Ο Στρατός στα νησιά μας και πως ΗΠΑ, ΟΗΕ αλλά και Ε.Ε. δεν μπορούν να κάνουν τα κορόϊδα στον… συνεταιρισμό Πούτιν – Ερντογάν.

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 27/05/2022 - 21:16

Θα ζήσουμε ξανά ένα θερμό Καλοκαίρι αγωνίας;

Γιατί θυμήθηκε ξανά η Τουρκία το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών;

Υπάρχει όντως… συνεταιρισμός Πούτιν - Ερντογάν;

Και τέλος, μέχρι πότε θα κάνουν τα κορόϊδα όλοι για τα καμώματα του γείτονα Σουλτάνου;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Το τι τύχη έχουν οι ισχυρισμοί της Τουρκίας για τα νησιά μας, το αναλύει η επίσημη απάντηση της χώρας μας στον ΟΗΕ.

Ή θα προσφύγει σ’ αυτόν η Τουρκία, με το επιχείρημα ότι την… απειλούμε, γιατί διαθέτουν Στρατό ή θα προσφύγει στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, αλλά εδώ πρέπει να συμφωνήσουμε και εμείς ή θα κάνει ΠΟΛΕΜΟ.

Ή επιτρέψτε μου μια άλλη ερμηνεία, ο Ερντογάν κάνει παζάρι και θα την πληρώσουν ξανά οι Κούρδοι. Εδώ ας κρατήσουμε την σημείωση ότι δεν διαλέγουμε τους γειτόνους μας και ας γυρίσουν όλοι να δούν ποιός μονίμως στην περιοχή είναι το… προβληματικό παιδί.

Το ζήτημα είναι όμως μέχρι πότε και αν η Δύση, ας την ονομάζουμε έτσι για να μπορούμε να συνεννοηθούμε, βλέπει να κοινά σημεία Πούτιν – Ερντογάν.

Και τον Πούτιν τον καλόπιαναν όταν «έτρωγε» την Κριμαία, αλλά τελικά δεν την γλύτωσε η Ουκρανία και το αύριο είναι αβέβαιο.

Το αυτόν συνέβη και με την εισβολή του Ερντογάν στην Συρία, όπου τι έκανε, βρήκε μια διαλυμένη χώρα και… μπουκάρισε κυνηγώντας υποτίθεται μόνο τους Κούρδους.

Μόνο που το 2022 δεν είναι 2020 και υποτίθεται ότι ο Μπάιντεν δεν είναι Τράμπ.

Μόνο που στο μεσοδιάστημα ήρθαν τα πάνω κάτω με την εισβολή σε μια ανεξάρτητη χώρα μέλος του ΟΗΕ, από μια άλλη μέλος του… Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Την ώρα λοιπόν που ο Ερντογάν θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας, ταυτόχρονα εμποδίζει Σουηδία και Φινλανδία να μπούν στο ΝΑΤΟ, αλλά ταυτόχρονα ετοιμάζεται και να μπεί ξανά στην Συρία σε βάθος τώρα 30 χιλιομέτρων, πάλι με πρόσχημα την ασφάλεια του από τους… Κούρδους.

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο Ερντογάν λειτουργεί ως Τούρκος 100%. Και φασαρία και παζάρι και στο τέλος ότι κερδίσομε.

Το ζήτημα όμως είναι αν ο Μπάιντεν τώρα είναι… Τράμπ, αν το Κογκρέσο θυμάται τα χειροκροτήματα στον Μητσοτάκη και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίζει να κάνει το κορόϊδο.

Διότι αυτό που λέει ο Ερντογάν είναι σαφές. Θέλετε «πράσινο φώς» για Σουηδία – Φινλανδία; Θέλετε την ησυχία μου με την Ελλάδα; Θα κάνετε ότι δεν βλέπετε την νέα εισβολή μου στην Συρία και εγώ θα δώ τι θα κάνω στο τέλος.

Εδώ λοιπόν είναι σαφές τι πρέπει να γίνει. Τα ίδια μέτρα που εφάρμοσε η Δύση κατά του Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, τα ίδια ακριβώς πρέπει να υιοθετήσει και για την Τουρκία σε περίπτωση νέας εισβολής στην Συρία.

Αν όλοι κάνουν το κορόϊδο, αν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, αν αλλιώς αντιμετωπίζουν τον Πούτιν και αλλιώς τον Ερντογάν, η Δύση θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα σοβαρό πλήγμα στο κύρος και την σοβαρότητα της και εμείς για… επιστράτευση. Γιατί στο τέλος οι Κούρδοι είναι η πρόβα. Η τελική λύση θα είναι η αναμέτρηση για το Αιγαίο. Η Τουρκία βλέπει στη γεωγραφία τα νησιά ως προέκταση της Ανατολίας. Ανέχεται να τα βλέπει… ελληνικά 100 χρόνια, η υπομονή της εξαντλείται.

 

Υ.Γ.: Eδώ είναι και η διαφορά Οζάλ, Ερντογάν. Ο πρώτος δεν είχε πρόβλημα να περιμένει άλλα 100 χρόνια και να βρεί τα νησιά… βραχονησίδες, ο δεύτερος είναι πιό βιαστικός. Ο… τρίτος μπορεί να είναι χειρότερος.    

 

 

Σχετικά Άρθρα