Ο παππούς που… βρήκε 450 ευρώ στην ουρά της ΔΕΗ Χίου

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 27/09/2022 - 18:24

Μεγάλη δουλειά να παραμείνουμε άνθρωποι.

Επίσης μεγάλη δουλειά να αισθάνεστε την ανάγκη αυτής της επικοινωνίας.

Μεταφέρω σε σας ένα γεγονός, που έγιναν σήμερα κοινωνοί συμπατριώτες μας, στην ουρά της ΔΕΗ στο Νοσοκομείο, μου το είπαν και θα προσπαθήσω να σας το περιγράψω.

Γύρω στις 10.00 π.μ. στον γνωστό προθάλαμο της ΔΕΗ, που μένοντας στην εποχή του… λίθου, έκανε μάγκες καμιά εικοσαριά Εταιρείες ιδιωτικής παροχής του… ρεύματος της.

Ένας το πολύ δύο υπάλληλοι, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν δεκάδες ανθρώπους με την γνωστή μέθοδο του… χαρτακιού για μείωση της ουράς.

Αν ΕΝΑΣ ξέρει μια επιχείρηση, που εκεί που θα πάρει λεφτά δεν έχει εργαζομένους ή έχει ημέρες που δέχεται… πληρωμές να μας την δείξει.

Κάποια στιγμή έρχεται η σειρά ενός παππού, που έφτασε στα γραφεία της ΔΕΗ στο Νοσοκομείο, να διακανονίσει την πληρωμή του λογαριασμού του ρεύματος του σπιτιού του, διότι απλά του το είχαν κόψει για χρέος 450 ευρώ.

Ο παππούς να προσπαθεί να καταλάβει, η υπάλληλος υπομονετικά να εξηγεί, ο κόσμος να ακούει, το… απόρρητο σε όλο το μεγαλείο του.

Τόσα παππού πρέπει να δώσεις, τόσες θα γίνουν οι δόσεις, αν δεν γίνουν τόσες πρέπει να δώσεις τόσα, εσύ με αυτά που κρατάς, μπορεί να γίνει μόνο αυτό, τι θα γίνει ρε παππού, τι θα γίνει ρε παιδιά με τον παππού, πόσα ρε παιδιά βαστά ο παππούς, παππού δεν έρχεσαι μια… άλλη μέρα, που να μην έχει κόσμο και νάχεις και… λεφτά. Στο μεταξύ μείνε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τι να γίνει δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή την ζωή.

Ξαφνικά μέσα στην οχλοβοή και την ανάλυση του… απορρήτου του λογαριασμού του παππού, ακούγεται ένας 50χρονος περίπου κύριος, άγνωστος στους παρισταμένους, άγνωστος με την έννοια που ξέρουμε εμείς στην Χίο. Κάποιος δηλαδή που δεν τον κουτουλάμε κάθε μέρα και τον γνωρίζουμε από την… περπατησιά.

Παππού σου πέσανε 450 ευρώ, τόσα χρώσταγε ο παππούς. Πάρε τα και πλήρωσε μονοκοπανιάς να στο ξανασυνδέσουν το ρεύμα.

Εμένα πέσανε παιδάκι μου; Λάθος, που να τα βρώ εγώ 450 ευρώ, να μου πέσουν κιόλας. Πάρε τα παππού, σου πέσανε από την τσέπη, το… είδα.

Οι παριστάμενοι είχαν μείνει… κάγκελο, υπάλληλος με υπηρεσία 30 χρόνων, είπε ότι τέτοιο πράγμα, πρώτη φορά είδε, ο 50 χρονος ήταν καθαρό, ήθελε να πληρώσει τον λογαριασμό του παππού και επέμενε να του δώσει τα χρήματα, που δήθεν του είχαν πέσει από την τσέπη.

Να μην τα πολύ λέμε άλλο, γιατί ήταν και η… ουρά στη μέση. Πέσανε και οι άλλοι δίπλα στον παππού, περενέβη και η υπάλληλος, ο γέροντας… πείστηκε ότι έπιασε το λαχείο, κράτησε τα 450 ευρώ, που του… πέσανε και πλήρωσε τον λογαριασμό.

Ο 50χρονος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του, έκανε τη δουλειά του και έφυγε χωρίς να πεί τίποτα άλλο.

Μάλλον τα είχε πεί… όλα.

 

Υ.Γ: Κάποιος έξυπνος πετάχτηκε έξω και πρόλαβε να δεί τον αριθμό του αυτοκινήτου του. Τον ξέρω λοιπόν αλλά δεν θέλω να το γράψω χωρίς την συγκατάθεση του. Σας λέω μόνο ότι η πινακίδα ήταν πράσινου χρώματος, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι Ομογενείς.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα