Ως πότε θα φοράει μάσκα… στα μάτια η Τροχαία;

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 15/01/2021 - 18:38

Ανοίγει και τυπικά από την Δευτέρα η αγορά με Κυβερνητική απόφαση και λέμε τυπικά γιατί ουσιαστικά στην Χίο ήταν εδώ και 15 μέρες ανοικτή, όχι με την έννοια των ανοικτών μαγαζιών αλλά του κόσμου που κατέβαινε στην αγορά, για… πασαγύρισμα, με την χρήση των ουκ ολίγων κωδικών.

Δεν κάνουμε κριτική, ο κόσμος είναι πλέον σκασμένος από το κλείσιμο και τα μηνύματα ενθαρρυντικά αφού στο νησί μας για παράδειγμα για 5η μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού είναι μηδενικά.

Όμως όλο αυτό το διάστημα του κλικ… πασαγουαίει, δεν θέλουμε κριτικές ως και ο Πρωθυπουργός μιλάει Φραγκολεβαντίνικα στη Βουλή, με διάφορους κουλούς χαρακτηρισμούς, λες και είμαστε μπάσταρδοι που εδώ και 7000 χρόνια δεν μιλάμε την αρχαιότερη και πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου, ήταν αρκετό για να δείξουμε τον χαρακτήρα μας.

Αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα, καβαλημένα σε πεζοδρόμια, παρατημένα στις στροφές, πάνω σε διαβάσεις πεζών, με αλάρμ αιγουαίει για 3 ώρες πάνω σε θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ κ.λ.π.

Και όλο αυτό γίνονταν επειδή πήραμε πρέφα αιγουαίει ότι οι Τροχονόμοι ήταν επιφορτισμένοι με ελέγχους κίνησης για τον κορωνοϊό, δηλαδή να βλέπουν τους κωδικούς, που ότι κατέβαινε στου καθενός το κεφάλι γράφονταν στα κινητά, με αποτέλεσμα το προαναφερόμενο μπάχαλο.

Έτσι λοιπόν από Δευτέρας αναρωτιόμαστε. Θα αναλάβει ο Κολόμβος καθήκοντα ή θα τον έχομε να παριστάνει το… πασαπορτέϊ; Ο έλεγχος covid στα Πυργούσικα;

Θα αναλάβει εν ολίγοις η Τροχαία την δουλειά της ή θα ανοίξει η αγορά, θα βγούμε όλοι έξω την Δευτέρα και θα γίνει ο κακός χαμός;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, θέλει πρακτική απάντηση.

Το υστερόγραφο με αφορμή τα διάφορα click in shop, click away, και άλλα μπουρδοειδή, που παπαγαλίζουν από κυβερνητικά στελέχη, μέχρι οι ημιμαθείς δημοσιογράφοι των Αθηνών, που λένε Καλησπέρα στις 12 το μεσημέρι, το υπογράφει ο Δημήτρης Τσεσμετζής.

 

Y.Γ.: Ανεβαίνει, που λέτε, ο Αμερικανός πιλότος, στο πλοηγικό σταθμό της Νέας Ορλεάνης, και μπαίνοντας στη Γέφυρα λέει στον καπετάνιο "Good morning...".

O καπετάνιος -που δεν πήγαινε με τίποτα τους Αμερικανούς- του απαντάει...

- Φάε μια γκουράδα!

Έκπληκτος, ακούει τον πλοηγό να του απαντά, σε άπταιστα Ελληνικά.

- Ευχαριστώ πολύ κύριε πλοίαρχε! (Έτυχε να πέσει σε Αμερικανό, που αγαπούσε την Ελλάδα και είχε μάθει και αρχαία, αλλά και νέα ελληνικά! Αλλά και αυτός το παράκανε με τις σπουδές του. Να μάθει και Καρδαμυλίτικα την... γκουράδα!!!)

Γυρίζει ο καπετάνιος, χωρίς να τα χάσει, και απευθυνόμενος στον -Καρδαμυλίτη, επίσης- Ανθυποπλοίαρχο, που ήταν δίπλα του.

- Στο ξαναλέω Γιωργή, φάε μια γκουράδα, αφού επιμένεις σε κάτι που δεν το κατέεις!

 

Σχετικά Άρθρα