Οι υπόλοιποι… ψεκαζόμαστε, οι Αστυνομικοί να κάνουν ντούζ με αντισηπτικό;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 13/03/2020 - 18:32

Είναι ένα εξώδικο που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε.

Όχι μόνο γιατί αφορά συνανθρώπους μας, αλλά γιατί αποδεικνύει ότι εν τέλει μας άγει και μας φέρει η πληροφορία.

Τι κάνουμε τώρα; Κλεινόμαστε στο καβούκι μας και καλά κάνουμε, δεν υπάρχει αντιμικροβιακό από αντισηπτικά μέχρι… σούμα, που να μην έχουμε τριφτεί, φοράμε ότι ασπίδα μπορούμε για τον κορωνοϊό και μετά αγκαλιάζουμε τους Αστυνομικούς και τους Λιμενικούς, γιατί ξαναγράψαμε, συν γυναικί και τέκνοις, είναι η…μισή Χίος.

Και τους αγκαλιάζουμε έτσι κι’ αλλιώς εκ των πραγμάτων, την ώρα που είναι υποχρεωμένοι να συγχρωτίζονται με ανθρώπους, δεν αποδίδουμε ευθύνες σ’ αυτούς, ανέστιοι είναι και ικέτες στην ανοιχτή πόρτα μας (είδατε στον Έβρο πως την έχουμε κλεστή;) που εκτός του κορωνοϊού, που γιατί να τους εξαιρέσει, έχουν να δούν τρεχούμενο νερό πάνω τους τουλάχιστον ένα μήνα.

Μαζί λοιπόν με τον… ψεκασμό μας και τον κατ’ οίκον περιορισμό μας ας ξαναδιαβάσουμε το εξώδικο των Αστυνομικών υπαλλήλων του Αιγαίου.

Εργαζόμαστε λένε στους φυσικούς και πολιτικούς Προϊσταμένους τους με τριτοκοσμικά μέσα.

Καλά τα μηνύματα, που στέλνει στα κινητά η Πολιτική προστασία, αλλά για την στοιχειώδη προστασία των Αστυνομικών (τα ίδια ισχύουν και για τους Λιμενικούς) τα γάντια και τις μάσκες που χρησιμοποιούμε, σημειώνουν, τα αγοράζουμε από την τσέπη μας.

Μετά τα όσα, όλα ουσιαστικά, σημειώνουν, ας δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα νούμερα.

Τα οποία νούμερα είναι άνθρωποι. Από την 1η Μαρτίου έχουν εισέλθει παράνομα στα νησιά 1414, στο Μπούρτζι ξεκινήσαμε με 130 και τώρα βρισκόμαστε στους 258, στο Καστελόριζο (για να μην νομίζουμε ότι η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις) των 400 ψυχών οι μετανάστες – πρόσφυγες είναι 100.

Προσοχή δεν μιλάμε για τους υπάρχοντες, που σύμφωνα με τον Ν. Μηταράκη θα είναι 31 Μαρτίου 15.000 λιγότεροι.

Να το πιστέψομε; Γιατί όχι και 15.000 να φύγουν θα έχουν μείνει άλλες 40.000. Είναι λίγοι; Πόσο μάλλον αν ο Μάρτης μείνει Μάρτης αλλά του… 2021.

Στο μεταξύ σημειώστε. Σηκώνουμε τόσο καιρό αυτό τον σταυρό. Δεχτήκαμε την εισβολή των κατοχικών δυνάμεων των ΜΑΤ. Κλείσαμε την αγορά μας για τρείς μέρες και υπολειτουργήσαμε τις υπόλοιπες. Και μετά ταύτα έρχεται ο κορονοϊός να μας αποτελειώσει, με το κερασάκι στην τούρτα, που είναι ο μεγαλύτερος ακόμα φόρτος του προσφυγικού, με την έκθεση σε άμεσο κίνδυνο εκατοντάδων ενστόλων συμπολιτών μας.

Οι οποίοι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται πως μόνο αν βγούν στους δρόμους θα τους δώσουν σημασία. Για να το σκεφτούν. Συν γυναικί και τέκνοις την… Απλωταριά την γεμίζουν.

Εξ’ άλλου τι θα τους κάνουν, θα τους στείλουν τα… ΜΑΤ;

 

Υ.Γ. Όσοι είμαστε μαζί από την γέννηση του Ράδιο- αλήθεια να ξέρουν ότι μεγαλώσαμε κατά 32 χρόνια.

Σχετικά Άρθρα