Περιμένοντας το πρώτο… μπάλωμα στις νέες ασφάλτους

Γιάννης Τζούμας
Τρί, 05/10/2021 - 17:56
φωτο αρχείου

Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες άλλον ένα Γολγοθά της αγοράς, ομολογουμένως σε καλή εποχή. Και ο κόσμος ο πολύς έχει φύγει και η ας την πούμε σεζόν του καλοκαιριού τελείωσε και οι βροχές δεν ήρθαν.

Αυτό σημαίνει ότι η Δημοτική αρχή διάλεξε σωστή εποχή για τις ασφαλτοστρώσεις του Κέντρου, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και περιοχές όπως τα Θυμιανά και άλλα χωριά, που είχαν να δούν άσφαλτο ακόμα και 30 χρόνια!

Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι τα συνεργεία που δουλεύουν είναι οργανωμένα και αυτό φαίνεται από την «αποστείρωση» μιας περιοχής με εκτροπή της κυκλοφορίας, μέχρι τον τεχνικό τρόπο κατασκευής, που προβλέπει ξήλωμα της παλιάς ασφάλτου, τοποθέτησης νέας, σωστά και χωρίς ατέλειες και επί μέρους εργασίες και «μερεμέτια» που ολοκληρώνονται επί τόπου χωρίς να αφήνονται εκκρεμότητες και «πληγές».

Άριστα λοιπόν και στους δύο, Δημοτική αρχή και Συνεργεία ή καλύτερα και στους… τρείς, διότι εδώ υπάρχει και ο παράγοντας  Επαγγελματίες και Κάτοικοι που μπαίνουν θέλοντας και μη σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας, θορύβων και αφόρητης σκόνης.

Και εδώ τώρα μετά τα… συγχαρητήρια αρχίζουν οι… εξετάσεις.

Ξέχασε τίποτα μήπως η ΔΕΗ; Ο ΟΤΕ έχει να ποντίσει μήπως καμμιά… οπτική ίνα να γίνει ξανά το… χιλιοζύμι;

Είμαστε ξεκάθαροι και το επισημαίνομε, αυτό δεν θα το ανεχθεί πλέον ΚΑΝΕΙΣ.

Και κυρίως δεν θα ανεχθεί ούτε μια τρίχα έκπτωσης από όσα έχει δεσμευτεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

ΚΑΜΜΙΑ δουλειά και για ΚΑΝΕΝΑ λόγω ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ. Τέρμα η ανοχή ή καλύτερα ΚΑΜΙΑ ανοχή.

Έχουν ειδοποιηθεί οι πάντες, γνωρίζουν οι πάντες, οι πολίτες ταλαιπωρούνται και σε τελική ανάλυση η άσφαλτος και τα έργα δεν γίνονται τσάμπα.

Συνεπώς το «ράβε – ξήλωνε» τελείωσε. Δεσμεύτηκε γι’ αυτό η Δημοτική αρχή και σε ενάντια περίπτωση δεν θα το θυμίσουμε απλά, θα φωνάξουμε και θα φωνάξουμε πολύ.

Βεβαίως δεν πετάμε στα σύννεφα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε βλάβες, συνδέσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί απρογραμμάτιστα να πληγώσει την άσφαλτο.

Εδώ όμως θα θυμίζουμε συνέχεια την δέσμευση του Αντιδημάρχου. Όποιος απρογραμμάτιστα, λόγω βλάβης, αναγκαστικής εργασίας κ.λ.π πληγώνει το δρόμο, μπαλώματα ΤΕΛΟΣ, θα αποκαθιστά όλο το οδόστρωμα ένθεν και ένθεν της «τρύπας» τουλάχιστον 30 μέτρα εκατέρωθεν.

 

Υ.Γ.: Προχθές που είδαμε «μπάλωμα» σε πάροδο της Καλαμπόκα έγινε με τον… παραδοσιακό τρόπο. Εγγύηση δηλαδή για να… ξαναχαλάσει. Δεν πρόλαβαν οι Υπηρεσίες να καταλάβουν το νέο πνεύμα του Αντιδημάρχου ή μιλάει και αυτός στον… βρόντο;  

Σχετικά Άρθρα