Ο… φραγκάτος Δεσπότης και ο ιός της…βλακείας

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 02/04/2020 - 18:35

Δεν θα έγραφα αν δεν είχα καθαρό γιατί γράφω.

Για να μην… σκάσω. Τώρα αν παρεμπιπτόντως εκφράζω και όσους με διαβάζουν αυτό είναι μια άλλη ιστορία, χρόνιας αμφίδρομης επικοινωνίας.

Έγκλειστοι υποτίθεται ότι έχουμε περισσότερο καιρό να σκεφτούμε και μέσω αυτού να γίνομε καλύτεροι, αλλά η κλεισούρα είναι δύσκολο πράγμα.

Στον Στρατό είμαστε 8 – 10 άτομα, μαζί με τον Δόκιμο, στο ακριτικό Φυλάκιο της Κέρβελης στη Σάμο. Αναφέρομαι στο 1980 που οι άρρενες έλληνες υπηρετούσαμε θητεία και όχι στον προσκοπικό… περίπατο του σήμερα, τον οποίο εύχομαι να μην τον πληρώσουμε ακριβά.

Το αναφέρω, γιατί προχθές επικοινώνησε μαζί μου ένας γονέας, να μου παραπονεθεί μεταξύ άλλων, ότι ο νεοσύλλεκτος γιός του, που υπ’ όψιν υπηρετεί στη… Χίο, πήγε πορεία!  Αν είναι δυνατόν, να καταγγελθεί άμεσα ο Διοικητής της Μονάδος, γιατί πήγε τα παιδιά πορεία και όχι να μαζέψουν… λαλαδάκια στον Ανέμωνα.

Στην Κέρβελη λοιπόν, Φυλάκιο χωρίς ρεύμα και νερό… στα στενά της Μυκάλης, σε απόσταση ακοής πετεινού από την Τουρκία, είμαστε όλοι σαν αδέλφια.

Ε, με τον αδελφό μου τον Κώστα από την Μυτιλήνη, είχαμε κόψει την καλημέρα μια εβδομάδα, γιατί η… κατσίκα του, είχαμε και απ’ αυτό στο Φυλάκιο, πήγε και έφαγε τα μαστιχάκια που είχα φυτέψει.

Μετά πέσαμε κλαίγοντας ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, αλλά η κλεισούρα και ο συγχρωτισμός με τα ίδια άτομα κάνει πολλές φορές τους ανθρώπους κακούς.

Αυτό διέκρινα αυτές τις μέρες από μερικούς, αλλά αυτό συγχωρήστε με δεν είναι κακία της στιγμής, είναι έλλειψη εγκεφαλικής ουσίας και δεν οφείλεται στον εγκλεισμό.

Αναφέρομαι στην δωρεά του Μητροπολίτη, την οποία δεν έκανε από την τσέπη του, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια δεν διαθέτει. Ακόμα όμως και αν διέθετε δεν θα το έλεγε.

Επειδή λοιπόν διαχειρίζεται χρήματα της Μητροπόλεως, δηλαδή των πιστών, έβγαλε 26.000 ευρώ, με τα οποία στην ουσία παραγγέλθηκε ο θάλαμος SARS, αυτός δηλαδή, που θα περιθάλψει όσους προσληφθούν από τον κορωνοϊό, που επειδή δεν έχει μετράρι ευφυίας, δεν είναι απίθανο να επαναφέρει στην ζωή αυτούς, που βγήκαν να τον… πυροβολήσουν.

Θα τον έλεγα συναγωνισμό κακίας, αν δεν τον ξεχώριζα από την αρχή, συνεπώς τον χαρακτηρίζω συναγωνισμό βλακείας.

Που τα βρήκε; Δεν είναι δικά του. Επειδή δεν είναι δικά του τα δωρίζει. Ότι και να κάνουν οι ρασοφόροι στην κόλαση θα πάνε. Για να πάει στον παράδεισο τα κάνει... και άλλα τέτοια χολεριασμένα.

Ξέρω, ακούω την φωνή αυτών που λένε, μα γιατί ασχολείσαι;

Διαφωνώ. Οι ξεγάνωτοι ντενεκέδες, που βρήκαν μέσο το διαδίκτυο να μεταδώσουν την χολή τους, επικοινωνώντας με ομοίους τους, αφού ως γνωστόν η μύγα όσο και αν την αποπροσανατολίσεις τελικά θα καταλήξει πάνω στο σκατό, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουμε και εμείς οι υπόλοιποι, που όχι μόνο έχουμε φωνή αλλά μπορούμε και να σκεπάσουμε τις κραυγές τους.

Και επειδή εγώ έχω εξασφαλίσει θέση στα ΜΜΕ της κολάσεως και δεν συμμερίζομαι την άποψη του Μητροπολίτη ότι όταν σε βαρούν από το ένα μάγουλο, τους αφήνεις να το κάνουν και από το άλλο, θέλω να πω σε όλους αυτούς να βγάλουν τον σκασμό ή αφού δεν τον βγάζουν να ξέρουν ότι είναι για τις σφαλιάρες, για να μιλήσω στη γλώσσα τους.

Η κίνηση του Μητροπολίτη Χίου, τούτη την δύσκολη για όλους μας ώρα, είναι ισάξια εκείνης των συσσιτίων της Μητροπόλεως, γιατί εγώ δεν ξεχνώ όπως δεν θα ξεχάσει και η ιστορία ότι επί ποιμαντορίας του Μάρκου Βασιλάκη κανείς Χιώτης δεν είπε τη λέξη πεινώ.

 

Υ.Γ. Μου άρεσε η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να προσφέρουν οι Μητροπολίτες τον μισό μισθό τους στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Ο Χίου κ. Μάρκος όμως επ’ αυτού, τι ακριβώς να δώσει;

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα