Ως πότε θα μας σακατεύουν οι… λεπτομέρειες;

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 14/05/2020 - 20:05

Εν μέσω κορωνοϊού, με τον κόσμο να έχει λαλήσει, όπου είπαμε, την βγάλαμε προς το παρόν καθαρή, αλλά όπως πάμε θα την βγάλουμε οικονομικά με καθαρά… σάβανα, οπότε οι λόγοι θανάτου λίγη σημασία θα έχουν για το αποτέλεσμα, εμείς λέμε σήμερα να προβληματιστούμε με… λεπτομέρειες περιμένοντας το… θαύμα.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη έξω από το Νοσοκομείο, όπου μετά από μελέτες τουλάχιστον… επτά συναρμόδιων υπηρεσιών, δόθηκε η γνωστή κυκλοφοριακή λύση με τις κολοβο…νησίδες.

Ακολούθησε η νέα άσφαλτος κολλήθηκαν πάνω της και κάποιες ταινίες επιβράδυνσης, τέλος πάντων τελειώσαμε με αυτό το σημείο και πάμε παρακάτω, με δεδομένο ότι σε τελική ανάλυση και μια… αστοχία να έχει αυτή η μελέτη, οι άλλες ως γνωστόν είναι… στοχευμένες, το Νοσοκομείο, βρε αδελφέ, μια πόρτα είναι…

Εδώ ας κάνουμε την παρένθεση ότι ο… Αφρικανός, όσον αφορά την ποιότητα ζωής Χίος πολίτης, δεν ξέρει και δεν τον νοιάζει αν τα έργα είναι Περιφερειακά, Δημοτικά, Νομαρχιακά, κυβερνητικά, τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Και αφού κάναμε την παρένθεση, ερχόμαστε τώρα στο δια ταύτα της φωτογραφίας.

Κάποιος, που πάλι κανέναν δεν νοιάζει, ποιός και γιατί, αποφάσισε για να λύσει δικό του πρόβλημα, να σκάψει ένα αυλάκι εγκαρσίως του νέου οδοστρώματος, να χώσει μέσα αυτό που εκείνος ξέρει, να στρώσει από πάνω μια…οτρά άσφαλτο και πάμε… παρακάτω.

Λίγο πιό πάνω άλλος ένας, έσκαψε μια τρύπα, φαίνεται στην δευτερεύουσα φωτογραφία, έχωσε και αυτός εκείνο που ξέρει, έριξε και αυτός ένα μπάλωμα και πάμε… παρακάτω, γιατί στο ενδιάμεσο άλλος έξυπνος, δημόσιο ή ιδιώτης, πάλι δεν έχει σημασία, τράβηξε άλλη μια γραμμή, κάθετα αυτή τη φορά με το οδόστρωμα, έχωσε και αυτός την… ίνα του και πάμε… στον πάτο, γιατί παρακάτω… παρακάτω ε, κάποια στιγμή έρχεται ο πάτος.

Αυτή η… λεπτομέρεια είναι μία, γιατί χθες η Ένωση Καταναλωτών θύμισε ότι μόλις τελείωσε ο κεντρικός δρόμος μεταξύ ΔΕΗ – May market ο Δήμος αποφάσισε να χώσει την σωλήνα μεταφορά της άρμης της νέας αφαλάτωσης από την ΔΕΗ στον Βιολογικό, με αποτέλεσμα ο δρόμος να θυμίζει κεντρική οδό της… Βαγδάτης.

Κοντολογίς και για να μην δουλευόμαστε ή κουραζόμαστε, αυτές οι… λεπτομέρειες δυστυχώς έγιναν ο κανόνας.

Αν υπάρχει ελπίδα; Την είπε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, πρακτικός άνθρωπος και κυρίως με εικόνα του πολιτισμένου κόσμου. Όποιος χαλάει το οδόστρωμα, θα φτιάχνει 10 μέτρα, δικό μας, συμβολικό το νούμερο, νέο.

Η φιλοσοφία ξεκάθαρη. Θέλεις ΔΕΗ, ΔΕΥΑΧ, τρέχα - γύρευε ιδιώτη να πληγώσεις την άσφαλτο μπήγοντας μια σωλήνα, που την ξέχασες ή την έχεις ανάγκη; Θα σου κοστίζει ο κούκος αηδόνι.

Και μετά ταύτα θα πείτε. Ωραία, Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων είναι, πού είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι το είπε και δεν το έκανε.

Και επειδή δεν το είπε ο άνθρωπος πριν 5 χρόνια για να τον εγκαλούμε, αλλά το είπε πριν ένα μήνα, ε, καιρός είναι να αρχίσει, να περάσει και στην ιστορία.

Ας αρχίσει από την φωτογραφία αυτή στο Νοσοκομείο. Όποιος πλήγωσε το οδόστρωμα, να φτιάξει από την αρχή το κομμάτι του δρόμου, που σακάτεψε.

 

Υ.Γ. Θετικός ο Μ. Βουρνούς στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην Προκυμαία.

Άντε στην ομοφωνία με το καλό. Ας δοκιμάσουμε βρε παιδιά.

Σχετικά Άρθρα