Ωραία η… ντουζιέρα στην Λευκωνιά. Να είχε και…νερό!

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 09/06/2022 - 19:29

Χρόνια υποστηρίζω ότι δεν φταίει για όλα ο εκάστοτε Δήμαρχος.

Οφείλει όμως να γνωρίζει και ειδικά οι εργαζόμενοι στον Δήμο, οφείλουν να σέβονται τους συνδημότες τους.

Σήμερα λοιπόν δεν θα λύσουμε το… Κυπριακό, αλλά θα αναφερθώ σε ένα θέμα απλό και ο Δήμαρχος, του νησιού στην ουσία, ας κρίνει πόσα τέτοια απλά υπάρχουν και τι κάνουν αν πολλαπλασιαστούν.

Στην παραλία της Λευκωνιάς, για κανένα άλλο λόγο, παρά για λόγους γειτνίασης με την εργασία μου, κολυμπώ 365 μέρες το χρόνο, κάθε απόγευμα, όταν οι άνεμοι είναι Νότιοι, γιατί όταν φυσάει βοριάς σηκώνει και τα βότσαλα, οπότε πάω στον Μέγα Λιμνιώνα.

Εκεί λοιπόν στην Λευκωνιά, Νότια της μέχρι πρότινος ταβέρνας «Μπουκιά - μπουκιά» ο Δήμος Χίου τοποθετεί κάθε Καλοκαίρι μια αλαξιέρα και μια ντουζιέρα, την οποία με το τέλος της θερινής περιόδου την αφαιρεί. Βεβαίως θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί ότι την θάλασσα μερικοί δεν την χρησιμοποιούν για να… δροσίζονται, αλλά κολυμπούν και τον χειμώνα, εκμεταλλευόμενοι το δώρο αυτό της φύσης σε ένα νησί, αλλά ας πούμε ότι αυτή η σκέψη, το ενδιαφέρον δηλαδή για τους χειμερινούς κολυμβητές, είναι… πολυτέλεια.

Εδώ λοιπόν και 15 ακριβώς μέρες συνεργείο του Δήμου τοποθέτησε την αλαξιέρα, άφησε κάτω μιαν άλλη και έστησε και την ντουζιέρα, πλην όμως δεν την συνέδεσε με το νερό. Ακριβώς μια εβδομάδα μετά και ενώ τόσο εγώ όσο και οι άλλοι λουόμενοι καμαρώνουμε την… ντουζιέρα, εδέησε άλλο ή το ίδιο συνεργείο να τοποθετήσει μια πλαστική σωλήνα, φτάνοντας την όμως μέχρι πριν το στόμιο της εισόδου του ντούζ, ήτοι η σωλήνα μπήκε, δεν βιδώθηκε και προφανώς δεν έχει νερό.

Επειδή με τον ρυθμό αυτό… εβδομαδιαίων κινήσεων, προφανώς θα τελειώσει το Καλοκαίρι, θα πρότεινα στους υπευθύνους να μην πραγματοποιήσουν την σύνδεση, γιατί θα έχει η ώρα του… ξηλώματος.

Αλλά ας πούμε ότι μια ντουζιέρα, από το να τοποθετηθεί μέχρι να λειτουργήσει το θέλει το… τρίμηνο της, το πιο επικίνδυνο είναι άλλο και σας καλώ να δούμε τις λεπτομέρειες των φωτογραφιών. Όποιο συνεργείο δεν συνέδεσε την ντουζιέρα, άφησε χύμα στο σημείο και δίπλα στην αλαξιέρα και τον χώρο που ξαπλώνουν άνθρωποι ή παίζουν παιδιά, μια αλαξιέρα ή μια τέτοια κατασκευή τέλος πάντων… χύμα. Παιδιά παίζουν και δεκάδες καρφιά ή μεγάλες βίδες περιμένουν το… πόδι που θα πέσει πάνω τους.

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω, όχι τον Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, αλλά τους εργαζόμενους στον συγκεκριμένο τομέα ή τους Προϊσταμένους, που υποτίθεται κάνουν κουμάντο και ελέγχουν.

 Εντάξει, για κάποιο λόγο, φόρτος εργασίας, λιγοστά άτομα και δεκάδες άλλες δικαιολογίες, ένα συνεργείο δεν προλαβαίνει να τελειώσει μια εργασία. Πόσα λεπτά της ώρας, δεν θέλει πάνω από 5’, χρειάζονται για να αφαιρεθούν οι βίδες και τα σκούρια καρφιά και να αφεθεί το χύμα αντικείμενο νοικοκυρεμένα, στο σημείο που θα επιλέξουν, μέχρι την μόνιμη τοποθέτηση του;

Και μετά είναι τιμητικό για όλους μας να αναφερόμαστε σε πράγματα στοιχειωδώς αυτονόητα;

Αυτά περί… λεπτομερειών και… κενής ντουζιέρας και συγνώμη αν έγινα δυσάρεστος.

 

Y.Γ.: Άσχετο με τις ντουζιέρες, σχετικό με το νερό και τις… λεπτομέρειες. Οι διακοσμητικοί θάμνοι στα γραφεία της Περ. Ενότητας (Νομαρχία) πόσα… εξάμηνα έχουν να ποτιστούν;

Σχετικά Άρθρα