Oι σχάρες της… Μέλης

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 16/07/2020 - 22:00

Όπου Μέλη, εξ’ ου και η φωτογραφία, η καλή μας παλιά γειτόνισσα, όταν τα γραφεία μας βρίσκονταν στην Καλαμπόκα, πριν… ξεκουμπιστούμε στην Λευκωνιά, στην… άλλη άκρη της γής.

Την Μέλη Βυζανιάρη – Τσακού την αγαπώ, γιατί είναι η ενσάρκωση της παλιάς Χιώτισσας, με εφηβικό μυαλό. Εργαζόμενη, νοικοκυρά, συγγραφέας, πολυτάλαντη, ψυχούλα, μα πάνω απ’ όλα μάνα και τώρα δυό φορές μάνα, αφού είναι σίγουρα από τις καλύτερες γιαγιάδες του κόσμου.

Συμβιώσαμε για χρόνια στην Καλαμπόκα, χωρίς ούτε ένα πικρό βλέμμα και υπ’ όψιν δεν είμαστε από τους καλύτερους γείτονες, με την έννοια ενός φασαριόζικου Μέσου με 24ωρη στην ουσία λειτουργία, που σίγουρα όταν φύγαμε ησύχασε η γειτονιά.

Πάντα λοιπόν προσέχω τι γράφει και θα ήθελα την ανάλογη προσοχή να δώσει και ο Δήμαρχος γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς όλες οι καμπάνες γι’ αυτόν χτυπούν

Ο λόγος λοιπόν στην Μέλη και τις… σχάρες της, που τελικά δεν είναι δικές της.

 

«Καλή σας μέρα!

 

Επιτέλους, σήμερα, μετά από πολλές μέρες που τα νερά έτρεχαν ποταμηδόν στην Αρίστωνος, έφτασε το συνεργείο της ΔΕΥΑΧ για την επισκευή. Οι γείτονες λένε, μετά από δική σας παρέμβαση…

Όσο κι αν είναι λυπηρό κι ανησυχητικό το γεγονός ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται τα προβλήματα της πόλης, αντί να προλαμβάνονται και να θεραπεύονται εν τη γενέσει τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, παίρνω την ευκαιρία να ζητήσω τη βοήθειά σας σε ένα σημαντικό πρόβλημα που διαπιστώνω, αυτό των καλυμμάτων των φρεατίων της πόλης μας, που δημιουργούν ενοχλητικό θόρυβο, κι ίσως, κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

Ο Κάμπος, που αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο του νησιού μας, είναι ένα παράδειγμα. Ο κεντρικός δρόμος -που είναι, υποτίθεται, και Εθνική Οδός- έχει καταστραφεί εντελώς από τις διάφορες επεμβάσεις στο οδόστρωμά του. Μα, το χειρότερο είναι ο ανυπόφορος θόρυβος από τα καπάκια των φρεατίων.

Αναρωτιέμαι: κανείς από τους υπευθύνους δεν περνάει από τον δρόμο του Κάμπου για να διαπιστώσει το χάλι; Κανείς δεν φιλοτιμείται να στείλει ένα συνεργείο, που μέσα σε λίγες ώρες, θα αποκαταστήσει το πρόβλημα;

Μήπως, λοιπόν, να κάνατε εσείς μια αυτοψία για του λόγου το αληθές και για να ταρακουνήσετε τους αρμοδίους;

Έτσι, για τους λιγοστούς επισκέπτες μας, που τολμούν να περιδιαβούν τον Κάμπο, πριν τους εξαποστείλουμε κι αυτούς, και μείνουμε να βράζουμε στο ζουμί μας -που δεν έχει και καμία νοστιμιά, φοβάμαι...»

 

Ευχαριστώ, Μέλη Τσακού

 

Αυτά τα απλά Δήμαρχε. Δώσε την χαρά αυτή στους Καμπούσους να κοιμηθούν μετά από χρόνια, χωρίς να νομίζουν πως βρίσκονται δίπλα στις ράγες του Συρμού Πειραιώς _ Κηφισιάς.

 

Με την ευκαιρία και επειδή ακόμα μπορούμε και επικοινωνούμε γραπτά, βλέπετε Πολιτεία και Παιδεία, οι φωτισμένοι εκπαιδευτικοί είναι εξαίρεση του κανόνα, φροντίζουν να γυαλίζουν… βλήματα, που θα επικοινωνούν στο μέλλον μόνο με εικόνες, τι ήταν αυτό το… χολερικό που είδαμε πάλι προχθές.

Ανεβάσαμε εκτός ρεπορτάζ φυσικά, μια φωτογραφία με γκριμάτσα του Δημάρχου, κάνοντας πλάκα, ότι δήθεν λέει στην συνεργάτιδα του Mαρ. Παππά ότι σε όποιον δεν αρέσουν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του χρόνου θα φέρει τον… Παβαρότι στις… Καρυές.

Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει να καταλάβει κανείς ότι δεν μπορούσε να μιλάει για έναν… νεκρό, τον οποίο μάλιστα θα φέρει στις… Καρυές; Εκτός δηλαδή της άδειας κεφαλής, πόσο κρύος μπορεί να είσαι, που να αρχίζεις να το κριτικάρεις σοβαρά, αυτό που δήθεν είπε ο Δήμαρχος στο βλακόμετρο του Facebook;

Και όμως έγινε.

 

Υ.Γ. Οι ίδιοι χολερικοί, μήπως αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγνώμη από τον Σταμάτη Κάρμαντζη, που τον… έδωσαν στα Αθηναϊκά παμφάγα ΜΜΕ ως… ρατσιστή, ακούγοντας ότι τα έσοδα της κεντρικής συναυλίας του Δήμου θα δοθούν για να φτιαχτεί η πρώτη στο νησί μας Παιδική χαρά για ΑμΕΑ στον Πολυχώρο της Φάρκαινας;

 

 

Σχετικά Άρθρα