίσθημα ευθύνης και στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων την περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος στο νησί και ικανοποιώντας παράλληλα, τα πιεστικά αιτήματα των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής, επιτρέψαμε την κυκλοφορία στα συγκεκριμένα τμήματα  των έργων, πριν την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα τμήματα αποτελούν ενεργά εργοτάξια και για το λόγο αυτό έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους αναδόχους προκειμένου να ληφθούν κατά το δυνατό μέτρα για την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Παρακαλούμε τους χρήστες της οδού να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευση από τα εν εξελίξει έργα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των συνεργείων των αναδόχων μέχρι την οριστική ολοκλήρωση των έργων.»

Άρα πάμε στην μετάφραση. Ο δρόμος είναι εργοτάξιο. Με δεδομένο ότι απομένει η ασφαλτόστρωση, το φτιάξιμο πεζοδρομίων, η εγκατάσταση φωτισμού, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι το May market τα πεζοδρόμια είναι αλφαδιασμένα, άρα ο δρόμος υπάρχουν σημεία που πρέπει να σκαφτεί και άλλα που να ανυψωθεί, μέχρι να πέσει η τελική άσφαλτος και στο τμήμα, που γίνεται το αντιπλημμυρικό, να είμαστε ευχαριστημένοι αν ο δρόμος θα είναι έτοιμος της Αγίας Μαρκέλλας του… χρόνου.

Αφήνουμε κατά μέρος την Χρήστου, που είναι άλλο… ανέκδοτο και το κύριο έργο της επέκτασης στο οποίο η «Θέμελη» φαίνεται ότι ρισκάρει να κηρυχθεί έκπτωτη.

 

Υ.Γ.: Σε άλλες πάντως χώρες, όχι… χώρους οι εταιρείες που κηρύσσονται έκπτωτες αποκλείονται και από τα άλλα δημόσια έργα, σε χρόνο που κυμαίνεται από χώρα σε χώρα.

 

 

Σχετικά Άρθρα